Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 13:52

a jak ustawić coś takiego jak roaming krajowy np. w iphone? jest wybór operatora automatyczny albo wybór konkretnego operatora
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 109
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 14 gru 2017, o 15:11

W menu karty SIM. Siedzi to w Ustawienia-Telefon-Aplikacje SIM.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2241
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 19:48

Remington napisał(a):W menu karty SIM. Siedzi to w Ustawienia-Telefon-Aplikacje SIM.

mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 109
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez qcom » 14 gru 2017, o 20:42

To może masz sim z play, tam jest tani roaming w menu sim :D
qcom
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 300
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 23:57
Pochwały: 6

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 14 gru 2017, o 22:40

jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3424
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 14 gru 2017, o 22:53

Gregrin napisał(a):
jovi123 napisał(a):mam tam tylko tani roaming , jeśli chodzi o roamingi

Mówisz pewnie o kontaktach na sim. Tu chodzi o "aplikacje". W androidzie pojawia sie dodatkowa ikonka karty sim w apkach i tam się to ustawia. W starszych telefonach jest to gdzieś w połączeniach albo narzędziach czy coś takiego... Jaki masz tel ??

powaliły mi sie karty kolega wcześniej miał racje mam dwa iphony i mi sie karty pomieszały przepraszam za zamieszanie :smt005
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 109
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 15 gru 2017, o 17:11

Przenoszę numer do A2, ale nie mam karty dawcy przez co nie wiem na jakim etapie jestem.
Podawałem im drugi numer dla kuriera. Dostanę na ten drugi numer lub na e-mail jakieś info odnośnie statusu przenoszenia?
Kurier był we wtorek, to chyba ok. tygodnia potrwa cały proces.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1441
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24
Model telefonu: LG K10 2017
Sieć: Orange

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez motyl27 » 15 gru 2017, o 17:37

Jak przenosiłem numer do A2 też podałem drugi numer do kontaktów.
Kurier był u mnie we wtorek, a SMS na ten drugi numer o dacie przeniesienia był we wtorek tydzień później.
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 144
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez luck-d » 16 gru 2017, o 09:38

Dziś w nocy przeniosłem numer do a2mobile, niestety nie mogę wykonać pierwszego połączenia celem aktywacji. Smsy do mnie dochodzą, nigdzie nie mogę się dodzwonić, następuje krótki sygnał i przerwanie połączenia. Konta też nie mogę sprawdzić kodem ussd. Co robić, miał ktoś taki przypadek?
luck-d
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 mar 2016, o 12:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez bolek2004 » 16 gru 2017, o 11:17

Zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do A2 ale mam jedno pytanie czy przez tą apkę na telefon lub konto na www można zdalnie zarządzać numerem czyli aktywować pakiety i sprawdzać do kiedy są ważne? Numer byłby kogoś innego, ja chciałbym tylko aktywować co potrzeba w razie czego.
Czy nie ma problemu z zalogowaniem się do aplikacji gdy karta sim innej sieci jest w telefonie zamiast karty a2?
bolek2004
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2788
Dołączył(a): 8 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: LBN
Pochwały: 53
Model telefonu: Lenovo C2Power E3372
Sieć: fresh FPnK rbm5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 16 gru 2017, o 11:28

Tak wygląda Moje a2mobile:

Obrazek

Obrazek
(niżej kolejne pakiety które nie zmieściły się na screenie)

Obrazek
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4139
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez motyl27 » 16 gru 2017, o 12:29

Gdy wysyłam MMS na skrzynkę e-mail mam komunikat:
Nieznany błąd sieci !
Na inny telefon mms-y działają Ok więc konfiguracja telefonu prawidłowo zrobiona.
Jak to u was wygląda ?
motyl27
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 144
Dołączył(a): 28 sie 2015, o 10:42
Model telefonu: Nokia 2610
Sieć: Nowe Orange Go, Fakt Mobile, Play

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez xtomaszz » 16 gru 2017, o 13:27

bolek2004 napisał(a):Zastanawiam się nad przeniesieniem jednego numeru do A2 ale mam jedno pytanie czy przez tą apkę na telefon lub konto na www można zdalnie zarządzać numerem czyli aktywować pakiety i sprawdzać do kiedy są ważne? Numer byłby kogoś innego, ja chciałbym tylko aktywować co potrzeba w razie czego.
Czy nie ma problemu z zalogowaniem się do aplikacji gdy karta sim innej sieci jest w telefonie zamiast karty a2?
Można sam zarządzam 3 numerami

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
xtomaszz
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lis 2017, o 22:59

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez luck-d » 16 gru 2017, o 13:40

Czy bok działa w soboty, od rana próbuję się dodzwonić i nic, karta po nocnej migracji dalej nie działa?
luck-d
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18 mar 2016, o 12:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Rebeliant » 16 gru 2017, o 13:42

luck-d napisał(a):Czy bok działa w soboty, od rana próbuję się dodzwonić i nic, karta po nocnej migracji dalej nie działa?


Nie działa w weekendy.
Rebeliant
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1441
Dołączył(a): 2 wrz 2015, o 20:24
Model telefonu: LG K10 2017
Sieć: Orange

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości