• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #93385  autor: ciunaj
 08 sie 2006, 21:28
Proszę pomóżcie mi wybrać coś z oferty abonamentowej PLUSA (Wakacyjne Taryfy Ulgowe)
Są w niej takie modele: Nokia 6103, Motorola L6, Nokia 6020, SE K300i, SE K600i, Samsung X640, Motorola V235, Motorola V3, Nokia 6030, Samsung X200, Nokia 6060, SE K700i.
Nie zależy mi specjalnie na bajerach lecz na funkcjonalności i niezawodności.
Moja kobita wolałaby telefon z klapką , ale ja jakość nie mam do nich przekonania
Nie jestem w tych tematach mocny dlatego proszę o pomoc ludzi , którzy trochę się na tym znają.

#93388  autor: Przemek
 08 sie 2006, 21:35
Jak to ma być telefon dla kobiety to proponuję Motkę V3, naprawdę jest to dobry telefon, dopracowany, a przede wszystkim ładny i oryginalny wygląd, a do tego niezły aparat. Polecam!! Powinien się podobać.

#93389  autor: szczeka
 08 sie 2006, 21:37
Funkcjonalnie najlepszy jest k600i. Najladniejszy wyswietlacz i 1.3mpx. Telefon dobry, stabilny.. Z klapką najlepsza byłaby 6103, ma niezły wyświetlacz, radio, irde, bluetooth. Na drugim miejscu X640, też niezły telefon, nie ma z nim problemów. W miare niezawodny, jak wszystkie, które wymieniłem i funkcje OK, jak na dzisiejsze czasy. Jest też Motorola V3, niby prestiżowa.. ;) Też niezły telefon, nie ma z nim problemów, ma aparat, ale nie nagrywa VIDEO, choć to w sumie chyba zaden problem, bo filmy nagrywane telefonami z tej polki sa i tak slabej jakosci.

Przemek, z tym aparatem to.. ekhm ;) X640, czy 6103, które są do wyboru mają lepsze wg. mnie aparaty.

#93390  autor: Osk92
 08 sie 2006, 21:39
V3 stabilna :?: założmy ;-)
Nokia 6103 bądź K700i ( o ile mają je na stanie :| )
Czemu Nokia ? To już napisał szczęka, K700i również z tego samego powodu :P

#93393  autor: Przemek
 08 sie 2006, 21:48
Jak to ma być telefon dla kobiety, to 6103 pewnie odpada, bo nie dość, że brzydka to jeszcze ma antenkę :P oczywiście zgadzam się,że funkcjonalnie najlepsza jest, ale w takim razie ja polecam V3

#93511  autor: Rydels
 09 sie 2006, 10:32
Co do funkcjonalnosci K600i to bym sie spiera;l-trzymalom go w dloni i ma jedna ale istotna wade-przycicki sa polozone rowno z powierzchnia calego panelu wiec strasznie ciezko sie je wciska.
Poza tym fonik ok-1,3mpx,Mp3,Radio,Irda,Bt ale brak slotu na karty(pamiec wew-37Mb).

Jak dla Kobity to moze sie spodobac X200-ladny,funkcjonalny i prosty. Zauwazylem,ze sporo kobiet go ma.
Jesli nie, to jedyna opcja bedzie Motka V3. Ma malo pamieci i srednie bajery,ale design podobajacy sie chyba wszystkim.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#93670  autor: :Diego:
 09 sie 2006, 20:53
Popieram Rydelsa. Samsung x200 to idealny wybor :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#93672  autor: szczeka
 09 sie 2006, 20:59
Przemek pisze:Jak to ma być telefon dla kobiety, to 6103 pewnie odpada, bo nie dość, że brzydka to jeszcze ma antenkę :P oczywiście zgadzam się,że funkcjonalnie najlepsza jest, ale w takim razie ja polecam V3
Wygląd tej Nokii to kwestia gustu. Mnie się podoba, jest mała i zgrabna, jedyne co przeszkadza to ta antenka, ale nie jest tak straszna, jak np. w Motorolach (v300, v500 itp.).. Znam sporo kobiet, którym się podoba 6103, znam też trzy takie, które mają 6101, a są bardzo podobne.. :)

#93964  autor: uśmiechnięty
 10 sie 2006, 22:45
Hmm. Jeśli zależy na największej ilości bajerów i w miarę pamięci, polecam tak:

1. k600i
2. k700i

Telefony z klapką, jak i zarówno slidery obecnie są bardzo dobre. Jeśli wybierać klapkę

1. 6103/v3

nic innego lepszego nie widzę.

#93974  autor: deejay
 10 sie 2006, 23:08
a ja proponuje samsunga X680 czarno rozowego powinien sie spodobac

#94037  autor: Rydels
 11 sie 2006, 10:25
X680 dopiero wszedl,ale to cikeawy fon.
Ma zewnetrzny wyswietlacz,Bt,aparacik vga,odtwarza mp3(rowniez jako dzwonki),dyktafon,edge.
Treoche brakuje slotu na karty,ale pamiec wew prawie 30Mb powinna na upartego wystarczyc.
Poza ty mysle,ze bedzie tak samo stabliny i funkcjonalny jak porzednie modele z seri X :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/