• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #99004  autor: Bambo
 26 sie 2006, 21:43
Witam wszystkich!Mam ooooogromna prosbe!!Pare dni temu kupilem S65.Podlanczam ladowarke i telefon sie wylancza.Jezeli wpinam ladowarke na wylanczonym telefonie skala ladowania wlancza sie na chwile.A po 5-6 sekundach znowu mam czarny wyswietlacz.Czy tak ma byc i czy telefon jest wtedy ladowany?????Ja juz przez to glupieje!!
Z gory dziekuje za pomoc!!!!

edit//
naucz się tytułowac tematy :wink:
Tankian
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 08:35 przez Bambo, łącznie zmieniany 1 raz.

zawsze do przodu

#99006  autor: ywis
 26 sie 2006, 21:49
Raczej tak nie powinno być, a raczej na 100% jest coś nie tak. Sprawdź wejście w miejscu gdzie wkładasz wtyke ładowarki, przeczyść może i zobacz co się będzie działo.

#99013  autor: Klusek
 26 sie 2006, 22:06
Tak jak pisze ywis, to nie jest normalne i coś jest nie tak. Może ładowarka robi jakieś zwarcie, jak masz możliwość to sprawdź ją na innym telefonie, wtedy będziemy już przynajmniej wiedzieć czy to wina ładowarki czy telefonu. Dla pewności spróbuj też przeczyścić gniazdo ładowarki. Jeżeli te zabiegi nie pomogą i chyba będzie trzeba oddać telefon do serwisu.

Obrazek
Obrazek

#99014  autor: Bambo
 26 sie 2006, 22:19
A czy jest mozliwosc ze to bateria jest trafiona???Wlasnie dzisiaj zaczalem formatowc nowa baterie.A przed chwila podlaczyelm stara i wychodzi na to ze wszystko ok.

zawsze do przodu

#99015  autor: ywis
 26 sie 2006, 22:20
Bambo pisze:A czy jest mozliwosc ze to bateria jest trafiona???Wlasnie dzisiaj zaczalem formatowc nowa baterie.A przed chwila podlaczyelm stara i wychodzi na to ze wszystko ok.
Tak, jest to możliwe że bateria może być na śmietnik.

#99016  autor: Klusek
 26 sie 2006, 22:21
Skoro po zmianie baterii jest ok jak najbardziej bateria może być felerna :)

Obrazek
Obrazek

#99017  autor: Bambo
 26 sie 2006, 22:22
ale ze az telefon sie wylacza?Cholera ze ja jestem taki cienki w te telefony.Moze tak byc ze przez baterie dzieja sie takie jaja??

zawsze do przodu

#99019  autor: Klusek
 26 sie 2006, 22:25
Jeszcze raz mówię: TAK :)

Obrazek
Obrazek

#99021  autor: ywis
 26 sie 2006, 22:28
Bambo pisze:ale ze az telefon sie wylacza?Cholera ze ja jestem taki cienki w te telefony.Moze tak byc ze przez baterie dzieja sie takie jaja??
Wszystko się może dziać jeśli bateria jest na wykończeniu albo kompletna dentka. To normalne.

#99022  autor: Bambo
 26 sie 2006, 22:28
Wieeeeeeelkie dzieki!!!!Juz wiecej nie bede marudził.

zawsze do przodu

#99024  autor: ywis
 26 sie 2006, 22:29
Bambo pisze:Wieeeeeeelkie dzieki!!!!Juz wiecej nie bede marudził.
Jesteśmu tutaj po to, aby w miarę możliwości pomóc innym ;)

#99060  autor: Bambo
 27 sie 2006, 00:01
Jednak racja po waszej stronie!Z telefonem jest cos nie tak a nie z bateriami.Dalej nie laduje!

zawsze do przodu

#99062  autor: Klusek
 27 sie 2006, 00:13
Bambo pisze:Jednak racja po waszej stronie!Z telefonem jest cos nie tak a nie z bateriami.Dalej nie laduje!
A sprawdzałeś z inną ładowarką lub tą ładowarkę na innym telefonie?

Obrazek
Obrazek

#99066  autor: Tragedya
 27 sie 2006, 00:23
Telefon jest jeszcze na gwarancji?
Tak jak mowili poprzednicy nalezy sprawdzic czy wina lezy po stronie telefonu czy ładowarki.
Ładowarka i nowa bateria są oryginalne?
Z tego co wnioskuje po przeczytaniu probblem pojawil sie po wlozeniu nowej baterii do telefonu. Moze to ona cos popsula?

#99135  autor: ywis
 27 sie 2006, 12:37
Tragedya pisze:Z tego co wnioskuje po przeczytaniu probblem pojawil sie po wlozeniu nowej baterii do telefonu. Moze to ona cos popsula?
Już na starej też nie chodziło. Ja bym rozkręcił tel i zobaczył czy coś z wejściem do ładowarki czasami nie gra...

#99341  autor: Bambo
 27 sie 2006, 21:17
Telefon jest na dwutygodniowej gwarancji rozruchowej.Na starej bateri bylo to samo ale podejrzane bylo to ze ona trzyma jeden dzien.Dlatego kupilem nowa.Jutro telefon zanosze na gwarancje.Za drogo nmie kosztowl zeby odpuscic.i nie mam zamiaru z niego rezygnowac bo jest zaj.....sty.
Przyszla mi do glowy mysl ze to moze wina oprogramowania.Kolega ma taki ale od nowosci,zaczal mu sie wieszac i wylaczac.Wiec zaniosl do punktu,wgrali nowy program i problem znikł.Istnieje taka mozliwosc ze to przez oprogramowanie taka jaja sie u mnie dzieja??? :smt010
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za kazda pomoc!! :smt006

zawsze do przodu

#99346  autor: Klusek
 27 sie 2006, 21:25
Oprogramowanie? Raczej w to wątpie, ale spróbować zawsze można. Zaniesiesz do serwisu to się dowiemy co mu dolegało.

Obrazek
Obrazek

#99361  autor: Kaczy
 27 sie 2006, 21:46
Wyciągnij jeszcze kartę SIM i spróbuj ładować bez karty.

Kiedyś sam miałem niezły trzask, że Siemens nie chciał się ładować. Już myślałem, że telefon odszedł w zaświaty, a taka prosta akcja pomogła :)

...::: Made for loneliness :::...

#99366  autor: Bambo
 27 sie 2006, 21:51
To jak,mam za kazdym razem wyciagac karte??

zawsze do przodu

#99374  autor: Kaczy
 27 sie 2006, 22:01
Bambo pisze:To jak,mam za kazdym razem wyciagac karte??
Sprawdź raz, zobacz czy to w ogóle coś pomoże. Mi pomogło i później nie musiałem już wyjmować karty.

...::: Made for loneliness :::...