• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#90845  autor: pajorro
 02 sie 2006, 15:42
Byłem w serwisie w Tarnowie. Wgrali soft 3.80, ale za to od ręki ;-)

Chyba faktycznie poprawiony jest Bluetooth z czym miałem problemy (rwanie połączeń, rozłączanie gprs itd. )

#91060  autor: Cobra_JM
 02 sie 2006, 22:49
pajorro: Zapraszam cie do wymiany doswiadczen w watku o sofcie 3.80.

Cobra JM

#91071  autor: Krisu6230i
 02 sie 2006, 23:07
@znal
czy moglbys zamiescic choc jeden z tych themesow w ktorych ta ikonka sie zmienia?
bede bardzo wdzieczny
wrzuc tu lub daj linka do rapidshare na przyklad:)
thnx

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#91548  autor: Krisu6230i
 04 sie 2006, 00:37
dzieki !
temacik fajny i sobie go na pewno zatrzymam;) ale problem dalej wystepuje.
podkresle ze chodzi mi tu o menu glowne z widokiem ustawionym na lista to bardzo wazne gdyz w tabeli jest ok.
kolejny raz wybaczcie OT ale skoro w topicu o 03.80 kwitnie dyskusja a tu cisza i soft nowszy to trzeba cos pisac :-D

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#91559  autor: pajorro
 04 sie 2006, 07:35
Krisu6230i pisze:dzieki !
temacik fajny i sobie go na pewno zatrzymam;) ale problem dalej wystepuje.
podkresle ze chodzi mi tu o menu glowne z widokiem ustawionym na lista to bardzo wazne gdyz w tabeli jest ok
Mam co prawda soft 3.80 bo taki mi wgrali przedwczoraj. Ściągnąłem ten motyw boss (fajny nawiasem mówiąc, tylko wolę jakoś oryginalne ikonki :D) Tabela- ikonka PTT jest zmieniona, lista- ikonka jest faktycznie taka jak normalnie w telefonie...

#91592  autor: Krisu6230i
 04 sie 2006, 10:46
czyli tak jak u mnie :)
w tabeli widac zmiane i w tym widoku tez wole standardowe ikonki :)
wiec tego OT ju koniec definitywny.
wniosek: ten typ tak ma :-D

#94150  autor: futrzak
 11 sie 2006, 15:26
a ja mam pytanie czy trzeba cos płacić za wgranie nowego softu ?

#94154  autor: ywis
 11 sie 2006, 15:43
futrzak pisze:a ja mam pytanie czy trzeba cos płacić za wgranie nowego softu ?
Jeśli masz gwranacje, to nie. Wtedy idź do autoryzowanego salonu Nokii i Ci wgrają, powiedz, że stary soft Ci się wiesza i masz problemy z dzwonkami i chcesz żeby Ci wgrali nowy.

#94178  autor: wfl
 11 sie 2006, 16:36
a ja mam takie pytanko.. jak zdemuje sie simlocka w komisie, to tracie sie gwarancje, tak? a czy jak potem zaloze go znowu, to bedzie gwarancja znowu?:P tzn skapna sie w serwisie?;)

#94218  autor: futrzak
 11 sie 2006, 19:41
ywis pisze:
futrzak pisze:a ja mam pytanie czy trzeba cos płacić za wgranie nowego softu ?
Jeśli masz gwranacje, to nie. Wtedy idź do autoryzowanego salonu Nokii i Ci wgrają, powiedz, że stary soft Ci się wiesza i masz problemy z dzwonkami i chcesz żeby Ci wgrali nowy.
nawet jak sie ma gwarancja np z Orange ?

#94233  autor: przemek910
 11 sie 2006, 20:16
Nie ważne skąd ważne żeby była, nie potzreba dowodu zakupu przy autryzowanych seriwsach, ale jak się oddaje do pkt w orange to tzreba miec dowod zakupu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#94263  autor: wfl
 11 sie 2006, 21:38
no a jak to jest z ta gwarancja? jak zdjalem simlocka to trace ja czy nie? a jak tak to czy jak zaloze go znowu to wroci gwarancja?:>

#94266  autor: ywis
 11 sie 2006, 21:40
wfl pisze:no a jak to jest z ta gwarancja? jak zdjalem simlocka to trace ja czy nie? a jak tak to czy jak zaloze go znowu to wroci gwarancja?:>
Jak zdjąłeś to stracisz gwarancje automatycznie. Nie wiem jak to działa w drugą strone, czy mają Oni możliwość sprawdzenia, czy coś było grzebane z simlockiem.

#94295  autor: szczupak90
 11 sie 2006, 23:16
Założenie simlocka jest praktycznie niemożliwe, cieżej się go zakłada niz ściaga. W sumie mało jaki serwis robi takie usługi, zapewne dlatego, ze nie ma to sensu. A gwarancja pewnie przepadnie.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#94296  autor: ywis
 11 sie 2006, 23:17
szczupak90 pisze:Założenie simlocka jest praktycznie niemożliwe, cieżej się go zakłada niz ściaga. W sumie mało jaki serwis robi takie usługi, zapewne dlatego, ze nie ma to sensu. A gwarancja pewnie przepadnie.
Założenie jest możliwe, ale w tych starszych modelach bardziej niż nowszych.

#94305  autor: Krisu6230i
 11 sie 2006, 23:43
ywis pisze: Jak zdjąłeś to stracisz gwarancje automatycznie. Nie wiem jak to działa w drugą strone, czy mają Oni możliwość sprawdzenia, czy coś było grzebane z simlockiem.
normalnie im pokazuje czy jest lock czy nie... poza tym wystarczy ze widza ze masz soft z odatkami np ery wrzuca karte łorandz i jak dziala to lipa;)

a tak namarginesie to sie OT zrobil... :)

#94335  autor: Amser
 12 sie 2006, 10:22
Witam,
w 3.81 zmieniono niektore ikonki, dodana zostala opcja wyboru jakosci wideo, usprawniono szybkosc dzialania, zlikwidowano ciche dzwonki po wybieraniu glosowym, jest nowy slownik, wgrane sa nowsze wersje gier w aplikacjach, usprawniono gprs i bluetooth...

#94360  autor: wfl
 12 sie 2006, 12:22
"usprawniono bluetooth" tzn?:)

p.s. co do tematu o gwarancji to zakladam nowy topic bo mnie to ciekawi;d

#94514  autor: Krisu6230i
 12 sie 2006, 22:51
jakosc wideo byla juz o ile sie nie myle w 3,70 a z tym bt to tak ze czwesto sie rozlacza i laczy jak potrzeba a nie w sposob ciagly i pewnie mniej zrywa polaczen jak sie juz polaczy. wazne np dla netu przez komorke.