Witam wszystkich i liczę że mi pomożecie bo mam wielki problem ;/
Aktualnie mam internet od Play 69,90 zł, router Huawei B310, 100 GB, gdzie oczywiście po przekroczeniu 100 GB predkość spada do 1Mb/s... masakra, umowę mam do 02.2019 roku, a aktualnie korzystają u mnie w domu z neta 4 osoby. 100 GB idzie u mnie w 2 tyg, potem już praktycznie nie da się korzystać.
Jestem zmuszony kupić drugi internet z którego chce korzystać po zerwaniu umowy z wyżej wymienionym dostawcą. Mieszkam na wiosce, moim wybawicielem jest tylko internet mobilny. Mam na oku tylko dwie oferty : Orange, 250 GB za 69.90 zł miesięcznie + router TP-LINK TL-MR6400 i T-Mobile - internet domowy, do 60Mb/s, 59zł. I właśnie tutaj pojawia się problem i tutaj kieruje swój problem i liczę na pomoc. Wpadła mi w oko wlasnie ta oferta od T-Mobile i czytałem troche i mam duzo wątpliwości...Po 1 w PLAY mam osiągi takie : Download : od 30 do 45, Upload : od 10 do 18, Ping : od 25 do 30 (w grach 60-70). Kupiłem także karte Orange i testowałem także na routerze Huawei B310 i : Ping : od 16 do 25, Download : od 20 do 30, Upload : od 18 do 13.
Odległość anteny BTS od mojego domu ok. 5,3 km w linii prostej.
I chodzi mi tu głownie o T-Mobile, czytałem troche i mam obawy, a mianowicie opinie ludzi są podzielone, jedni piszą ze ok i predkosc 40-50 caly czas, ale takze jest duzo komentarzy w ktorych ludzie pisza ze w czasie okresu testowania wszytko pięknie, a po podpisaniu umowy predkosc spadla do 5 i wysyłanie do 2. Na prawde nie chce znow sie bawić i męczyc z kolejną firmą..Nie chce podpisac umowy na 2 lata i potem sie meczyć jak teraz..Chce poznac wasze opinie i przede wszystkim doswiadczenia z tym internetem, tylko szczerze i jeszcze pytanie jesli juz T-Mobile to warto zaplacic za Huawei B529G 199zł na start czy moze byc takze B525 za 49 zł ? Z góry dzieki i licze na szybkie i pomocne odpowiedzi !