dla tych którzy jeszcze nie zauważyli dzisiaj w Play z włączonym wificalling i włączonym trybem samolotowym można już wysyłać SMS , do tej pory tylko przychodziły.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Od zawsze na wifi calling Playa działały połączenia głosowe oraz SMSy (wychodzące i przychodzące). Warunek to włożona karta z Play (telefon pomimo trybu samolotowego wie, że ma włożoną kartę SIM - np. beta Oreo na S8/S8+ do zaktualizowania systemu z 7.0 do bety 8.0.0 wymaga włożonej SIM gdy jesteś na wifi). Nie wiem, co to za "rewelacja", chyba, że była "awaria".

na iphone 8 wcześniej nie działało być może to zasługa ostatniej aktualizacji systemu skoro piszesz że działało wcześniej na innych telefonach
No właśnie, to głównie kwestia oprogramowania. Inaczej to działa na iPhone a inaczej na Androidach (najmniej awaryjnie na brandowanych) lecz na czystych softach np w XEO Samsunga lub innych urządzeniach opcja jest już dostępna natywnie, lecz trzeba ją odpalić w Play SMSem - wtedy nawet po wymianie urządzenia, które wspiera usługę, zadziała na tym samym numerze telefonu.

Uruchomili może płynne przełączanie z Wifi do GSM?
Nie ma takiej możliwości. Przelączenie może nastąpić tylko do LTE później do 3G a dopiero do 2G
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
Czy wificalling w play działa na kartę a bez abonamentu?
z tego co wiem to nie zobacz to: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 24&t=86967
Wow ranga "Stary Wyjadacz"
nie sądziłem że dotrwam do niej 

Słuchajcie przepraszam, ja draże temat bo się gubię. Dziś zgłosiłem ze chce przenieść numer który jest w Tmobile na karte do Orange. Powód chcę mieć dobry zasięg i WifiCalling. W Tmobile na karte chyba WifiCalling nie działa. Potrzebuje tez minimum 6G danych w kraju. Wolałbym mieć tez roaming wewnątrzkrajowy. Jeszcze mogę się wycofać i przejść na karte do Play (jeśli jest jakaś sensowna oferta która to VoWifi udostępnia i około 40 zł miesięcznie. Mam Iphone X i niezły mętlik, będzie to mi działać? (W Tmobile na karte włączyłem a nie działa).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Przecież możesz się przenieść do Play i wypróbować ofertę promocyjną, nikt CI nie każe zostawać na zawsze:
[Play na kartę] Bonus 500 zł + 50 GB + RWK na 5 mies.
Postprzez Pawelek0787 » 15 wrz 2017, o 06:39
[Play na kartę] Bonus 500 zł + 50 GB + RWK na 5 mies. za przeniesienie nr
PLAY wprowadził nową promocję dla osób przenoszących numer do Play na Kartę.
Po złożeniu wniosku, przeniesieniu numeru i aktywacji karty można włączyć na numerze nowe bonusy:
500 zł do wykorzystania na krajowe rozmowy, SMS-y i MMS-y – ważne 5 miesięcy
50 GB danych – ważne 5 miesięcy
rok ważności konta
Bonusy można aktywować kodem *111*341*1# lub przez Play24.
Zachęcam do odwiedzenia odpowiedniego wątku:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=90709
[Play na kartę] Bonus 500 zł + 50 GB + RWK na 5 mies.
Postprzez Pawelek0787 » 15 wrz 2017, o 06:39
[Play na kartę] Bonus 500 zł + 50 GB + RWK na 5 mies. za przeniesienie nr
PLAY wprowadził nową promocję dla osób przenoszących numer do Play na Kartę.
Po złożeniu wniosku, przeniesieniu numeru i aktywacji karty można włączyć na numerze nowe bonusy:
500 zł do wykorzystania na krajowe rozmowy, SMS-y i MMS-y – ważne 5 miesięcy
50 GB danych – ważne 5 miesięcy
rok ważności konta
Bonusy można aktywować kodem *111*341*1# lub przez Play24.
Zachęcam do odwiedzenia odpowiedniego wątku:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=90709
No dobra, na razie zlozylem wniosek o przeniesienie do Orange, to nie wiem czy da sie wycofac czy zaczekac az sie numer przeniesie. Aha w Playu kiedys bylem z tym samym numerem, więc nie wiem czy promocja mnie będzie dotyczyc? Bylem z ponad 1,5 roku temu
Ech, prawie się przeniosłem do tego Playa ALE właśnie ALE. 2,5 G to dla mnie za mało. W VirginPL miałem z 20G miesięcznie a przynajmniej 10 G potrzebuje na miesiąc bo ja lubie dużo korzystać z netu . I to chce mieć za nie więcej niż 40zl. Dodatkowo - poważna sprawa - jak wyjadę za granice np na tydzień i będę chciał mieć dane z RLAH włączam jakiś pakiet i PROMOCJA PRZEPADA?
Masz napisane że najkorzystniej wyjdzie ci orange.
Powitać po wielu latach