Gdzie bez konieczności doładowania przeniosę nr i otrzymam Rok ważności konta (poza fremium Virgina) ? Podobno w Orange można coś kombinować w obecnej promocji gdzie za przeniesienie dają 2 gb i CHYBA właśnie RWK, ale nie mam pewności czy wymagane jest doładowanie. Ewentualnie gdzieś indziej?
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Play na kartę - Rok Ważności Konta - aktywacja kodem lub w P24.
Zupełnie za darmo RWK możesz załatwić tak naprawdę na kilka sposobów, nie tylko korzystając z promocji MNP gdzie po przeniesieniu nru można mieć RWK. I tak:
> T-Mobile:
aktywujesz pakiet 1 zł dziennie za no-limit i 300 MB kodem *140*296#, działa to nawet przy stanie 0,00. Drugi sposób to połączenie z BOU *9602 następnie wybieramy odpowiednio 1 oraz 4 bez czekania na komunikat lektora. Sposób jest darmowy. Uwaga: w przypadku aktywacji wybranego pakietu łatwo stracić RWK, radzę uważać.
> Play
1. wystarczy taryfa PNK RWK i skorzystanie z kodu *111*692*1# i bez doładowania mamy konto ważne 365 dni. Usługę można włączyć raz w roku.
2. Play na kartę odNOWA: tutaj sytuacja bardziej się komplikuje, bo od odpalenia taryfy mamy dopuszczalną do 13 miesięcy ważność konta a raczej możliwość odbierania połączeń bez płatnej aktywności na koncie. W momencie doładowania konta, wydzwonienia 2 sekund połączenia z cennika 1 gr, wysłania sms, mms czy kilku kB lub wykupieniu pakietu i skorzystania z niego, ważność numeru się przedłuża. Szczegółowe warunki oferty są dostępne na stronach Play. Defacto oferta nie ma ważności konta, gdy się korzysta z karty regularnie.
> Orange
Najprostsza zasada spośród ww. ofert: SMS o treści START na 8002 i mamy gwarancję, że przez 12 miesięcy Orange nie zje mam kasy z konta głównego. Mały haczyk: nowy numer do 93 dni za opcję kosztuje 3 zł, w innym wypadku za 0 zł.
WAŻNE, sposoby nie pozwalają kumulować raz nabytej rocznej ważności. Zawsze jest ustawiany rok od momentu włączenia usługi.
> T-Mobile:
aktywujesz pakiet 1 zł dziennie za no-limit i 300 MB kodem *140*296#, działa to nawet przy stanie 0,00. Drugi sposób to połączenie z BOU *9602 następnie wybieramy odpowiednio 1 oraz 4 bez czekania na komunikat lektora. Sposób jest darmowy. Uwaga: w przypadku aktywacji wybranego pakietu łatwo stracić RWK, radzę uważać.
> Play
1. wystarczy taryfa PNK RWK i skorzystanie z kodu *111*692*1# i bez doładowania mamy konto ważne 365 dni. Usługę można włączyć raz w roku.
2. Play na kartę odNOWA: tutaj sytuacja bardziej się komplikuje, bo od odpalenia taryfy mamy dopuszczalną do 13 miesięcy ważność konta a raczej możliwość odbierania połączeń bez płatnej aktywności na koncie. W momencie doładowania konta, wydzwonienia 2 sekund połączenia z cennika 1 gr, wysłania sms, mms czy kilku kB lub wykupieniu pakietu i skorzystania z niego, ważność numeru się przedłuża. Szczegółowe warunki oferty są dostępne na stronach Play. Defacto oferta nie ma ważności konta, gdy się korzysta z karty regularnie.
> Orange
Najprostsza zasada spośród ww. ofert: SMS o treści START na 8002 i mamy gwarancję, że przez 12 miesięcy Orange nie zje mam kasy z konta głównego. Mały haczyk: nowy numer do 93 dni za opcję kosztuje 3 zł, w innym wypadku za 0 zł.
WAŻNE, sposoby nie pozwalają kumulować raz nabytej rocznej ważności. Zawsze jest ustawiany rok od momentu włączenia usługi.

Ale do przeniesienia dają gratis wiec nie ma się co baćKarlos20 pisze:Mały haczyk: nowy numer do 93 dni za opcję kosztuje 3 zł, w innym wypadku za 0 zł.

Gregrin: celowo ominąłem wątek promocji w ramach MNP, tak, żeby każdy user mógł z tego skorzystać.Gregrin pisze:Ale do przeniesienia dają gratis wiec nie ma się co bać
Dodam dodatkowo, że w Orange też łatwo stracić nabyte RWK z promocji, wystarczy włączyć nielimitowane rozmowy i SMSy w Orange za 0 zł lub nielimitowane rozmowy z 1 wybranym numerem w dowolnej sieci (aktywacja nru SMSem pod nr 100). Dezaktywacja tych usług pozwoli na odzyskanie możliwości włączenia RWK.

Spoko. Uzupełniłem bo odpowiadałem na pytanie:Karlos20 pisze:Gregrin: celowo ominąłem wątek promocji w ramach MNP,
jamto02 pisze:Gdzie bez konieczności doładowania przeniosę nr i otrzymam Rok ważności konta (poza fremium Virgina) ?
O rzesz.... ale to obcykane macie
Pod wrażeniem jestem! No namnożyło mi się simów z Virgina a że ograniczyli trzeba coś kombinować żeby w koszu na śmieci nie wylądowały a skoro na przeniesieniu nr można coś ugrać to ugrywam. Tym bardziej że przy dzieciach to się sprawdza, nie muszę płacić za ich pitolenie.
Dwa pytanka:
Jak w play przejść do Fresha? Po przejściu do Fresha można znów zmienić taryfę zyskując RWK. Inaczej pytając można bawić się w "ping-ponga i zyskiwać za każdym razem RWK?
Orange. Tu chyba jest nowa promocja z 2 gb. Jest konieczne doładowanie aby RWK dostać? Te 2 gb dzieciaki na tablety chętnie by przytuliły no i można skakać między Orange a Play i A2 bo tu też wiem ze dają RWK.
O Orange wiem stąd https://www.tabletowo.pl/2018/03/03/prz ... -sieciami/ ale nie umiem rozeznać się czy doładowanie jest konieczne, na stronie Orange piszą o możliwości doładowania ale czy to jest równoznaczne z koniecznością....?

Dwa pytanka:
Jak w play przejść do Fresha? Po przejściu do Fresha można znów zmienić taryfę zyskując RWK. Inaczej pytając można bawić się w "ping-ponga i zyskiwać za każdym razem RWK?
Orange. Tu chyba jest nowa promocja z 2 gb. Jest konieczne doładowanie aby RWK dostać? Te 2 gb dzieciaki na tablety chętnie by przytuliły no i można skakać między Orange a Play i A2 bo tu też wiem ze dają RWK.
O Orange wiem stąd https://www.tabletowo.pl/2018/03/03/prz ... -sieciami/ ale nie umiem rozeznać się czy doładowanie jest konieczne, na stronie Orange piszą o możliwości doładowania ale czy to jest równoznaczne z koniecznością....?
[Zestawienie] Promocje dla przenoszacych numerjamto02 pisze:a skoro na przeniesieniu nr można coś ugrać to ugrywam.
Nie jest. RWK i 2GB dostaje się za darmo.jamto02 pisze:ale nie umiem rozeznać się czy doładowanie jest konieczne
Do fresha nie przejdziesz bo te taryfy są niedostępne do migracji.
Przejdziesz do play na kartę rok ważności konta.
Zmieniasz kodem *163*2# albo przez play24, potem tylko wydłużasz konto do roku darmowym kodem *111*692*1# albo przez play24 i tyle.
Przejdziesz do play na kartę rok ważności konta.
Zmieniasz kodem *163*2# albo przez play24, potem tylko wydłużasz konto do roku darmowym kodem *111*692*1# albo przez play24 i tyle.
bolek2004: cwaniaki 
Ten abonament przyćmił mi ten świat prepaidów... Post poprawiony. Dzięki

Ten abonament przyćmił mi ten świat prepaidów... Post poprawiony. Dzięki

można zachować też te usługi oraz RWK właśnie dzięki RWK z promocji.Karlos20 pisze:Dodam dodatkowo, że w Orange też łatwo stracić nabyte RWK z promocji, wystarczy włączyć nielimitowane rozmowy i SMSy w Orange za 0 zł lub nielimitowane rozmowy z 1 wybranym numerem w dowolnej sieci (aktywacja nru SMSem pod nr 100).

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Hej, a tak na szybko pytanie. Sposób na RWK w Plusie? Chciałbym mieć jedną aktywną kartę w tej sieci, leżaka. Ta nowa taryfa sprzed kilku dni (po doładowaniu za piątaka)? Czy coś jeszcze?

Powoli, powoli bo nie nadążam za Wami......
Orange: tu jest faktycznie fajnie by zafundować sobie darmowy RWK i zyskać jeszcze 2 GB
Play: Mam rozumieć że wewnątrz Playa można migrować i zyskiwać w różnych taryfach RWK?
Orange: tu jest faktycznie fajnie by zafundować sobie darmowy RWK i zyskać jeszcze 2 GB
Play: Mam rozumieć że wewnątrz Playa można migrować i zyskiwać w różnych taryfach RWK?
chcesz 30 zł przez rok uzbieraćmarcinb pisze:Sposób na RWK w Plusie?

Ja + i doładowanie za 5 zł. (tylko nie przez Teleprzelew z 5511)
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Przejdź na Plusha. *147*23#marcinb pisze:Hej, a tak na szybko pytanie. Sposób na RWK w Plusie? Chciałbym mieć jedną aktywną kartę w tej sieci, leżaka. Ta nowa taryfa sprzed kilku dni (po doładowaniu za piątaka)? Czy coś jeszcze?
http://www.plushbezlimitu.pl/documents/ ... 6112c69fcc
Środki na KG zostaną nienaruszone.
Potem *136*11*10#
http://www.plushbezlimitu.pl/uslugi-dodatkowe
http://www.plushbezlimitu.pl/documents/ ... cb7c4b7846
Dzięki za podpowiedzi z Plusem.

Nie wiem czy obecnie to działa (może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy) ale w zeszłym roku zmieniało się taryfę na PnKLT (kod *163*7#) otrzymywało się konto ważne 14 dni. Po tym czasie wracało się do taryfy PnkRWK (kod *163*2#) i po odczekaniu 4 godz włączało się RWK kodem *111*692*1#jamto02 pisze:Mam rozumieć że wewnątrz Playa można migrować i zyskiwać w różnych taryfach RWK?
RWK już dawno nie przechodzi z PnKRWK/Fresh/Fakt do innych taryf P4.asdaf pisze:Nie wiem czy obecnie to działa (może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy) ale w zeszłym roku zmieniało się taryfę na PnKLT (kod *163*7#) otrzymywało się konto ważne 14 dni. Po tym czasie wracało się do taryfy PnkRWK (kod *163*2#) i po odczekaniu 4 godz włączało się RWK kodem *111*692*1#jamto02 pisze:Mam rozumieć że wewnątrz Playa można migrować i zyskiwać w różnych taryfach RWK?
Obecnie można mieć RWK tylko w PnKRWK i Fakt.
Bezterminowe konto jest w OdNowa.
Ze starych taryf P4 RWK ma jeszcze Fresh.
RWK w P4 można mieć także jak się przeniesie numer z poza sieci P4 do P4 w taryfach PnKS, RBM7MNP i Fakt oraz obierze BzP+RWK
Ja nie napisałem nic o przechodzeniu RWK między taryfami, tylko jak otrzymać RWK bez konieczności doładowania jakąkolwiek kwotą.
RWK można mieć raz na rok, Kodem *111*692*1# w P24 i SMS o treści START.692 pod numer 111 w PnKRWK i Freshasdaf pisze:Ja nie napisałem nic o przechodzeniu RWK między taryfami, tylko jak otrzymać RWK bez konieczności doładowania jakąkolwiek kwotą.
https://www.play.pl/uslugi/rok-waznosci-konta/
https://www.play.pl/resources/pdf/2015/ ... 022015.pdf