Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kemsinenu » 17 lis 2017, o 11:14

Faktycznie źle zrozumiałem, że pobrało całe 10,70.

Nic złego w tym wyborze nie widzę, pod warunkiem że jest świadomy oferty operatora.
kemsinenu
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 134
Dołączył(a): 17 sie 2017, o 22:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 17 lis 2017, o 11:16

Z jego postu wynika że raczej świadomy nie był, stąd mój komentarz.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez jovi123 » 17 lis 2017, o 11:44

Patryk7588 napisał(a):Właśnie tyle mu pobrało.
Reszta bez komentarza, facet ma iPhone 8, wybiera możliwie najtańszą sieć w Polsce a następnie jest zdziwiony jak bardzo uboga funkcjonalnie jest ta sieć....

w takim razie jaka jest sieć dla bogatych doradź mi bo widzę że się znasz
trecik napisał(a):Sms na +44 to aktywacja fejstajma czy czegostam.

dzięki teraz rozumiem
Patryk7588 napisał(a):Z jego postu wynika że raczej świadomy nie był, stąd mój komentarz.

dzięki za zrozumienie tematu dokładnie jest jak napisałeś
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid

Postprzez macc » 17 lis 2017, o 12:18

jovi123 napisał(a):w takim razie jaka jest sieć dla bogatych doradź mi bo widzę że się znas


pewnie plusk
http://5.196.183.164:8500/listen.pls ->Słuchaj za pomocą winamp-<
macc
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1254
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 07:17
Lokalizacja: GS
Pochwały: 4
Model telefonu: vodafone, samsung
Sieć: a2 mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 17 lis 2017, o 13:01

jovi123,
a2mobile to operator low-cost'owy, co oznacza, że w zamian za niskie ceny ofertę ma ubogą, choć jest lepiej niż było (nadal nie mają HD Voice, ale wprowadzili niedawno możliwość zarządzania kontem przez internet, wcześniej były tylko kody USSD).

VoLTE i WiFi Calling działają na iPhonach tylko w sieciach oficjalnie współpracujących z Apple (w Polsce to są Orange, Play i T-Mobile).

Mam złe doświadczenia jeśli chodzi o optymalizację działania iOS w sieci Orange (kilka urządzeń u różnych osób, różne taryfy i zawsze problem ze stabilnością internetu). Przeszedłem testowo do Plusha i na razie jest ok, choć o VoLTE i WiFi Calling mogę zapomnieć.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2355
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 17 lis 2017, o 16:55

trecik napisał(a):Sms na +44 to aktywacja fejstajma czy czegostam.

sprawdziłem na karcie nju masz rację również zostało wysłane z jedną różnicą nie pobrano opłaty a nie mam żadnych pakietów
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kemsinenu » 17 lis 2017, o 17:39

Operatorzy oficjalnie współpracujący z Apple nie pobierają zwykle za to opłaty.
kemsinenu
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 134
Dołączył(a): 17 sie 2017, o 22:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 17 lis 2017, o 19:12

wszystko jasne dzięki za odp , dodam że zasięg pływa w moich iphonach od braku zasięgu do trzech kresek , hehe bardziej od niechęci do iphona przypomina mi to wojnę , jutro idę wyemigrować z anty "owocowej" sieci.
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez tehmal » 23 lis 2017, o 16:40

ma ktoś problem z a2mobile że 1) co pewien czas pokazuje się "Brak usług" najczęsciej po odpalniu transmisji danych, po około minucie normalnie podłącza się i mam a2mobil2/Plus LTE.
2) niema na pulpicie ikonki "Zestaw Usług SIM2/SIM2" służy do przełącznia się w Roaming Kraj/Zagranica, często ta ikonka znika i jej nie ma... nie mam jak się przełączyć w Czechach za granicą na Roaming Zagraniczny... =X Wyłączenie smartfonu nic nie daje"
Coś lipa te a2 :>
tehmal
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 88
Dołączył(a): 10 sie 2017, o 10:24

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kryniczanin » 23 lis 2017, o 16:44

W nocy ta sieć zwyczajnie się skończyła. Co kilka minut trzeba ręcznie logować się do sieci - od nocy U900 Aero 2 przestało nadawać - 3G U900 nadaje z pasma Plusa.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3779
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 23 lis 2017, o 17:02

Z ciekawości sprawdziłem u siebie ale wszystko działa.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kryniczanin » 23 lis 2017, o 17:24

Ja dzisiaj z 10 razy ręcznie wybierałem terminal Nokia 5230 tryb tylko 3G
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3779
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez macc » 23 lis 2017, o 17:35

U mnie na samsungu 5610 3G w a2 działa poprawnie.
http://5.196.183.164:8500/listen.pls ->Słuchaj za pomocą winamp-<
macc
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1254
Dołączył(a): 3 lis 2012, o 07:17
Lokalizacja: GS
Pochwały: 4
Model telefonu: vodafone, samsung
Sieć: a2 mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 23 lis 2017, o 17:41

Ja kartę a2mobile mam w iPhone SE, włączyłem tryb 3G/2G only, zobaczymy teraz.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4182
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez jovi123 » 23 lis 2017, o 19:32

u mnie zasięg pływał od braku zasięgu do trzech kresek ,zero stabilności jak bym biegał , LTE miało prędkość niższą od 3G tak więc rozstałem się z nimi po dwóch dniach użytkowania i to tylko dlatego że nr był zawieszony i nie mogłem zrobić tego od razu.
jovi123
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 9 lis 2017, o 18:31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości