• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 34 z 73
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 73
 #970483  autor: pakierhakierxd
 07 sty 2018, 09:25
jak ktos przestanie splacac raty za router to ci go zablokują,tak teraz robi plus i tmobile

Ja posiadam B525 i pomimo zasięgu -98 dbm lte 3 kreski śmiga zazwyczaj 30/8 co mi pasuje ;)
czasem zwalnia do 15 mb czy 10 a czasem do 5 -ale to chwilowo ,nie narzekam :]
czasem bywa ze w mojej miejscowsci raz w mcu padnie zasieg orange i tmobile ale wtedy mam jakis zapasowy net z telefonu czy cos ;) ,mam wiele kart :D

Pozdrawiam :)
 #970485  autor: neoxxx
 07 sty 2018, 09:49
Kryniczanin pisze:
Zrezygnowałem po 3 dniach. Zakupiłem TEN SAM router, nówkę na allegro za 280zł!!! z FV z t-mobile
Zrobiłeś straszną głupotę. Router jest własnością T-Mobie do czasu spłacenia rat.
Nie gadaj bzdur. Urządzenie kupiłem od firmy z 24msc gwarancja sklepu. Firma, ktora wziela go w ofercie, zaplacila za calosc urzadzenia z gory - sprawdzilem to przed zakupem.
 #970486  autor: pakierhakierxd
 07 sty 2018, 09:51
Ta na pewno lepiej wpisz na stronie tmobile imei i ci wyskoczy czy urzadzenie jest wlasnoscia tmobile czy nie ,na allegro i w komisach pelno jest rzeczy z tmobile i plusa ,ja od czasu kiedy wprowadzono to cos nie biore z plusa i tmobile ,tmobile wprowadzilo to od kwietnia 2017 wiec mozna brac tylko to co wczesniej a plus nie wiem kiedy ale chyba nawet w 2016.

#970488  autor: Kryniczanin
 07 sty 2018, 10:02
Nie gadaj bzdur. Urządzenie kupiłem od firmy z 24msc gwarancja sklepu. Firma, ktora wziela go w ofercie, zaplacila za calosc urzadzenia z gory - sprawdzilem to przed zakupem.
Nie ma możliwości zapłaty z góry - musi być wystawiona pierwsza faktura z abonamentem i ratami - dopiero wtedy można do T-Mobile wnieść pismo z prośbą o umożliwienie spłacenia sprzętu w całości a nie z harmonogramem rat. Sam chciałem zapłacić z góry - ale jak dowiedziałem się jak wygląda sprawa płacę co miesiąc.
 #970495  autor: neoxxx
 07 sty 2018, 10:40
Kryniczanin pisze:
Nie ma możliwości zapłaty z góry - musi być wystawiona pierwsza faktura z abonamentem i ratami - dopiero wtedy można do T-Mobile wnieść pismo z prośbą o umożliwienie spłacenia sprzętu w całości a nie z harmonogramem rat. Sam chciałem zapłacić z góry - ale jak dowiedziałem się jak wygląda sprawa płacę co miesiąc.
router który kupiłem nie jest z oferty "internet domowy bez limitu" tylko z oferty dla FIRM - pisałem o tym wcześniej. Obowiązują tam inne zasady. Wysłałem zapytanie o stan prawny zgodnie z propozycją kolegi - jak przyjdzie odpowiedź - dam znać.
 #970505  autor: neoxxx
 07 sty 2018, 11:24
pakierhakierxd pisze:Okaze sie ,bedziesz pewny na 100 % ;)
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... zenie-imei
tak - dokładnie z tego odnośnika skorzystałem ale nie oczekuję "niespodzianki" bo pytałem o IMEI urządzenia na infolinii (chciałem się upewnić co do simlocka) przy okazji dostałem info na temat stanu prawnego urządzenia. Myslalem, ze email przychodzi od razu ale trzeba trochę poczekać.

sluchajcie Pany - bez spiny - oby inni potraktowali to jako ostrzeżenie bo wiadomo, ze po tej ofercie na allegro i w lombardach wylądowało pełno urządzeń z tej oferty. W moim przypadku jest okay i tego życzę innym.

Ja kupiłem router od firmy, jako konsument - nie od osoby prywatnej. W moim przypadkiem gwarantem jest sprzedawca przez okres 24msc. 99% tych urządze na allegro niestety to mirki, którzy odsprzedają urządzenia, których nie sa właścicielami - czyli z wada prawna w rozumieniu K.C.

tak jak kolega wyżej napisał - można kupić płacac w całości ale trzeba to zrobić po pierwszej wpłacie i zadzwonić do T-mobile aby zamknąć umowę ratalną.
 #970507  autor: Kryniczanin
 07 sty 2018, 11:31
neoxxx

To nie tylko kodeks cywilny.

W grę wchodzi także kodeks karny. Jak T zgłosi sprawę to obecny użytkownik będzie miał wizytę w prokuraturze/komisariacie co najmniej jako świadek.

Obecnie zakup sprzętu T-Mobile i Plusa to olbrzymie ryzyko.
 #970512  autor: darekka
 07 sty 2018, 11:45
Z tego właśnie powodu, że obarczone są dużym ryzykiem-zwłasza lombardowe zastawy(jak ktoś to zatargał do lombardu to nikłe szanse, że będzie rachunki płacił) cena sprzętu z Plusa i T-mobile mocno spadła.
W związku z faktem sprzętu pochodzącego z kredytu operatorskiego i będącego jego własnością do dnia całkowitej spłaty ceny są śmieszne ale za to ryzyko spore-wolna wola.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #970530  autor: piotrzet
 07 sty 2018, 12:48
Nie wszystkie urządzenia mają w tym spisie IMEI więc nie jest to do końca pewny. Jeśli router pochodzi z T-Mobile po wprowadzeniu tego zapisu bodajże kwiecien 2017 to na pewno ma możliwość blokady IMEI

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #970540  autor: neoxxx
 07 sty 2018, 13:30
darekka pisze:Z tego właśnie powodu, że obarczone są dużym ryzykiem-zwłasza lombardowe zastawy(jak ktoś to zatargał do lombardu to nikłe szanse, że będzie rachunki płacił) cena sprzętu z Plusa i T-mobile mocno spadła.
W związku z faktem sprzętu pochodzącego z kredytu operatorskiego i będącego jego własnością do dnia całkowitej spłaty ceny są śmieszne ale za to ryzyko spore-wolna wola.
nie ma żadnego ryzyka dla kupującego, jeżeli jest konsumentem, kupił od firmy i ma dowód zakupu. Ryzyko ciąży na sprzedawcy, jeżeli sprzedaje towar z wadą prawną (którego nie jest właścicielem, o której nie poinfoemował kupującego.
 #970545  autor: pakierhakierxd
 07 sty 2018, 13:40
A myslisz ze sprzedawca tak latwo przyjmie towar jak ktos kupil w komisie czy na Allegro mylisz sie nie zawsze tak bedzie ;)
tym bardziej ze ktos dopiero sie zorientuje najczesciej jak zablokuja,zajrzyj na forum android jest tam bardzo duzy watek zablokowanych telefonow i zdziwionych ludzi :P

te sprawdzanie imei dziala sprawdzilem na sobie bo mam abonament na neta w tm z b525 i jest napisane ze wlascicielem jest tm :D ,ale ja nie zamierzam go sprzedawac poki co :D
,moze jak skonczy sie umowa i dadza lepszy :D ,a moze zostane na czas nieokreslony :P

#970550  autor: darekka
 07 sty 2018, 14:07
Powiem tak-powodzenia życzę w szarpaniu się ze sprzedawcą(np.lombard) po kilku miesiącach od zakupu jak operator po bezskutecznych monitach o zadłużeniu olewanych przez abonenta, który ten sprzęt opitolił do lombardu zablokuje sprzęt.
Niby i się da wystąpić z roszczeniem ale po jakim czasie i czy skutecznie wywalczymy swoje to inna bajka...pamiętać trzeba, że bywa też taK, że operator zgłasza oszustwo jesli taki abonent olewa monity-w takim przypadku służby szukać będą sprzętu po nr.IMEI i trafią do obecnego użytkownika...

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #970551  autor: Kryniczanin
 07 sty 2018, 14:13
nie ma żadnego ryzyka dla kupującego, jeżeli jest konsumentem, kupił od firmy i ma dowód zakupu.

Oczywiście, że jest - kupił towar od firmy która NIE JEST JEGO WŁAŚCICIELEM. Ta firma jest kryta bo kupiła od kogoś kto oświadczył, że jest właścicielem (co nie jest zgodne z prawdą).

W najgorszej sytuacji jest obecny użytkownik bo wydał pieniądze a ma atrapę.
 #970643  autor: JFK2016
 07 sty 2018, 21:43
neoxxx pisze: Zrezygnowałem po 3 dniach. Zakupiłem TEN SAM router, nówkę na allegro za 280zł!!! z FV z t-mobile. Do tego starter RBM + doładowanie 50zł/3msc. Efekt? LTE do 100GB/msc (spokojnie mi wystarcza), transfer 45-50MB/s LTE+ bez spadków, stabilnie. Urządzenie działa bez żadnych anten i mogę wszędzie ze sobą zabrać.

Za internet w T-mobile w 2-letnim okresie zapłaciłbym łącznie z urządzeniem 1369zł. Wersja z RBM przy początkowej cenie urządzenia 280zł a dalej... 17zł/msc. Nie znajdę nic lepszego.
Wiem jak działa ta oferta i bez sprzętu obsługującego agregację to ciężko jest z niej korzystać, poza tym to oferta dla tych co zaglądają po forach internetowych (ona przynosi straty dla operatora, dlatego się nią nie chwali, internet na abonament u fioletowego to kilka razy droższa opcja i oferta o wiele gorsza od T-Mobile).
neoxxx pisze: sluchajcie Pany - bez spiny - oby inni potraktowali to jako ostrzeżenie bo wiadomo, ze po tej ofercie na allegro i w lombardach wylądowało pełno urządzeń z tej oferty. W moim przypadku jest okay i tego życzę innym.
To raczej Ty się spinasz :) i próbujesz nam udowodnić że prawo jest po Twojej stronie- jest i co z tego, będziesz musiał to udowodnić, a to zajmie Twój czas i ..., dokładnie to podsumował kolega @darekka
Kod: Zaznacz cały
 powodzenia życzę w szarpaniu się ze sprzedawcą(np.lombard) po kilku miesiącach od zakupu jak operator po bezskutecznych monitach o zadłużeniu olewanych przez abonenta, który ten sprzęt opitolił do lombardu zablokuje sprzęt.
Niby i się da wystąpić z roszczeniem ale po jakim czasie i czy skutecznie wywalczymy swoje to inna bajka...pamiętać trzeba, że bywa też taK, że operator zgłasza oszustwo jesli taki abonent olewa monity-w takim przypadku służby szukać będą sprzętu po nr.IMEI i trafią do obecnego użytkownika... 
 #970876  autor: neoxxx
 08 sty 2018, 23:50
XXI wiek i setki zapewne młodych i wykształconych ludzi nie zna komletnie swoich praw. To bardzo smutne. Nie wiem o jakim szarpaniu się mówicie, jedno odstąpienie od umowy w przypadku wady prawnej załatwia temat w 99% przypadków. W pozostałych temat załatwia nakaz zapłaty w trybie upominawczym - koszt sprawy w takim przypadku to 30zł. Nie znam jeszcze przypadku, gdzie wyrok w trybie upominawczym byłby niekorzystny dla konsumenta.
Odnośnie mojego zakupu - zakończmy ten temat:
Obrazek
  • Strona 34 z 73
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 73
  • 1
  • 32