Znalazłem w końcu w portfelu 5zł i kupiłem starter Play. Głównie po to by wybadać jak sieje nowa lokalizacja Play na Wierzbnowskiej w Konstancinie-Jeziornie.
Centrum miasta i strefa A - Świetlicowa L1800. Oddalam się od stacji licząc na przelogowanie do Wierzbnowskiej. A tu mi wjeżdża U900 ze stacji:
- Okulickiego
- Jana Pawła II
- Okulickiego
- Józefosław, Julianowska 65A
!!!! Drogi Play'u - macie chyba burdel w tym archeo.
Podjeżdżam do stacji na kilkaset m, widoczność bezpośrednia. Nic. Oddalam się. Nagle wskakuje L1800 z tej stacji ale dosłownie na 2 minuty po czym przechodzę do U900 z tej stacji a potem do U2100. A na końcu na południu miasta zaczęła się jazda z roamingiem (wszyscy mają tam problemy z zasięgiem, no może Plus ma najmniejsze). Co ciekawe wylądowałem w T-Mobile i 2G.
Nie wiem o co w tej sieci chodzi ale ja mam kilka pytań:
- gdzie jest L800 ze Świetlicowej? Do samego końca byłem na L1800 z tej stacji a potem HO do U900 ze stacji na zachód od gminy
- co jest grane z L1800 i L800 na Wierzbnowskiej?
Nie wiem czy to było dobrze wydane 5zł. Chyba ktoś z techniki Play powinien mi odpalić zwrot

przecież używając tej sieci można dostać zawału. Rollercoaster po pasmach, technologiach i operatorach.
Mam nadzieję, że to wina konfigu i trafiłem akurat na moment kiedy ta stacja wstała po wybuchu bomby albo wstawała po wrzuceniu nowych parametrów.
Stay tuned. Za jakiś czas ponownie zrobię testy w Uzdrowisku.