Dla mnie to jest w ogóle zastanawiające, że jeśli stacja ma U2100 to jest pozbawiona L1800. Trochę nie rozumiem tej sytuacji. Co prawda jego zasięg byłby gorszy niż U2100 (znowu paradoks), ale stacja by mocno odetchnęła, szczególnie L800, które pozostałoby dla obszarów gdzie L1800 już nie sięga.
Miałem poruszyć ten temat. Mieszkam 200 metrów od Atrium Biała i z Orange jest tragedia. Wszystkie pasma równo zapchane. W domu:tomi81 pisze:@bed - w Białymstoku mamy podobną sytuację - 5 miesięcy temu TMobile wyłączył stacje na ul. Mickiewicza 42, która swoim zasięgiem pokrywała dużo obszar (stacja typu „umbrella”, wysoka lokalizacja). W kolejnym wykazie UKE pojawił się planowany zamiennik (ID26244, ul. Miłosza 2, Atrium Biała, jest tam też Plus). Co z tego jak planowany termin jego uruchomienia to rok 2019 (wg posiadanych przeze mnie informacji):-/. Co się dzieje z zasięgiem w okolicy (zwłaszcza indoor) nie muszę specjalnie pisać - widok brak sieci/E na wyswietlaczu jest bardzo częsty. Jedna stacja z LTE800 (sektor w tę stronę) z ul. Niedźwiedziej sprawy nie może załatwić, pozostałych lokalizacji praktycznie nie widać. Dużo na forum pisze się o braku płynnego odpalania zamienników za likwidowane lokalizacje w Plusie - życie pokazuje ze że w N! wcale nie jest lepiej (przynajmniej w Białymstoku).
- rozmowę z H+ po chwili zrzuca do E (dobrze chociaż, że w S7 nie tracę HD voice),
- momentami łapie LTE, nawet z agregacją 1800+800. Co z tego jak transfery po 2-3 Mbps.
Na zewnątrz jest trochę lepiej. Generalnie im bliżej Atrium Biała, tym gorzej. Dużo lepiej jest w pobliżu stacji na budynku Dentomaxu (Nowowarszawska 52). Aż się prosi o stację na Atrium Biała.
Plus i Play działają w tej okolicy duużo lepiej.