Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Może cały czas nie spali, a były próby dogadania się? Z tego co kojarzę UKE cały czas prowadziło rozmowy w sprawie uzgodnienia użytkowania tych częstotliwości na terenach przygranicznych. Widać, że albo coś za długo te rozmowy trwają, albo jest fiasko rozmów i operatorzy rozwiązują to inaczej.Kryniczanin pisze: 3 lata nic nie robić...teraz się obudzili...
Jakiego dogadania się? Z kim? Z jaką podstawą prawną?Może cały czas nie spali, a były próby dogadania się?
Masz racjęMateusz7 pisze: T-Mobile ma 9 MHz w 900 (4,4 MHz + 4,6 MHz)
Przecież oni mają te oferty już dawno. Oczywiście nie aż w takim zakresie jak CP oraz Orange z TVkozien70 pisze:@janekt: T-bombaj wejdzie zaraz na rynek z mobilnym internetem domowym i u nich też spadnie![]()
900 MHz 1800 MHz 2100 MHz Centertelviggen pisze:W każdym razie TMobile bez Orange sobie poradzi, Orange bez TMobile już niekoniecznie.
Po pierwsze: OPL ma 10 MHz w 1800. Jesteś trochę nie na czasie, podobnie jak wykresiki na stronie UKE.zwariowany.kurczak pisze:
900 MHz 1800 MHz 2100 MHz Centertel
6,8 MHz (ciągłe) 9,6 MHz (ciągłe) 15 MHz (ciągłe)
Dzieje się, dzieje, tylko zapomniałem napisaćMixiorek pisze:
Zaniepokoiła mnie cisza po tym jak padły informacje o modernizacji kolejnych stacji N! na Ursynowie.
UKE, rozmowy międzyrządowe. Oczywiście, że żaden operator nie ma legitymacji do takich rozmów. Częstotliwości i harmonizacja to sprawa państwowa.Kryniczanin pisze:N do czasu decyzji rezerwacyjnej LTE 800 nie miało legitymizacji do jakichkolwiek rozmów.
Przejechałem dziś obok. Faktycznie są dwie nowe anteny Huawei. Sprawdzałeś może czy już lecą nowe pasma?kozien70 pisze:Stacja przy Hirszfelda 11 w minionym tygodniu również otrzymała komplet nowych anten Huawei (dwie na sektor).
Napisz do BOK Orange czy nie planują modernizacji tej stacji.RobsonRZN pisze:Chciałbym przedstawić testy LTE800 sieci Orange w miasteczku Różan.
Niestety w godzinach 19-22 nie można swobodnie korzystać z sieci, ale również w ciągu dnia nie jest różowo bo transfery często nie przekraczają 10Mb/s.
Odległość od nadajnika około 1,5 km przez miasto.
Nadajnik:
Różan, Mazowieckie
ul. Przemysłowa - dz. nr 880/1 (maszt T-Mobile)