• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#98369  autor: Rozmaryn
 25 sie 2006, 00:33
No to ciekawie co z tym Plusem..

Swoją drogą na Pixmanii data premiery była przekładana już kilkakrotnie, a ostatnio to już nawet zrobiło się zabawne: był 18 sierpnia, potem zmieniony na 23, a teraz jest 25 (czyli dzisiaj ;)), ciekawe czy znów przełożą..

#98372  autor: Irek
 25 sie 2006, 00:37
Mówisz o dacie premiery w Polsce?

"And one more thing..."

#98373  autor: Rozmaryn
 25 sie 2006, 00:41
Tak.

[mój 'najdłuższy' post :mrgreen: ]

#98389  autor: Irek
 25 sie 2006, 07:33
No to jest to kolejny dziwny fakt. Może znowu coś wymyślili nowego i dlatego to się tak opóźnia. Z drugiej strony premiera telefonu była wcześniej zapowiedziana. Nic już nie rozumiem.

"And one more thing..."

#98398  autor: xfunio
 25 sie 2006, 08:22
Odnośnie ceny chodziło mi o to że w simplusie kosztował 479zł a w Pixmanni 679zł więc to jest spora różnica..Sagemy są tanie jak barszcz w porównaniu do NOKI czy SE..Przykład ostatnio na Allegro pojawiły sie Sagemy MYX6-2 bez simlocka i bez "super" Orange Menu jedyny minus to brak polskiego menu ale to chyba maly problem... najpierw koleś miał 8 sztuk rozeszły sie w ciagu jednego dnia nawet sam kupiłem :) teraz miał 25 sztuk i 2 dni sprzedał tzn do wczoraj dzis patrze na aukcji i znów jest 24 sztuki i tez pewnei sie rozejda a cena bardzo przystepna 499zł.. A odnośnie Sagema my501X w Plusie może będzie jeszcze tzn. napewno ale Pixmania jakąś wyłączność ma na tego tela:) i Plus sie przestraszył...Pozdr

#98421  autor: Irek
 25 sie 2006, 09:53
Pierdoły opowiadasz, że się przestraszył. To nie jest realne.

"And one more thing..."

#98434  autor: RafalM
 25 sie 2006, 10:40
Pixmania może mieć wyłączność na ten telefon tylko w wolnej sprzedaży. Chyba nikt nie zabroni sprzedawać tego telefonu w swoich ofertach

#98442  autor: xfunio
 25 sie 2006, 11:13
Sluchaj jak ktos ma wylacznosc na dany sprzet to nie ma możliwości wcześniejszej sprzedaży przed premierą tego telefonu..więc i tak mogło być ze po premierze pokaże sie w Simplusie...bo troche dziwnie by to wyglądło że premiera jest 25 sierpień a w Plusie jest od 22 sierpnia...Mimo wszystko najlepiej zakaczmy temat czemu go nie ma a byl i wszelkie pertrubacje ztym zwiazane..:) Czekam az ponownie sie pojawi i tyle...

#98588  autor: kamil1221
 25 sie 2006, 16:00
Dzisiaj byłem w salonie plusa i oto odpowiedź na moje pytanie czy my501X będzie dostępny w Simplusie.
"najwcześniej w przyszłym tygodniu".

#98645  autor: Irek
 25 sie 2006, 19:23
kamil1221 pisze:Dzisiaj byłem w salonie plusa i oto odpowiedź na moje pytanie czy my501X będzie dostępny w Simplusie.
"najwcześniej w przyszłym tygodniu".
Możliwe, że w Plusie ktoś popełnił błąd i na czas nie dojechała pierwsza partia telefonów. Dlatego zniknął z oferty na stronie Simplusa. Tak sobie też można to wytłumaczyć.

"And one more thing..."

#98706  autor: jmk
 25 sie 2006, 22:00
IreQ pisze: Możliwe, że w Plusie ktoś popełnił błąd i na czas nie dojechała pierwsza partia telefonów. Dlatego zniknął z oferty na stronie Simplusa. Tak sobie też można to wytłumaczyć.
Albo tak jak z Canonem EOS 400D - azjatycki oddział Canona dał ciała i umieścił na swojej stronie www info o wiele wcześniej niż to było ustalone ;)

#99451  autor: xfunio
 28 sie 2006, 08:28
Telefon znów pojawił się w ofercei simplusa teraz nawe krótki opis dali :) cena ta sama czyli 479zł czekamy na pierwsze relacje jak ktoś kupi ten telefon..pozdr

Link do strony Simplusa

#99488  autor: Irek
 28 sie 2006, 10:50
A to rzeczywiście muszę zaraz rzucić okiem czy znów pojawił się w ofercie. Mam nadzieję, że na dłużej niż jeden dzień.

"And one more thing..."

#99533  autor: kamil1221
 28 sie 2006, 13:17
Dzisiaj w salonie jeszcze go nie było.
Muszę się przejść do głównego salonu Plusa w Tychach - może tam będą już je mieli.
Przed kupnem muszę sprawdzić czy poprawiony został soft i w jakim stopniu.

Jak co sprzedam mojego Sagema dołożę 79 zł i kupie tego :)
Weście będę miał polskie menu i gwarancje na terenie polski ;)

#99547  autor: jmk
 28 sie 2006, 14:01
Na stronie plusa MY501X jest w tym tygodniu w dziale "Co sądzicie?" czyli tam gdzie ludzie opisują telefony. Jak widać są już ludzie którzy go kupili bo pojawiły się pierwsze narzekania na baterię ;)

http://www.simplus.pl/simplus/showFds.do?idx=580097

#99555  autor: Irek
 28 sie 2006, 14:29
Co do baterii to jest to oczywiste. Nikomu w tym telefonie nie będzie ona trzymać tydzień. Ludzie jak już czasami coś napiszą to szkoda mówić.

"And one more thing..."

#99568  autor: kamil1221
 28 sie 2006, 14:51
Bluetooth, aparat, mp3 i wyświetlacz robi swoje - są to bardzo prądożerne wynalazki.
Dla mnie jest ważne, aby podczas rozmowy bateria nie siadła - reszta mi zwisa ;)
Już się na niego napaliłem i tyle - nawet jak mam mieć sima na plusa :)

A ty IreQ zastanawiasz się nad jego kupnem ?

#99571  autor: Irek
 28 sie 2006, 15:27
Tak też zastanawiam się nad jego kupnem, ale musze jeszcze troche pieniędzy uzbierać, liczę że do listopada się wyrobię z racji tego, żę mam teraz inne wydatki.

"And one more thing..."

#99582  autor: jmk
 28 sie 2006, 16:16
IreQ pisze:Co do baterii to jest to oczywiste. Nikomu w tym telefonie nie będzie ona trzymać tydzień. Ludzie jak już czasami coś napiszą to szkoda mówić.
Zdaję sobie z tego sprawę. Ja bym był zadowolony z ok 2 dni przy zabawie z mp3, aparatem itd oraz z ok 5 przy samym dzwonieniu i esowaniu.

Ja w zasadzie jestem zdecydowany na jego kupno i poszedłbym go kupić choćby i teraz, jednak są dwa "ale" 1. nie wiem jak z lockiem będzie 2. chcę się upewnić że nie ma jakiegoś niespodziewanego "minusa" który by go jak dla mnie dyskwalifikował (jest kilka takich drobnych niuansów, dla mnie bardzo ważnych przez które odrzuciłem już kilka fonów).

Generalnie mam nadzieję że sprawa z lockiem i ewentualnie jakiś test wyjaśnią się szybciej niż stracę cierpliwość i kupię N6230i ;)