Telekomunikacja jak na dłoni






telefon.play.pl -dziala ?

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Wiadomość
Autor

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez LeszczT » 27 paź 2016, o 10:58

Moim zdaniem jest to kwestia ustawień sterowników. Sprawdź czy w wykorzystaniu aplikacji są Twoje urządzenia audio - jeżeli nie to znaczy, że masz coś zwalone ze sterownikiem / dostępem przez apke do ustawień systemu win10 a ten się lubi gryźć. ;-)
LeszczT
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 24 paź 2016, o 14:45

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez rudymax » 27 paź 2016, o 12:08

Dzięki za podpowiedź. To co sprawdziłem: strona prosi o zezwolenie na użycie mikrofonu i po wyrażeniu zgody pojawia się symbol mikrofonu, a z kolei w mikserze pojawia się pozycja regulacji głośności przypisana do aplikacji, podobnie jak w przypadku skype"a. Poza tym na komputerze stacjonarnym jest system Win 10 Prof 64-bit a na laptopie Win 10N Prof 32-bit i są to zupełnie inne platformy sprzętowe (tzn PC i laptop). Dodam, że zgadałem się ze znajomym i podobnie zadziało się u niego po aktualizacji z Win 7 Prof do Win 10 Prof 32-bit telefon.play.pl stracił realny dostęp do mikrofonu i głośnika chociaż ikony pokazują , że dostęp jest.
rudymax
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 512
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez LeszczT » 27 paź 2016, o 14:51

Kwestia aplikacji tak sądzę. Pomogę Ci trochę później.
LeszczT
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 17
Dołączył(a): 24 paź 2016, o 14:45

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez Gregrin » 10 lis 2016, o 01:06

rudymax napisał(a): Ewidentnie jest jakiś problem w Win10. Dodam, że skype działa OK, ale działa niezależnie od przeglądarki i pewnie problem jest gdzieś we współpracy systemu, przeglądarki i aplikacji. Nie ma dostępu do urządzeń audio, pomimo udzielenia zgody na dostęp do mikrofonu. Może ktoś potrafi podpowiedzieć jak temu zaradzić?

Sprawdzałem dziś w Polsce na lapku Win10 pro 64bit, firefox 49.0.2 i działało. Jedyne co mogę poradzić to aktualizacja sterowników do karty dźwiękowej. Dodatkowo może (tak jak u mnie) w momencie wybrania numeru i zezwalania na użycie mikrofonu jest do wyboru więcej urządzeń?? U mnie dopiero na 3 urządzeniu zadziałało (musiałem wylogowywać i ponownie wybierać urządzenie).
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez Marek_G » 10 lis 2016, o 01:41

U mnie to wygląda tak. Nie działa na Operze w komputerze ani na Operze Mobile w telefonie z Androidem.
Dla testu ściągnąłem na komputer Firefoxa Portable. Okazała się, że tu działa.
BTW na IE i Edge nigdy nie działało, brak obsługi jakiegoś standardu.
Marek_G
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 184
Dołączył(a): 9 mar 2010, o 18:34
Lokalizacja: Polska
Model telefonu: Sony Xperia Z1
Sieć: Play

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez rudymax » 15 lis 2016, o 21:31

Marek_G napisał(a):Dla testu ściągnąłem na komputer Firefoxa Portable. Okazała się, że tu działa.

Czasami coś człowieka przymuli i nie sprawdzi najprostszych rozwiązań. Ściągnąłem Firefoxa i wszystko śmiga aż miło.
Gregrin napisał(a): Dodatkowo może (tak jak u mnie) w momencie wybrania numeru i zezwalania na użycie mikrofonu jest do wyboru więcej urządzeń?? U mnie dopiero na 3 urządzeniu zadziałało (musiałem wylogowywać i ponownie wybierać urządzenie).

W Chromie miałem do wyboru 4 urządzenia i sprawdziłem wszystkie, oczywyście bez efektu.
rudymax
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 512
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: Pytanie o play

Postprzez 24bis24 » 15 gru 2017, o 22:27

Gregrin napisał(a):
24bis24 napisał(a):Chodzi ci o http://telefon.play.pl ??
tak, chodzi to dobrze lecz zastanawiam czemu podpięty jest numer główny
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: Pytanie o play

Postprzez Gregrin » 15 gru 2017, o 22:58

Jak podpięty ?? Logujesz się za pomocą dowolnego konta p24 lub numerem i jednorazowym hasłem.
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: Pytanie o play

Postprzez tojestemja » 15 gru 2017, o 23:03

telefon.play.pl sprawdzałem dzisiaj działa prawidłowo.
tojestemja
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 gru 2017, o 19:41

Re: Pytanie o play

Postprzez 24bis24 » 15 gru 2017, o 23:04

Gregrin napisał(a): numerem i jednorazowym hasłem.
zgoda
Gregrin napisał(a):Logujesz się za pomocą dowolnego konta p24
tak ale zawsze wybiera z numer główny.
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez 24bis24 » 15 gru 2017, o 23:11

Gregrin napisał(a):
24bis24 napisał(a):tak ale zawsze wybiera z numer główny.

nie
logując się na P24 nie mogę zmienić numeru, wybiera zawsze numer główny konta
Ostatnio edytowano 15 gru 2017, o 23:15 przez 24bis24, łącznie edytowano 1 raz
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez 24bis24 » 15 gru 2017, o 23:14

.
Gregrin napisał(a): numerem i jednorazowym hasłem.
zgoda można wybrać dowolny numer na który przychodzi hasło
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez Gregrin » 15 gru 2017, o 23:38

24bis24 napisał(a):logując się na P24 nie mogę zmienić numeru, wybiera zawsze numer główny konta

U mnie loguje się na poszczególne konta w p24 (które są w jednym profilu na p24) i zawsze jest to osobny numer z osobnymi kontaktami.
Dzwoniąc po takim zalogowaniu oczywiście przedstawia mi się numerem na który się logowałem.

Moja rada: wyczyść ciasteczka i aktywne sesje.

PS. Jak się sprawdza numer główny ?? Kiedyś była chyba taka kropka przy numerze na stronie https://konto.play.pl/user-gui/myAccountPage ale teraz tego nie widzę.
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3425
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez 24bis24 » 15 gru 2017, o 23:48

Gregrin napisał(a):Jak się sprawdza numer główny ?? Kiedyś była chyba taka kropka przy numerze na stronie https://konto.play.pl/user-gui/myAccountPage ale teraz tego nie widzę.
masz racje, zniknęło.
Ale na smartfonie na aplikacji Play24 w ustawieniach bez problemu sprawdzisz i zmienisz
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: telefon.play.pl -dziala ?

Postprzez Dorotea » 16 gru 2017, o 17:52

Pod jakimi przeglądarkami i na jakim systemie Wam działa? Ja sprawdzałam pod Chromium, Yandex, Opera, Internet Explorer, Firefox, Samsung Android i jeszcze kilkoma na Windows, Linuxie, Android i nie działa. Dopiero po sugestii jednego z użytkowników forum Play zainstalowałam sobie Google Chrome i tylko pod nim działa i to na każdym systemie operacyjnym.

W regulaminie tej usługi jedyne wymaganie to przeglądarka z obsługą WebRTC (co potrafi wiele przeglądarek) więc powinno działać niezależnie od platformy z wieloma przegladarkami.

Problem ten znany jest na forum Play od sierpnia 2017 r. ale nic nie robią poza przenoszeniem tematów do archiwum. Zrobiłam nawet kilka dni temu zgłoszenie do Play i chyba coś jest na rzeczy, bo dostałam SMS-a, że problem wymaga dodatkowej analizy.
Dorotea
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 759
Dołączył(a): 6 wrz 2016, o 16:08
Sieć: VoIP Play

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości