• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #98749  autor: RickY
 26 sie 2006, 02:01
Siemka mój kumpel ma problem chce kupić http://www.allegro.pl/item122908006_nokia_n_gage.html ale niewie czy warto czy jakąś inną kome kupić
I szuka informacji jakiego typu pliki wideo odtwarza bo coś niegdzie niemoże znaleźć
Ps. Qd go nie interesuje
Pozdro .Z góry dzięks

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#98752  autor: patyk
 26 sie 2006, 02:40
moim zdaniem warto jedyne co mi się w tym telefonie nie podba to wyświetlacz reszta jest ok :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#98761  autor: lookass
 26 sie 2006, 08:53
zapewene chodzi mu o karty pamiec i symbian troche ciezko przez to sie gada a moze by tak 3660 widzialem na allegro za 300 zl rozsadna cena za ten telefon i ma jeszcze aparat vga zapytaj go moze sie przekona do tego modelu
 #98785  autor: piotrz
 26 sie 2006, 11:08
RickY pisze:Siemka mój kumpel ma problem chce kupić http://www.allegro.pl/item122908006_nokia_n_gage.html ale niewie czy warto czy jakąś inną kome kupić
I szuka informacji jakiego typu pliki wideo odtwarza bo coś niegdzie niemoże znaleźć
Ps. Qd go nie interesuje
Pozdro .Z góry dzięks
n-gage to za tę cene dobry telefon. gdyby miał aparat byłby nawet bardzo dobry.mp3 w stereo, ładny ekran (w ogóle nie widać że ma 4tys kolorów), dobrej jakości gry...

wideo? hmm...łatwiej by mi było powiedzieć gdybyś się zapytał o różne formaty...Bo tak z pamięci to wiem tylko że odtwarza 3gp. A poza tym to może obsłużyć każdy rodzaj wideo(nawet avi) tylko trzeba odpowiedni programik :)

#98794  autor: RickY
 26 sie 2006, 12:25
Aha a jeszcze myślał o Siemens SX-1 czy jest lepszy od n-gage??

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#98797  autor: piotrz
 26 sie 2006, 12:32
RickY pisze:Aha a jeszcze myślał o Siemens SX-1 czy jest lepszy od n-gage??
Ano, jeśli jeszcze wchodzi w grę sx1, to niech bierze sx1...Jest duużo lepszy. ma ładniejszy wyświetlacz, dużo lepsze mp3, oraz możliwość patchowania-dużo o tym jest na sx1.pl.No i jest jeszcze aparat

#98838  autor: RafalM
 26 sie 2006, 13:47
Ngage jest fajny i nic do niego nie mam. Lecz kiedy powiedziałeś, że w grę wchodzi jeszcze SX1 wykreśliłem Nokię. Dlaczego tak jak napisał Piotrz Siemens ma większe możliwości patchowania, lepszy wyświetlacz i aparat. Ngage to telefon dla osób często grających w gry np. Tomb Raider itp. Siemens jest bardziej uniwersalny. Głos na SX1

#98877  autor: :Diego:
 26 sie 2006, 16:01
równie.z oddajęgłos na sx1. jest o wiele lepszy od nokii i ma więcej możliwości. reszte napisali inni userzy :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#98879  autor: Forest
 26 sie 2006, 16:18
Wedlug mnie oplaca sie jak za ta cene. Moj kolega ma N-Gage. Wyswietlacz ma 4 tys kolorow ale nie widac tego. Gry wygladaja lepiej jak na zwyklej komorce z 65tys kolorami.

Ale ja jako ja to bym nie kupil N-Gage :P Zalezy czy sie kupuje telefon do grania czy do gadania. Ja nie gram w gry na komorkach dlatego kupuje do gadania :wink: Ale jesli ktos kupuje do grania to to jest dobra propozycja :wink:

Pozdrawiam

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#98890  autor: RafalM
 26 sie 2006, 16:43
W Ngage'u dobija mnie jeszcze sposób trzymania słuchawki podczas rozmowy. Żeby telefon trzymać bokiem?! SX1 jest bardzo fajny Vin na nim potrafił esy pisać jedną ręko i szybciej niż na zwykłej. Bierz Siemensa!

#98896  autor: Forest
 26 sie 2006, 16:50
Nieee nie bierz Siemensa czasem. Wszystkich co znam co "mieli" siemensa to juz wyladowal w smietniku. To jakies nieporozumienie. One sie cholernie szybko psuja.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#98905  autor: sloniu
 26 sie 2006, 17:01
Popieram przedmowce... ;-) Siemens'y sie szybciutko rozwalaja moj byly c65 nie wytrzymal pół roku.. najpierw sie joy rozwalił a potem bateria i na koniec przy mrozie 10 stopni na dwoze... leząc przez 2 dni na oknie zamniektym od srodka w pokoju temperatura normalna zepsół sie na amen! SIEMENS'OM MOWIE NIEEE !!!!!!!!! :-D :-D :-D

..........To się nie wydaje...
Mało gadac... Duzo płacic zwyczaj nowy
tak chcą ludzi odgrną od rozmowy SAMI SWOI

#98941  autor: piotrz
 26 sie 2006, 18:53
sloniu pisze:Popieram przedmowce... ;-) Siemens'y sie szybciutko rozwalaja moj byly c65 nie wytrzymal pół roku.. najpierw sie joy rozwalił a potem bateria i na koniec przy mrozie 10 stopni na dwoze... leząc przez 2 dni na oknie zamniektym od srodka w pokoju temperatura normalna zepsół sie na amen! SIEMENS'OM MOWIE NIEEE !!!!!!!!! :-D :-D :-D
seria 65 (łównie c i cx) rzeczywiście była awaryjna, ale nie sx1. To już zupełnie inna jakość miałem go i byłem z niego bardzo zadowolony. polecam w 100% :)

#98979  autor: Tragedya
 26 sie 2006, 20:44
Kolejny "mondry" ktory uwaza, ze siemensy sie psuja... i do tego ma mnostwo znajomych z siemensami :mrgreen:
2 Rodzinne siemensy zyly rok, potem poszly na allegro i pewnie jeszcze zyja.
Moj S 65 ma pol roku i nic mu nie dolega (procz tego, ze zie obudowa barerii rozwalila troche i lata, ale to dlatego ze upadl mi na beton.
Zreszta jak powiedzial kolega SX1 to jeszcze inna bajka.

#98985  autor: RafalM
 26 sie 2006, 21:05
Mit o zawodności Siemensa to fałsz. moja mama ma dwa lata jako drugi telefon C60 i nic mu nie dolega. Znalazł się w pysku mojego psa (Beagla) i żyje oprócz tego, że obudowa jest popękana od tej wizyty jest wporządku. A Siemensy z wyższej półki to całkiem inna bajka.

#99009  autor: subrock
 26 sie 2006, 21:59
ja jestem za nokia
po ok. 1.5 roku korzystania z noki troche mi sie znudzila i chcialem cos wiecej (np. foto) kupilem SX-a i jakos nie moglem sie przekonac. wszystko maja podobne -system prawie ten sam => 90%programow jest wspolnie obslugiwana przez oba telefony, mp3,radio... simens jest troche lepszy technicznie - foto, gprs10 via clas6 u noki, 4mb. pam. wewnetrznej via 3,4mb noki => odbija sie to na wielkosci pliku ktory mozna przez BT... do tego w noki po przekroczeniu 1500sms-ow w pamieci telefon zaczyna sie mulic, muli tez strasznie przy wchodzeniu w folder "aplikacje" ale jednak nokia wydaje mi sie bardziej przyjazna/ergonomiczna w uzytkowaniu (nawet otwiera piwo :P -
nadal bardziej wole wysylac smski i sluchac muzy ze starego ngage niz N70...
to ze rozmawia sie inaczej niz w wiekszosci komorek w niczym nie przeszkadza.
(zabawnie wygladaja ludzie co pierwszy raz widza ten telefon z bliska i probuja zadzwonic :smt005
w noki lepiej od sx jest z zasiegiem.
udawalo mi sie jechac metrem z st. pl.bankowy do st. centrum i rozmawiac. sx nigdy nie pozwolil mi na taka sztuczke.( wlasciwie w tunelu pomiedzy stacjami zasieg traci 99,9% komorek)
wyswietlacz mimo 4tys naprawde wyglada dobrze.
mp3 slabsze niz w SX? (hm... chyba ze chodzi o jakosc dzwonkow mp3. simens odtwarza je jednak troche lepiej) mialem sx przez pol roku i
jakosc mp3 na sluchawkach w ngage jest taka sama jesli nie lepsza, mam ta nokie z sluchawkami philips i mp3 brzmi genialnie (z orginalnymi tez jest git), znacznie lepiej niz na N70 i jej hs3 (lepsze basy i glosnosc).
telefonik nie tylko posiada wyjscie audio ale ma tez wejscie.
mozna podlaczyc telefon pod wieze i nagrac utwor - telefon sam zapisze go - chyba jako mp3 albo aac ale dokladnie juz niepamietam.
- do muzyki i gier ten telefon zostal stworzony -
aparatu w noki brak , ale sx ma tylko VGA wiec cudow tez nie ma na jego fotkach brak (filmy tragiczne)
przez pierwsze dni bawilem sie robiac zdjecia ale pozniej "zapomnialem" o nim, chociaz faktycznie przydaloby sie miec mozliwosc wyslania mms-em zdjecia.
wielki plus to klawiatura, w ngage jest jedna z lepszych jakie widzialem w komorce - smsy pisze sie szybko (w chwili gdy sms-y sa za 1gr. to tez ma znaczenie)
- klawisze spore i doskonale rozstawione - sx i jego klawiatura hm... "awangarda uderzenia"... wymaga treninu wiekszego niz 3650 chociaz po przyzwyczajeniu rzeczywiscie szybko sie pisze => czterema palcami na raz (jeden warunek - sprawny kciuk - nie kazdy moze sie tego nauczyc - kwestia indywidualnej anatomi i zdolnosci psychoruchowych...)
ngage w gierkach jest bezkonkurencyjna zwlaszcza tych specjalnie przygotowanych pod ten fonik (niektore dzialaja tez na SX1 ale grac nie idzie => KLAWIATURA <= nie pozwala na operowanie joyem i jednoczesne wciskanie => gry to jednak nie to samo co smsy). wystarczy zobaczyc
asphalt urban i tony hawk w wersji na ten telefon jest chyba jedne z najfajnieszych gier na komorki.
zreszta prawie wszystkie z dedykowanych gierek wygladaja conajmniej jak na PSone i grywalnosc tez duuuza.
wiekszosc gier ngage ma ponad 20mb. dla porownania java ZWYKLE <1mb. .sis <5mb.
to tez o czyms swiatczy...
dopiero ostatnio java 3d moze konkurowac grafika.
wszystkie gry mozna sciagnac z neta za free (np. p2p)
co do filmow to jest tak jak piotrz napisal.
avi. zwyklych nie chce. mpg. tez nie...
sx ma podobnie. wszystko zalezy od odtwarzacza z jakiego sie korzysta
dobrym rozwiazaniem jest program smartmovie szybko i skutecznie odtwarza/kompresuje a filmik przez kabel wrzuca sie
pcsuite ngage ma wbudowany kompresor ale zeby z niego skorzystac trzeba polaczyc telefon z kompem przez BT i strasznie wolno to wtedy idzie (polaczenie kablem dolaczonym do zestawu sprawia ze widac tylko karte pam. jako dysk twardy a pcsuite nie widzi phona) chociaz kompresja/jakosc rewelacyjna => na 128mb. miesci sie ok. 3h filmu...
UWAGA: w noki na orginalnym playerze nie ma mozliwosci przewijania filmu w trakcie odtwarzania, jak z tym jest w sx to niepamietam bo sprzedalem go juz z rok temu...
simens troche lepszy do filmow (odtwarzania) => wyswietlacz lepszej rozdzielczosci i wiecej kolorow...
do mp3 i gier zdecydowanie nokia.
sx ma wiecej mozliwosci ingerencji w OS + foto + wyswietlacz...
zalezy do czego telefon ma sluzyc

#99280  autor: wendzior
 27 sie 2006, 18:02
RafalM pisze:W Ngage'u dobija mnie jeszcze sposób trzymania słuchawki podczas rozmowy. Żeby telefon trzymać bokiem?! SX1 jest bardzo fajny Vin na nim potrafił esy pisać jedną ręko i szybciej niż na zwykłej. Bierz Siemensa!
POTRAFIŁ - padł mu.
ale ja tez bym oddał głos na siemensa (dziwne nie? :P) bo nokia nei ma aparatu i jest ogolnie gorsza, a pozatym na sx1 chodzą gry z ngage wiec bedize mogl sobie pograc - tylko ze troche nie wygodnie. bardzo troche :D

#99633  autor: witek
 28 sie 2006, 18:16
Ok doszedłem do wniosku że ja musze sie w końcu włączyć do dyskusji(ja czyli kumpel Rickiego) prosze nie mówcie mi że siemens jest lepszy bo ma aparat te aparaty w telefonach to sa zabawki na poczatku jest sie zajaranym i potem sie tego nie uzywa wiem bo moja mama ma nokie z aparatem. Ja osobiscie nie lubie siemensów bo są porąbane moja mama miała takiego simensa s40 i to naprawde było(wulg.) (przepraszam za wyrażenie) wiele ludzi których znam ma simensy i na nie narzeka że maja słabe baterie i wogóle. Musze powiedzieć że w Noki N-gage jestem po prostu zakochany mazyłem o niej odkad sie dowiedziałem ze cos takiego istnieje, a ten siemens to nie jest tak że ja chce między nim a ngage wybierac tylko ricky chciał mi pokazac jaki on jest fajny a ja go poprostu nie chce. Chciałem sie jedynie dowiedzieć czy opłaca sie jeszcze kupowac telefon tego typu czy łatwo sie psuje i ogólnie co i jak i tyle z tego co przeczytałem to nadal sie opłaca i jestem z tego zadowolony.

Na nastepny raz przepusc swoj tekst przez slownik i nie wpisuj wulgaryzmow, obojetnie czy za nie przepraszasz czy nie
Dragon
Ostatnio zmieniony 29 sie 2006, 11:36 przez witek, łącznie zmieniany 1 raz.

#99697  autor: subrock
 28 sie 2006, 21:18
Ngage classic to byl telefon z wysokiej polki cenowej wiec jakosc materialow i wykonanie jest swietne. (byl nawet za drogi w produkcji wiec wymyslili okrojona wersje QD)
trwalosc takze swietna, klawiatura w prawie trzyletnim egzemplazu jest ledwo starta (tylko na joyu lekko starla sie farba z brzegow a reszta przyciskow na pierwszy rzut okiem nie tknieta), moj egzemplarz zaliczyl juz tyle upadkow ze przestalem liczyc...
co do bateri to niestety w nGage nie trzyma zbyt dlugo. nowa przy intensywnym korzystaniu to ok.2dni. producent podaje ze mozna grac do 8h. na full naladowanej bateri...
nawet jesli nie do konca wyrabia sie ta "norme" to oprocz gier kusi radio i mp3 (np. w autobusie, uczelni...) wiec trudno o oszczedne "gospodarowanie energia"...
zgadzam sie ze S40 to g****
jego menu tragedia...
jednak Osk92 ma racje:
sx1 i s40 to ZUPEŁNIE inne maszyny.