Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez qcom » 14 gru 2017, o 20:42

To może masz sim z play, tam jest tani roaming w menu sim :D
qcom
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 300
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 23:57
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 14 gru 2017, o 22:40

jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 22:53

Gregrin napisał(a):
jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??

powaliły mi sie karty kolega wcześniej miał racje mam dwa iphony i mi sie karty pomieszały przepraszam za zamieszanie :smt005
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 114
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 15 gru 2017, o 17:11

Przenoszę numer do A2, ale nie mam karty dawcy przez co nie wiem na jakim etapie jestem.
Podawałem im drugi numer dla kuriera. Dostanę na ten drugi numer lub na e-mail jakieś info odnośnie statusu przenoszenia?
Kurier był we wtorek, to chyba ok. tygodnia potrwa cały proces.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1441
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez motyl27 » 15 gru 2017, o 17:37

Jak przenosiłem numer do A2 też podałem drugi numer do kontaktów.
Kurier był u mnie we wtorek, a SMS na ten drugi numer o dacie przeniesienia był we wtorek tydzień później.
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 156
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez luck-d » 16 gru 2017, o 09:38

Dziś w nocy przeniosłem numer do a2mobile, niestety nie mogę wykonać pierwszego połączenia celem aktywacji. Smsy do mnie dochodzą, nigdzie nie mogę się dodzwonić, następuje krótki sygnał i przerwanie połączenia. Konta też nie mogę sprawdzić kodem ussd. Co robić, miał ktoś taki przypadek?
luck-d
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 mar 2016, o 12:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 16 gru 2017, o 11:17

Zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do A2 ale mam jedno pytanie czy przez tą apkę na telefon lub konto na www można zdalnie zarządzać numerem czyli aktywować pakiety i sprawdzać do kiedy są ważne? Numer byłby kogoś innego, ja chciałbym tylko aktywować co potrzeba w razie czego.
Czy nie ma problemu z zalogowaniem się do aplikacji gdy karta sim innej sieci jest w telefonie zamiast karty a2?
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2802
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 16 gru 2017, o 11:28

Tak wygląda Moje a2mobile:

Obrazek

Obrazek
(niżej kolejne pakiety które nie zmieściły się na screenie)

Obrazek
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4202
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez motyl27 » 16 gru 2017, o 12:29

Gdy wysyłam MMS na skrzynkę e-mail mam komunikat:
Nieznany błąd sieci !
Na inny telefon mms-y działają Ok więc konfiguracja telefonu prawidłowo zrobiona.
Jak to u was wygląda ?
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 156
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez xtomaszz » 16 gru 2017, o 13:27

bolek2004 napisał(a):Zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do A2 ale mam jedno pytanie czy przez tą apkę na telefon lub konto na www można zdalnie zarządzać numerem czyli aktywować pakiety i sprawdzać do kiedy są ważne? Numer byłby kogoś innego, ja chciałbym tylko aktywować co potrzeba w razie czego.
Czy nie ma problemu z zalogowaniem się do aplikacji gdy karta sim innej sieci jest w telefonie zamiast karty a2?
Można sam zarządzam 3 numerami

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
xtomaszz
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lis 2017, o 22:59

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez luck-d » 16 gru 2017, o 13:40

Czy bok działa w soboty, od rana próbuję się dodzwonić i nic, karta po nocnej migracji dalej nie działa?
luck-d
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 mar 2016, o 12:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 16 gru 2017, o 13:42

luck-d napisał(a):Czy bok działa w soboty, od rana próbuję się dodzwonić i nic, karta po nocnej migracji dalej nie działa?


Nie działa w weekendy.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1441
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 17 gru 2017, o 11:03

Patryk7588, xtomaszz Dzięki.
Chodzi mi tylko o rozmowy czyli ten pakiet za 9,90. Tak żeby było to bezobsługowe no może poza doładowywaniem konta. Widzę że te pakiety są w wersji cyklicznej więc chyba nie powinno być problemu.
W skrócie:
-przenoszę numer
-tworze konto online dla numeru
-doładowuje konto
-aktywuje ten pakiet, mam rwk i teraz tylko co miesiąc ładuje 10zł na pakiet, a on sam się odnawia.
Będzie to działać? Na coś jeszcze trzeba zwrócić uwagę?
Od złożenie wniosku online ile w praktyce trwa przeniesienie? Tak jak na stronie kurier 3 dni i 7 dni od otrzymania dokumentu? Czy trochę szybciej. Teraz święta więc zły czas na przenosiny trochę.
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2802
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez TomekErek » 17 gru 2017, o 11:52

bolek2004 napisał(a):Patryk7588, xtomaszz Od złożenie wniosku online ile w praktyce trwa przeniesienie? Tak jak na stronie kurier 3 dni i 7 dni od otrzymania dokumentu? Czy trochę szybciej.


Gdy na black friday była promocja, ze dostajesz pakiet niewyczerpalne wszystko na 1 miesiąc to złożyłem wniosek o MNP w sobotę. Kurier był u mnie we wtorek, równo w następny wtorek rano dostałem smsa, że moj obecny operator wyraził zgodę na przeniesienie (wybrałem opcję 1 dzień) no i w środę rano już mój numer był w a2mobile.

Wiec opcja do 3 dni na kuriera i potem równo tydzień na zwrot dokumentów i formalnści. Prędzej moim zdaniem się w a2 nie da :/
TomekErek
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 137
Dołączył(a): 7 sty 2017, o 12:36
Sieć: Play, A2 Mobile, Vigin Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez xtomaszz » 17 gru 2017, o 12:46

U mnie czasem po wyłączeniu wifi (obojętnie czy wyłączenie w telefonie czy wyłączenie rutera) w telefonie wyświetla się "brak usługi" pomaga tylko restart telefonu lub włączenie i wyłączenie trybu samolotowego

Wysłane z mojego Lenovo YT3-X90L przy użyciu Tapatalka
xtomaszz
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lis 2017, o 22:59

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości