dt pisze:Zapytałem Samsunga czy mam 256 QAM odblokowane na S8 to mi odpisali że nie udzielają takich informacji

To jest bezczelność. Klient pyta, czy jego telefon w cenie kilku tysięcy zł ma daną funkcję, a oni robią z tego tajemnicę. Aż korci, by temat zablokowanych funkcji podpowiedzieć któremuś z portali branżowych. Może mieliby jaja i zapytali oficjalnie producenta czemu ma taką głupią politykę blokowania.
harys pisze: A CA pasma 2x2 z pasmem z 4x4 nie istnieje.
Czyli kiedy mogę skorzystać z mimo 4x4,skoro telefon agregując pasma ogranicza 2600 do mimo 2x2?
Istnieje, tylko SoC musi obsługiwać wystarczająco dużą liczbę równoczesnych strumieni. Nowy modem X20 Snapdragona potrafi agregować do pięciu nośnych, a MIMO 4x4 może mieć nawet na trzech agregowanych nośnych. Modem w najnowszym Exynosie S9ki umie agregować jeszcze więcej. Obawiam się tylko, że Samsung podobnie jak w S8ce tak i w S9ce włączył domyślnie Cat 9 i znów nie ma ani MIMO 4x4 ani 256QAM. Moje wyniki na S9+ są identyczne, jak na S7ce, Service Mode sugeruje brak 256QAM, a stacje które badam mają na pewno MIMO 4x4.