• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #945061  autor: kamerling
 14 sie 2017, 17:33
Witam bardzo serdecznie

Proszę Was o pomoc w kwestii Play/RBM (@jarekt & inni). Sprawa wygląda tak.

Babcia miała do wczoraj ważne konto główne. Numer w Play na Kartę. Był to 1 z 3 bonusów za rejestrację (RWK). Pomyślałem wczoraj, że zrobię tak:

1) Przejdę na taryfę Rok Ważności Konta i wydłużę kodem ważność na połączenia wychodzące.
2) Przemigruję do Red Bull Mobile Energy na Kartę i włączę SD.
3) Uruchomię jej pakiet No-Limit na połączenia za 20 zł
4) w Przedostatnim lub ostatnim dniu pakietu - > uruchomię pakiet za 10 zł, 100 min do wszystkich, aby wydłuzyc No-limita.

Takie były moje założenia, bo jak można się domyślić - babcia potrzebuje tylko dzwonić jak najniższym kosztem. Rozwiązanie typu - ładować za 50zł konto na 3 miesiące jest jako tako akceptowalne, ale myslałem, że da radę zejść do pułapu 10zł/mc .

Teraz najlepsze. Wczoraj zrobiłem krok nr 1. Ważność konta na 100% była do 13 sierpnia 2018.
Dzisiaj przeszedłem jej na taryfę RBME i ... :shock: ROK WAŻNOŚCI NIE PRZESZEDŁ. :shock:

Finał jest taki. Ważność konta na połączenia wychodzące jest do dzisiaj. :shock:

Teraz nie wiem co robić i proszę Was o poradę. Czy to koniec już tego typu rozwiązań? Nie da rady zrobić RWK+SD ? Proponujecie zostać w RBME, ładować za 50 zł na 3 m-c i kupować no-limita a pozniej pakiet 100min celem wydłużenia? Czy takie coś dalej jest możliwe, czy też - już koniec z tym rozwiązaniem?

Zastanawiam się co robić. Nie chiałbym, żeby dzisiaj babcia straciła możliwość telefonowania. Najwyżej jakoś po 23:00 bym zrobił doładowanie celem wydłużenia ważności konta...
 #945067  autor: KC-KARLOS
 14 sie 2017, 18:33
Mam też ciekawe rozwiązanie: Fakt Mobile.
Możesz też z tym samym numerem przemigrować do Fakt Mobile kodem.
Migrujemy kodem bezpośrednim *163*12# po migracji masz 14 dni wychodzących, kasa z konta głównego zostaje. Doładowujesz konto dowolną kwotą i masz ZAWSZE 365 dni wychodzących.
Dokupujesz fajny pakiet za 19 zł/miesięcznie z nieograniczonymi minutami na numery komórkowe i stacjonarne w kraju. Pakiet co miesiąc będzie się odnawiał.
Dodatkowo co tydzień można mieć dodatkowe mini darmowe pakiety minut (10 min), SMSów (10 szt) i MB (50MB), ważne 7 dni.
Ważne informacje:
> no-limit minut do wszystkich za 19 zł: aktywacja *111*579*1# koszt 19 zł/mies.
> konto ważne 365 dni po każdym doładowaniu
> kody na mini pakiety znajdziesz w tym wątku (patrz zawsze najmłodszy post z aktualnym kodem): http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=360
> wszystkie kody z pakietami znajdziesz pod tym adresem: https://www.faktmobile.pl/oferta/atrakcyjne-pakiety/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #945069  autor: 24bis24
 14 sie 2017, 18:51
Teraz najlepsze. Wczoraj zrobiłem krok nr 1. Ważność konta na 100% była do 13 sierpnia 2018.
Dzisiaj przeszedłem jej na taryfę RBME i ... ROK WAŻNOŚCI NIE PRZESZEDŁ.
to wróć tam skąd przyszedłeś aktywuj kodem RWK i wróć z powrotem tu gdzie jesteś :mrgreen:

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #945072  autor: kamerling
 14 sie 2017, 19:07
@24bis24

Ale ja uruchomiłem taryfę Rok Ważności Konta i kodem włączyłem usługę...

Podejrzewam, że jakbym zrobił raz jeszcze to samo - byłoby identycznie

Ktoś jeszcze zauważył takie zjawisko?

@Karlos - dzięki za propozycję z FAKT
 #945073  autor: 24bis24
 14 sie 2017, 19:13
kamerling pisze:Ale ja uruchomiłem taryfę Rok Ważności Konta i kodem włączyłem usługę...
ja potrafię czytać :D
jeśli chcesz RWK w RBME to zrób tak jak napisałem

#945074  autor: jarekt
 14 sie 2017, 19:16
@24bis24, z tym, że to już nie zadziała.

Nie wiem czy na stałe czy to tylko testy ale RWK już nie przechodzi.

"Testy" trochę nieudane, bo zamiast 14 dni ważności jest obecnie 0 (ZERO) dni ważności :) po migracji czyli niezgodnie z regulaminem migracji. Można reklamować, że jest 0 dni zamiast 14 :)
 #945076  autor: 24bis24
 14 sie 2017, 19:20
W sobotę działało, dzisiaj nie sprawdzałem
trzeba odczekać tak jak sam pisałeś
Ostatnio zmieniony 14 sie 2017, 19:23 przez 24bis24, łącznie zmieniany 1 raz.

#945077  autor: kamerling
 14 sie 2017, 19:21
No to smuteczek po całości

to teraz bardzo ważne pytanie - czy da radę w RBME wydłużać pakiet no-limit za 20zł , pakietem 100 min za 10 zł ? Czy to też już jest 'naprawione' ?
 #945097  autor: playmax
 14 sie 2017, 21:38
Za przeniesienie numeru do "Play na kartę" otrzymuje się RWK, nie wie ktoś z was może czy po zmianie taryfy na "Play Lubię to" przejdzie RWK? Bo to by był teraz jedyny sposób otrzymania RWK w tej taryfie.

Niby piszą w regulaminie migracji do "Play Lubię To", że przy migracji zostaje zachowana ważność konta wynikająca z doładowania, ale nie wiem jak to się ma do tego bonusu RWK.
 #945099  autor: kamerling
 14 sie 2017, 22:03
Dzięki wszystkim za porady. Skończyło to się tak, że doładowałem właśnie babci konto za 50 zł. Ważność wydłużyła się jak miała. Uruchomiłem Stan Darmowy i pakiet No-Limit za 20 zł. Planuję za 30 dni przedłużyć pakietem za dyszkę. Tak sobie myślę, że nawet jakby, odpukać, coś się zmieniło kiedyś - to i tak kombinacja SD+pakiet 100 min by jej wystarczył.

Zobaczę jak w praktyce takie rozwiązanie się sprawdzi. Być może za jakiś czas wymyślę coś innego.