Telekomunikacja jak na dłoni






Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty raty

Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez pakierhakierxd » 30 lis 2017, o 05:59

chyba na wszystko z t i plusa.
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5877
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez Kryniczanin » 30 lis 2017, o 06:04

Blokady nie mają jedynie komputery i tv.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3781
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez Remington » 30 lis 2017, o 09:03

A laptopy z wbudowanym modemem?
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2368
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez Kryniczanin » 30 lis 2017, o 09:45

Te mogą być, podobnie jak tablety.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3781
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez piotrzet » 30 lis 2017, o 19:44

No i teraz nie wiem wysyłałem IMEI do sprawdzenia z kolegi modemu który był kupiony po wprowadzeniu blokad i dostałem odpowiedź że brak informacji o urzrądzeniu to nie wiem czy ma tą blokadę czy nie. Jakby ktoś mógł sprawdzić jak to jest u niego byłbym wdzięczny
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3007
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez Gregrin » 30 lis 2017, o 23:03

Podobno w przypadku urządzeń należących do plusa zwraca info ze właścicielem jest plus.
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez harys » 30 lis 2017, o 23:20

Jeśli jest brak info to znaczy że nie ma go w bazie, nie wszystkie sprzęty są. Nawet ostatnio ktoś tu na forum jakiś telefon sprawdzał świeży i nie było

Wysłane z Le Pro 3
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1843
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez piotrzet » 6 gru 2017, o 13:47

Tak nie było w bazie sprawdziłem inny router i przyszła informacja że nie może sprzedać go bo jest własnością T-Mobile tak więc routery są tak samo jak i telefony z blokadą imei
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3007
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: zakup telefonu a blokowanie IMEI

Postprzez Dorotea » 18 gru 2017, o 02:42

f0ku5isko napisał(a):Tylko Plus i T-Mobile. W przypadku Plusa masz stronę www do sprawdzenia, jeżeli chodzi o T-Mobile to tylko BOK.


T-Mobile na stronie umożliwia sprawdzanie IMEI: http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... zenie-imei
Dorotea
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 765
Dołączył(a): 6 wrz 2016, o 16:08
Sieć: VoIP Play

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez Kryniczanin » 9 sty 2018, o 12:52

Coś gorącego!

Jak to Plus instaluje nieusuwalne apki i kto jest administratorem urządzeń zakupywanych w sieci Plus.

https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/ku ... -kontroli/
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3781
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez f0ku5 » 9 sty 2018, o 13:56

To nie jest apka. To jest bardziej coś w stylu usługi zainstalowanej w systemie.
f0ku5
Moderator
Moderator
 
Posty: 1724
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone X
Sieć: Orange - Nju

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez piotrzet » 2 lut 2018, o 12:50

Prawdopodobnie Orange także dołączy do T-Mobile i Plusa i będą blokować droższe telefony. https://www.gsmmaniak.pl/804868/plus-zd ... fonow-uke/
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3007
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez kozien70 » 2 lut 2018, o 15:08

Poczekamy, zobaczymy.
Na razie to tylko plotki, a blokady mają tylko Plus i T-mobile.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4744
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez piotrzet » 2 lut 2018, o 15:21

Nie plotki a informacje od Orange że rozważają
http://www.speedtest.net/result/a/4297134853.png
piotrzet
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3007
Dołączył(a): 11 sie 2012, o 12:43
Model telefonu: Sony Xperia XZ Premium
Sieć: T-Mobile

Re: Blokada sprzętu przez operatora z powodu braku opłaty ra

Postprzez kozien70 » 2 lut 2018, o 15:35

Podaj link do wypowiedzi w tym temacie kogoś z Orange. Koleś z GSMONLINE może napisać sobie wszystko - sprawdzisz go? Nie wiadomo od kogo ma tę informację, więc na razie to plotka, a telefony blokuje tylko Plus i T-mobile i to jest jedyna oficjalna informacja.
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4744
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta abonamentowa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości