• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #958609  autor: jogus48
 30 paź 2017, 18:27
Witajcie, przez 2 lata korzystałem z OFnK i byłem zadowolony do momentu gdy nie zniknęły mi ostatnio odłożone 26GB - dopiero wtedy się dowiedziałem, że Orange zmienił zasady RWK i teraz GB za internet są ważne tyle ile doładowanie - jak dla mnie strzał w stopę.

Najwięcej korzystam z internetu na telefonie, jeśli chodzi o rozmowy, to różnie bywa - czasami często a czasami malutko. SMS bardzo sporadycznie.

Najchętniej bym przeniósł numer tam gdzie jest RWK internetu i złotówek. Zazwyczaj doładowywałem za 30zł i tam miałem 15GB, nie chciałbym schodzić poniżej i nie płacić więcej.

Czy jest jakiś nolimit na rozmowy, którego jeśli się nie wznowi po miesiącu to pakiet nie znika? Dobrze by było jakby gigabajty się sumowały.

Dotychczas przejrzałem 3 oferty:

a2mobile - 19,50 jak pamiętam/msc, gdzie jest nolimit na rozmowy i internet (spowalnia po przekroczeniu ileśtam GB)
Mobile Vikings - 29zł/msc, jest 15GB, nolimit na rozmowy i SMS. Gigabajty się sumują. Chyba trochę słaby system doładowań.
Virgin Mobile - 29zł/msc, 11GB dla przechodzących, nolimit na rozmowy i SMS.

Przeglądałem też Plush, njumobile i RBM, ale jakoś nie wzbudziły mojego zainteresowania, czy słusznie?

Jeśli można to prosiłbym też abyście mogli napisać na jakich nadajnikach działają dane sieci.
Raczej jestem zainteresowany takimi ofertami jak te 3 - jak pamiętam w Kluczu trzeba wszystko oddzielnie wykupywać kodami i pamiętać aby coś przedłużyć - to nie dla mnie.
 #958616  autor: Gregrin
 30 paź 2017, 19:46
jogus48 pisze:Jeśli można to prosiłbym też abyście mogli napisać na jakich nadajnikach działają dane sieci.
Kompletne info masz tutaj [Zestawienie] Opcje FULL No-Limit w ofertach na karte ~30zl
Szybki przegląd masz tam w poście blanka gdzie widzisz ceny ilość GB w jednej tabelce.
jogus48 pisze:Najchętniej bym przeniósł numer tam gdzie jest RWK internetu i złotówek
Nie ma już takiej oferty. Ciekawe oferty ma orange dla przenoszących (dużo GB i niezła cena -28zl) lub plush z promocja 5te doładowanie gratis gdzie pakiet z 10GB wyjdzie 20zl.
Przy zmianie operatora przetestuj zasięg, szczególnie w a2 bo oni niby działają na plusie ale maja tez swoje nadajniki i mogą mieć inne pokrycie.
 #958673  autor: tele2017
 31 paź 2017, 10:29
A jakby przeniósł numer z innej sieci do orange Free to dostałby konto internetu ważne rok przecież.
Obowiązuje jeszcze ta promocja? http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 959557.pdf
Kolego zrób tak jak piszę będziesz miał rok ważności Neta i korzystaj dalej z orange jeśli ci śmiga!
Po co eksperymentować?

P.S>
Można ponoć przenieść numer na kilka dni do obcej sieci a potem wrócić tym samym numerem do Orange i mieć ponownie rok ważności Neta. Tak więc twój stary numer jeśli jest ulubiony to nie przepada.
 #959000  autor: Orange Ekspert
 02 lis 2017, 09:50
Aby skumulować pakiet GB możemy zaproponować dwa rozwiązania:

1. Możesz doładowywać konto zanim upłynie ważność pakietu. Wtedy jego ważność zostanie przedłużona.
2. Skorzystaj z usługi Nielimitowanych rozmów, SMSów oraz GB. Na start otrzymasz 17 GB internetu. Jeżeli włączysz wersję cykliczną, co miesiąc otrzymasz o 1 GB więcej.