Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 18 paź 2017, o 22:46

Promocyjny.
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4140
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez as1as1 » 18 paź 2017, o 22:54

Czy można doładować konto przez stronę MamBonus.pl zakładka doładowanie telefonu. Podaje się numer telefonu i można wybrać operatora (plus).
Może ktoś doładował i może potwierdzić.
as1as1
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Posty: 10
Dołączył(a): 3 lip 2017, o 21:12
Model telefonu: LeEco X501
Sieć: Play, Virgin Mobile, Orange, a2mobile, RBM5

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez xander21 » 18 paź 2017, o 23:36

Tak. Doładowania Plusa, są akceptowalne. :)
xander21
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1420
Dołączył(a): 17 maja 2013, o 18:41
Lokalizacja: Pomorskie
Model telefonu: Lumia 520, Xiaomi Redmi 2
Sieć: Play, Orange, Plus, T-mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Ricki1980 » 21 paź 2017, o 09:03

Zamierzam przenieść numer do A2 z Play. W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda? Ile czasu może trwać pojedyncza rozmowa? W Play to 120 minut poza sieć, w T-Mobile na kartę 60 minut (co dla mnie czasami może być zbyt mało) nigdzie natomiast nie znalazłem informacji ile jest to w A2 Mobile. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Ricki1980
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 512
Dołączył(a): 19 wrz 2010, o 15:03
Lokalizacja: Rawicz
Pochwały: 4
Model telefonu: Xperia Z1
Sieć: Play, Halonet

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez trecik » 21 paź 2017, o 12:20

trecik napisał(a):Chyba najbardziej brakuje mi smsów po rozmowie. Ciągle mi się wydaje, że znika mi gdzieś kasa. Jest jakiś sposób na darmowe dostanie się do bilingu? Trzeba się kontaktować z BOK? W cenniku widzę tylko "szczegółowy wykaz" za 25zł


W sierpniu pisałem (cytat), że chyba mi znika kasa z konta, no i właśnie potwierdzam. Co jakiś czas pobierana jest opłata za transmisję danych, mimo że od samego początku mam włączony Pakiet Internet. Cofając się do 15 września w historii połączeń, naliczyłem 3 opłaty po 1 grosz i kilka dni temu 5,20zł za 130MB transferu. Jestem pewny że w sierpniu też musiało to być kilka złotych, ale już tego nie widać w historii.

Powiedzcie mi, że to jakiś błąd, a nie ja nie doczytałem czegoś w regulaminie.
trecik
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 110
Dołączył(a): 16 kwi 2014, o 22:09

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Remington » 21 paź 2017, o 14:56

Złóż reklamację, ciekawe co odpowiedzą.
Remington
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2246
Dołączył(a): 20 mar 2015, o 00:39

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 21 paź 2017, o 15:31

Mi dzisiaj przy aktywacji pakietu przez ich aplikacje pobrało kasę za niego, ale go nie aktywowało "Aktywacja pakietu nieudana :(". Za drugim razem już poszło normalnie. Reklamacje wysłałem do nich zobaczymy co odpiszą.

Swoją drogą odnoszę dziwne wrażenie, że strony mi się szybciej wczytują niż na karcie PLUS ABO.

W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda?


Bzdura, lte800 działa normalnie. Masz dostęp do całej sieci PLUS'a i Aero2.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1093
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Maze Alpha, Lenovo p2
Sieć: FAKTmobile, RBM, Orange BIZ, PLUS BIZ, a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WR841ND » 21 paź 2017, o 19:25

W domu mam zasięg Plusa w GSM 900, UMTS 900 i LTE 800. Pojawiły się tutaj informacje, jako by wstęp do LTE 800 był zabroniony, czy to prawda?


W 3G jest dostęp do 900mhz ale w LTE TYLKO B3 ( 1800Mhz )
Sprawdzone praktycznie ( zablokowane B3 reszta uruchomiona ) telefon sztywno trzyma 3G na wszystkich stacjach które mijam codziennie.
WR841ND
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 35
Dołączył(a): 29 kwi 2017, o 21:49

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 21 paź 2017, o 19:36

Spróbuj wymusić samo lte800 i zobacz co wtedy będzie. To, że umts900 ma jakis dziwny priorytet u Ciebie jeszcze o niczym nie świadczy.

EDIT:

Przełożyłem karte a2mobile do tabletu gdzie mogę wymuszać konkretne pasma i potwierdzam to co napisałem wcześniej. Karta normalnie loguje się do LTE800 i transmisja danych działa normalnie.
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1093
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Maze Alpha, Lenovo p2
Sieć: FAKTmobile, RBM, Orange BIZ, PLUS BIZ, a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez PawlusG » 22 paź 2017, o 15:05

Ricki1980 napisał(a): Ile czasu może trwać pojedyncza rozmowa? W Play to 120 minut poza sieć, w T-Mobile na kartę 60 minut (co dla mnie czasami może być zbyt mało) nigdzie natomiast nie znalazłem informacji ile jest to w A2 Mobile.

Tata sporo i długo rozmawia, po godzinie na pewno nie rozłącza :)
muchakk napisał(a):To, że umts900 ma jakis dziwny priorytet u Ciebie jeszcze o niczym nie świadczy.

UMTS900 ma wysoki priorytet, bo to pasmo własne Aero2.
muchakk napisał(a):Karta normalnie loguje się do LTE800 i transmisja danych działa normalnie.

Też mogę potwierdzić, że karta a2mobile loguje się do LTE800 oraz LTE2600 i internet bez problemu działa.
:)
PawlusG
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 384
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 21:06
Model telefonu: Honor 7 + Xiaomi Redmi 4X
Sieć: Orange + Play + Aero2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez MPUltra » 22 paź 2017, o 17:41

Kupiłem doładowanie plusa (kod) wpisuję *123*[kod]# (taki jest kod dla doładowań z Plusa) i błąd "przepraszamy, usługa niedostępna ..."

Edit: Już działa.
MPUltra
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 10 gru 2016, o 16:17

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 28 paź 2017, o 10:43

Jak myślicie kochani do kiedy tak wszystko w tej sieci będzie tanio i bez limitów?
Przeniosłem całą rodzinę w domu ale obawiam się że zaraz promocja się skończy.
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 134
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1280
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Kamil7878 » 28 paź 2017, o 14:09

aeroxd napisał(a):Jak myślicie kochani do kiedy tak wszystko w tej sieci będzie tanio i bez limitów?
Przeniosłem całą rodzinę w domu ale obawiam się że zaraz promocja się skończy.
Ta promocja jest już od marca, podobny no limit ma plush, nie strzelą sobie sami kolano i jest prawie pewne że oferta pozostanie bez zmian, to ciekawa oferta ale nie dla wszystkich w wielu miejscach brakuje zasięgu Plusa, po piętach depcze im vergin mobile, w ofercie rodzinnej, można ze sobą połączyć np 4 numery za podobną cenę. A2mobile pozostaje bezkonkurencyje jednak pod względem roamingu....
Kamil7878
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 317
Dołączył(a): 24 paź 2017, o 17:40

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez passat99 » 28 paź 2017, o 20:24

Witam, aktualnie jestem w lajt ale zanosi sie na przeonosiny bo nie oferuja nic konkurencyjnego po strzale w 10, mam zamiar przejsc do a2 , ostatnio przegladam ich profil na fb i ludzie narzekaja podobnie jak na profilu virgin, brak zasiegu, brak kontaktu z bok dlugie oczekiwanie na kontakt z nimi, zakładam ze zasieg bede miał podobny jak w lajt bo obie sieci uzywaja plusa ale zastanawiam sie czy to napewno dobry pomysł czytając opnie z fb. proszę osoby ktore uzywaja a2 o szczera opnie jak to jest z kontaktm z nimi czy pakiety sie terminowo właczaja ? etc..bede wdzieczny za opinie. dzieki
passat99
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 17 maja 2013, o 00:18
Lokalizacja: T. L
Pochwały: 1
Model telefonu: Moto G, Xiaomi redmi 4A
Sieć: Lajt mobile, Virgin mobile, Plush

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez TomLee » 28 paź 2017, o 21:09

Wielokrotnie dzwoniłem do BOK i nigdy długo nie czekałem. mam 5 numerów i jestem bardzo zadowolony. Jest już nawet aplikacja do zarządzania kontem. Musiałem ostatnio wymienić jedną kartę sim, dostałem ją kurierem na drugi dzień, nic mnie to nie kosztowało. Nic nie ryzykujesz bo to oferta na kartę. W każdej chwili możesz numer przenieść. Polecam a2mobile.
TomLee
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 416
Dołączył(a): 29 cze 2017, o 10:49
Model telefonu: Samsung B2100, Hammer Blade, Redmi 4A
Sieć: Play, Fakt Mobile

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości