Telekomunikacja jak na dłoni






[a2mobile] Oferta prepaid Aero2

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez klaus » 21 wrz 2017, o 23:04

Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?
klaus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 23:32

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kemsinenu » 22 wrz 2017, o 00:16

klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?

Podobno trzeba skontaktować się z BOK przez email w tej sprawie.
kemsinenu
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 114
Dołączył(a): 17 sie 2017, o 22:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez muchakk » 22 wrz 2017, o 00:31

klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?


Ja sie normalnie zalogowałem... :)
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1093
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 23:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Maze Alpha, Lenovo p2
Sieć: FAKTmobile, RBM, Orange BIZ, PLUS BIZ, a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zolvio » 27 wrz 2017, o 00:40

Po przeniesieniu numeru do a2mobile (zabierałem z Klucza) miałem dosyć ciekawą awarię. Mianowicie wszystko działało w a2mobile z wyjątkiem doładowania - przychodziły sms z 119119 (powiadomienia od klucza) ze stanem konta w wysokości kwota doładowania + te grosze co im zostawiłem na koncie. Sytuacja absurdalna, usunięcie usterki zajęło prawie miesiąc - zgłoszenie i kontakt e-mail i BOK. Sytuacja została w końcu usunięta, w ramach rekompensaty dostałem +10 zł oraz pakiecik nielimitowane wszystko.
Podsumowując - myślę, że obsługa klienta w a2mobile jest w porządku, warto spróbować korzystania z ich usług.
Z minusów - zauważyłem, że szybkość internetu w promocji "Rozdajemy Gigabajty" jest wyraźnie niższa niż w a2mobile czy w płatnych pakietach aero2 uruchamianych na karcie BDI.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 168
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Huawei Y360
Sieć: a2mobile, T-mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez klaus » 29 wrz 2017, o 12:23

kemsinenu napisał(a):
klaus napisał(a):Ktoś próbował zalogować się na kartę zarejestrowaną na firmę?

Podobno trzeba skontaktować się z BOK przez email w tej sprawie.


Dział techniczny od tygodnia walczy z problemem, jak widać jest to jeszcze chyba wersja beta.
klaus
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 15
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 23:32

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Hohopitan_1980 » 30 wrz 2017, o 10:40

Przeniosłem numer właśnie do A2M. Tylko mam mały problem techniczny. Nie mogę nawiązać połączenia z jednym numerem. Sprawdzałem na dwóch aparatach i wychodzi na to, że problem jest po stronie operatora. W drugą stronę połączenia normalnie przychodzą z tego numeru. Myślałem, że to jest problem na styku A2M - Play, ale niestety z innym numerem w Play rozmawiałem. Nie wiem, czy to jest jednostkowy numer na który nie mogę się połączyć, czy jest pula takich numerów.
Biuro Obsługi Klienta chyba tylko w dni robocze pracuje.
Miał ktoś taki problem?
Hohopitan_1980
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 65
Dołączył(a): 30 mar 2012, o 17:37
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 1
Model telefonu: Lenovo C2 Power
Sieć: Play - Virgin Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez krystian76 » 30 wrz 2017, o 13:13

też tak miałem jak byłem w a2m z jednym numerem nie mogłem się dodzwonić przeszedłem do plusza i wszystko teraz w porządku

Wysłane z mojego Z2 Plus przy użyciu Tapatalka
krystian76
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 5
Dołączył(a): 15 sie 2017, o 20:10

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Blank » 30 wrz 2017, o 15:57

@hohopitan_1980 - przenosiłeś z play lub innych operatorów opartych na tej protezie?

Jeśli tak, to norma. Po 24 godzinach od przeniesienia się powinno ustabilizować. Jak nie, zgloś się do a2. Spróbuj też zadzwonić do play i dodać zgłoszenie techniczne. Prawdopodobnie spróbują się ciebie olać, ale warto spróbować.
Nieważne gdzie przeniesiesz - bardzo często przechodząc z play, jakieś problemy się pojawiają. Czy to t-mobile, orange, plus czy inny operator. Parodia, a nie operator (mowa o play)
Blank
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2482
Dołączył(a): 2 lut 2011, o 23:35
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 60
Model telefonu: LG F60
Sieć: Orange Free na karte MNP [28 PLN], A2mobile, Plus

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez p2225 » 30 wrz 2017, o 16:27

Ostatnio coś karta świruje. Wystarczy, że przez chwilę telefon straci zasięg własny i wskakuje do niemieckiej sieci Vodafone i siedzi w niej do usranej śmierci. Wybór ręczny Plusa - "brak dostępu". Uruchamiam ponownie telefon - wskakuje Plus na paręnaście sekund, znika zasięg, pojawia się nazwa sieci "a2mobile" z 2 kreskami zasięgu, a następnie zasięg znowu znika. Drugie uruchomienie i w końcu działa. No tyle problemów nie miałem z Play'em na wymuszonym roamingu Plusa... Jest jakiś sposób na całkowite wyłączenie roamingu zagranicznego?
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5123
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Gregrin » 30 wrz 2017, o 17:11

p2225 napisał(a):Wystarczy, że przez chwilę telefon straci zasięg własny i wskakuje do niemieckiej sieci Vodafone i siedzi w niej do usranej śmierci.

Przecież a2 ma apke w której jeszcze niedawno trzeba było przełączyć ręcznie na roaming żeby w ogóle działało za granica. Zautomatyzowali to (jak w każdej innej sieci)?? Bo info dalej jest na końcu tej podstrony https://a2mobile.pl/konfiguracja
Gregrin
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3424
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 16:29

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez rudymax » 30 wrz 2017, o 19:11

Blank napisał(a):@hohopitan_1980 - przenosiłeś z play lub innych operatorów opartych na tej protezie?

Jeśli tak, to norma. Po 24 godzinach od przeniesienia się powinno ustabilizować. Jak nie, zgloś się do a2. Spróbuj też zadzwonić do play i dodać zgłoszenie techniczne. Prawdopodobnie spróbują się ciebie olać, ale warto spróbować.
Nieważne gdzie przeniesiesz - bardzo często przechodząc z play, jakieś problemy się pojawiają. Czy to t-mobile, orange, plus czy inny operator. Parodia, a nie operator (mowa o play)

Musiał Ci nieźle zaleźć za skórę (ten Play znaczy) :lol:
Co do meritum to się zdarza w a2mobile. Ja mam numer przeniesiony z T-mobile do RBM a obecnie do a2mobile i jak dotąd nie zauważyłem problemów, oprócz gubienia zasięgu przy ustawieniu roamingu na automatyczny. Po przełączeniu na kraj wszystko działa poprawnie. Natomiast namówiłem kuzyna i zamówił nowy starter (notabene trafił bardzo fajny numer). Używa go już kilka miesięcy i od początku nie może się połączyć z jednym numerem. Ja bym drążył temat, ale jemu się nie chce. Ma w drugim slocie kartę T-mobile i do tej jednej osoby musi dzwonić właśnie z tej drugiej karty.
rudymax
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 501
Dołączył(a): 8 cze 2016, o 13:05

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Hohopitan_1980 » 30 wrz 2017, o 21:42

Niestety ale to play podpadł zabierając mi bonusa na początku roku :D . Dokładnie jestem w takiej sytuacji jak Twój kuzyn. Spróbuję jednak podrążyć temat w poniedziałek. Jak problem okaże się rozwiązany to dam znać na forum.
Hohopitan_1980
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 65
Dołączył(a): 30 mar 2012, o 17:37
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwały: 1
Model telefonu: Lenovo C2 Power
Sieć: Play - Virgin Mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez pakierhakierxd » 1 paź 2017, o 06:54

Bonus ma ograniczony czas to co sie dziwisz :) ,czytaj regulaminy :D
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5870
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 1 paź 2017, o 12:53

Panowie, czy ma ktoś taką sytuację, że kartę A2Mobile przestało wpuszczać do LTE? Dokładniej to po przekroczeniu pierwszego progu 5GB w niewyczerpywalnym pakiecie internetowym?

EDIT
Jednak działa LTE, nawet LTE-A, ale nie przy ręcznym wymuszaniu LTE, a po ustawieniu na połączenie automatyczne (po czasie z 3G przejdzie na LTE).
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2368
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez p2225 » 1 paź 2017, o 17:15

@ja.michal na poprzedniej stronie pisałem o niewpuszczaniu do sieci Plusa po zniknięciu zasięgu: viewtopic.php?f=22&t=87030&start=1770#p953504
B7+B3+B20+QAM256:
http://www.speedtest.net/android/4030060002.png
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5123
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości