• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #82590  autor: ox1de
 28 cze 2006, 12:41
Witam telefon mam juz ponad miesiac i pierwszy raz mam taki problem :/ mianowicie jak ktos do mnie dzwoni lub ja do kogos to nie slysze rozmowy :| ani sygnalu łaczenia , zauwazylem tez ze gdy wchodze do menadzera plikow i chce odtworzyc jakis dzwiek to tez nie leci :/
ale gdy ktos do mnie dzwoni slychac dzwonek tyle ze rozmowy nie wrrrrr pomozcie pls :/
czy konieczny bedzie serwis??

#82594  autor: stodola
 28 cze 2006, 12:59
Myślę, że coś będzię z softem. Idz do serwisu, zgłoś sprawę i powinni ci wymienic soft za free.
Pozdrawiam :smt006

Obrazek
Obrazek
Sprzedam Sagema my400x. Chętnych proszę o kontakt na PW / GG ;)

#82600  autor: ox1de
 28 cze 2006, 13:15
i tez to bedzie trwało 2tyg?

#82602  autor: kamil1221
 28 cze 2006, 13:18
Do 2 tygodni... To zależy od usterki i serwisu.
Jeżeli to wina softa to wgrają nowego, przeprowadza kilka testów i odeślą telefon.

#95564  autor: ox1de
 15 sie 2006, 22:26
Telefon wraca do mnie z serwisu po 2tygodniach
Raport naprawy :
Wymiana glosnika i przeczyszczenie akcesoriow , ladowanie dziala aparat foto dziala
Minoł tydzien i znowu to samo :| od czego to moze sie robic?
Przy rozmowie nie slychac mnie ani ja nie slysze rozmowcy
nie odtwarza dzwiekow (wczoraj udalo mi sie odtworzyc kawalek dzwonka w ustawieniach ale zaraz go przerwalo i dzis juz znowu nie dziala)
Gdy ktos proboje sie zemna połaczyc telefon normalnie dzwoni
dzwieki klawiatury , sygnaly baterii działają (wiec chyba glosnik jest sprawny?) , wczesniej tak samo mialem help? moze jakis reset telefonu?
btw. Zmiana softu formatowanie lub resetowanie telefonu ma jakis wplyw na gwarancje w erze?

#95567  autor: kamil1221
 15 sie 2006, 22:30
Jak masz gwarancje nie kombinuj nic z softem.
Najlepiej daj do serwisu i podkreśl, że usterka nadal występuje.
Może tym razem wymienią Tobie telefon na nowy aparat.

#95568  autor: stodola
 15 sie 2006, 22:31
Oddaj jeszcze raz. Jak za 3 razem bedzie to samo dostaniesz nowy telefon.
(3-ci - dobrze pamiętam :?: )

EDIT:
łech kamil byłeś szybciej :-D

Obrazek
Obrazek

#95637  autor: Przemek
 16 sie 2006, 10:15
Zasrane Sagemy. Miałem podobną sytuację. Z tą samą usterką chodziłem do serwisu z 5 razy, niby ciągle naprawiali a po 5 dniach telefon jak się wyłączył tak dalej nie mogłem go włączyć. Dali go w końcu do ekspertyzy, w salonie powiedzieli mi, że wszystkie Sagemy się namiętnie psują i wyszło, że to oczywiście wada wrodzona i dostałem wtedy nowiutką Nokię 3310 :smt007

#95683  autor: Rozmaryn
 16 sie 2006, 12:44
A co to był za Sagem, że został wymieniony na marną 3310? :lol:

#95686  autor: Przemek
 16 sie 2006, 12:55
Oj dawno to było, z kilka lat temu, ale widzę, że nic w tej kwestii u Francuza się nie zmieniło - a to był ten Sagem

#95716  autor: ox1de
 16 sie 2006, 15:17
mam paru znajomych co uzywaja my400x i nikt niema z nim problemu tylko jak zwykle ja :P

#95727  autor: stodola
 16 sie 2006, 16:16
Mi sagem chodzi bardzo dobrze ;)
A do Ciebie przemek - To jakie telefony robił kiedyś Sagem wszyscy wiemy. Teraz robi o niebo lepsze i jak sie cos z nim zepsuje to odrazu ze gowno itd. A czy w nokiach albo samsungach sie nic nie psuje ?? Z czego one sa :?: Tylko sagem moze byc krytykowany bo robil kiedys slabe telefony. Nokia zawsze robila dobre telefony i dzieki temu wyrobila sobie marke. A jak sie cos w niej zepsuje to ze niby nic sie nie stało naprawia i bedzie dobrze. Sagema tez naprawia i bedzie dobrze a jak dalej cos nie bedzie dzialac to moze jakis blad fabryczny i tyle. W kazdym telefonie moze cos sie zepsuc. Ale najlepiej kryrykowac Sagema bo wszyscy mysla ze jak robil kiedys telefony do bani to sie nic nie zmieniło i tak nadal jest :smt011

Sory ze podniosłem glos ale nie moglem sie powstrzymac zeby tego nie napisac. Jak cie uraziłem to sory (mam nadzieje ze nie dostane warna za to ;) )

Obrazek
Obrazek

#95729  autor: Przemek
 16 sie 2006, 16:18
Nie, nie uraziłeś mnie :wink:

Po prostu widzę, że zarówno kiedyś jak i teraz usterka występuje mimo, że telefon był w serwisie, tak więc jak dla mnie te telefony to wielkie g....

#95757  autor: mol
 16 sie 2006, 18:50
Przemek pisze:Nie, nie uraziłeś mnie :wink:

Po prostu widzę, że zarówno kiedyś jak i teraz usterka występuje mimo, że telefon był w serwisie, tak więc jak dla mnie te telefony to wielkie g....
A dla mnie Nokie to g... nie wiem dlaczego ale nienawidze Nokii :mrgreen:

#95764  autor: Przemek
 16 sie 2006, 19:21
U mnie to nie jest kwestia nienawiści. Po prostu każdy Sagem z jakim miałem do czynienia był wykonany ze słabych materiałów, a do tego ciągle się zamulał, dlatego mam uraz do tych telefonów, a w dodatku są awaryjne :lol:

#95768  autor: przemek910
 16 sie 2006, 19:25
Widać po postach o awaryjności Sagem'a... W takim razie czego tyczy się to info?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95777  autor: stodola
 16 sie 2006, 20:09
I co łyso Ci nie?, że nokia nie wygrała :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

#95779  autor: przemek910
 16 sie 2006, 20:10
Nie, poprostu uważam że Sagem wcale nie jest tak mało awaryjny jak pisali :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95780  autor: stodola
 16 sie 2006, 20:14
To nie do ciebie było :-D tak jak twój poprzedni post i mój był do Przemka :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

#95781  autor: Przemek
 16 sie 2006, 20:16
stodola pisze:To nie do ciebie było :-D tak jak twój poprzedni post jest był do Przemka :mrgreen:
Nie, nie jest mi łyso. Może i tak jest, wśród telefonów moich znajomych jest pare Sagemów, SE i Nokii, jakoś tylko z tymi pierwszymi są problemy więc wolę opierać się na tym co widzę a nie na takich podsumowaniach :P
Poza tym na rynku też jest na pewno mniej Sagemów niż Nokii czy SE a to też ma mniejszy lub większy wpływ na wyniki.