Telekomunikacja jak na dłoni






Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez lordbyd » 25 kwi 2018, o 07:11

To nie może być jedna antena na cały zestaw

Pytanie co to za antena - jeśli to penta lub hexaband to jest to jak najbardziej możliwe.
Na upartego można też próbować z tribanda Huawei-a (800-900 / 2 x 1800-2600) za pomocą diplexerów nadawać wszystkie pasma. Wiąże się to jednak z koniecznością bardziej pracochłonnego dopasowania układu nadajniki - antena i możliwego ograniczenia mocy ERP poszczególnych modułów radiowych.
lordbyd
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 464
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i
Sieć: nju, T-M, VM

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez dt » 25 kwi 2018, o 12:17

Puszczenie wszystkiego z tribanda to już faktycznie zabawa na całego ale skoro teoretycznie jest do zrobienia to masz wyjątkową stację :)
dt
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 446
Dołączył(a): 16 mar 2007, o 01:05
Lokalizacja: Aleksandrów
Pochwały: 1
Model telefonu: SGS 8
Sieć: Plus

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez kozien70 » 25 kwi 2018, o 12:37

N! w Warszawie puszcza na niektórych stacjach full z jednego tribanda Hua. Na takich stacjach konfiguracja L2600 jest tylko MIMO 2x2
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4614
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez dt » 25 kwi 2018, o 12:40

dt
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 446
Dołączył(a): 16 mar 2007, o 01:05
Lokalizacja: Aleksandrów
Pochwały: 1
Model telefonu: SGS 8
Sieć: Plus

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez hdfunpack » 25 kwi 2018, o 14:40

B1 w Warszawie chyba już na 10 MHz.
hdfunpack
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1406
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 10:45
Pochwały: 56

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 25 kwi 2018, o 15:25

hdfunpack napisał(a):B1 w Warszawie chyba już na 10 MHz.

Co to znaczy chyba?
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 877
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Pijo » 25 kwi 2018, o 15:31

hdfunpack napisał(a):B1 w Warszawie chyba już na 10 MHz.



Potwierdzam 10MHz w Jankach, Pecicach, michalowicach.

Bemowo jeszcze na 5 MHz. Żoliborz na 5 MHz , Białołęka na 10 Mhz
Ostatnio edytowano 25 kwi 2018, o 18:46 przez Pijo, łącznie edytowano 2 razy
Pijo
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1254
Dołączył(a): 8 sty 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowsze
Pochwały: 49
Sieć: RBM abo, iPlus, nju internetowy

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez umcusumc » 25 kwi 2018, o 18:11

Służewiec na 10 Mhz.
umcusumc
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 241
Dołączył(a): 28 sty 2017, o 18:26

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 25 kwi 2018, o 21:53

Pytanie do kogoś kto może wymuszać pasma. Można logować się do lte 900 plusa w play? Niedługo przez kilka dni mogę być skazany na to, a wolałbym l900 niż 3g.
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 877
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez Spacedust » 25 kwi 2018, o 21:54

Można
Spacedust
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4285
Dołączył(a): 20 cze 2007, o 23:01
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 5
Model telefonu: Apple iPhone SE 64 GB - Huawei E3372s-153
Sieć: PLAY

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez iphoneski » 25 kwi 2018, o 22:02

Spacedust napisał(a):Można

Dzięki, szkoda, że w iPhone nie można sobie wymuszać pasm :(
iphoneski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 877
Dołączył(a): 6 sie 2017, o 18:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: iPhone SE
Sieć: Play

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez pakierhakierxd2 » 26 kwi 2018, o 08:28

Plus ma lte 900 :D
myslalem ze 900 to tylko 3g ;)
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd2
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 264
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 12:18
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: g6 dual p1 lte
Sieć: Play T-m Plus Aero2 Virgin

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez 3G » 26 kwi 2018, o 08:50

Z choinki się urwał...
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1916
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez p2225 » 26 kwi 2018, o 09:41

Nowe stacje Play dla lubuskiego:
- Nowa Sól, ul. Kaczkowskiego - maszt T-mobile, wszystkie pasma.
- Gubin, ul. Kaliska - ostatnie pozwolenie z 3 nowych stacji. Samo U2100.
- Radomicko - maszt T-mobile, GSM900, DCS, U900, LTE800/1800
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5125
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Konfiguracja i rozbudowa sieci Play/P4

Postprzez marcinek243 » 26 kwi 2018, o 12:22

Trochę bezsens ten bts w Nowej Soli jak 500m obok jest inny. Bardziej przydałaby się dowieszka do plusa na południu miasta ale fakt faktem najgęstsza siatka bts spośród wszystkich czterech
marcinek243
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 1 kwi 2012, o 21:33
Lokalizacja: Nowa Sól
Pochwały: 9
Model telefonu: Galaxy s7
Sieć: Duzo tego ale glowny to Play

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości