Użytkownik
Ranga
Obserwator
Najtaniej na dziś jest Lycamobile. Dziewczyna zamawia polski numer na stronie: www.lycamobile.pl a Ty kupujesz niemiecki numer w Niemczech. Dziewczyna do Ciebie będzie mieć 29gr za 30 min. Z Niemiec to nie wiem dokładnie ale chyba 1 eurocent za min. Jak ktoś wie dokładniej to niech mnie poprawi.santiblanco pisze:Witam, wyjezdam niedlugo do Niemiec do pracy, slyszalem gdzies ze w sieci t-mobile sa tanie rozmowy z Polski do Niemiec i odwrotnie, w zwiazku z tym mam kilka pytan odnosnie tej promocji:
1. Gdy kupie w Niemczech strarter t-mobile, a dziewczyna kupi w Polsce takowy starter to rozmowy beda mozliwe (w pakecie)?
2. Gdy Ona bedzie do mnie dzwonic , czy mi cos bedzie zabierac z konta?
3. To jest za 9 zl 2000 minuit do wykorzystania w 7 dni?
4. Polecacie ten pakiet czy moze inny operator ma lepsza oferte?
Z gory dziekuje za odpowiedzi , Pozdrawiam:):)
Może zamówić niemiecki starter za darmo na swój niemiecki adres.Andrzej24 pisze:Ty kupujesz niemiecki numer w Niemczech
To, że tak to ujmę, prawidłowa przypadłość. Zawsze jest tak, że osoba będąca w Polsce, dzwoniąca na polski numer komórkowy, znajdujący się w roamingu, płaci tak jak za połączenie krajowe.Horacy pisze:Ja miałem taką przypadłość
Jesli wyjazd jest na krotko (do czterech miesiecy) polska karta dowolnego operatora z no-limitem rozwiązuje problem.JagodaWarszawa pisze:Odświeżam
Ktoś zaprezentował problem, na który szukałam odpowiedzi
a co te 4 miesiące zmieniają?lord_kr pisze:Jesli wyjazd jest na krotko (do czterech miesiecy) polska karta dowolnego operatora z no-limitem rozwiązuje problem.JagodaWarszawa pisze:Odświeżam
Wysłane z mojego Lenovo A2016a40 przy użyciu Tapatalka
Mowiac krotko: od 15 czerwca obowiązuje prawo unijne wedlug ktorego używanie polskiej karty w dowolnym kraju UE nie wiąże sie z dodatkowymi kosztami. Jedyna różnica to mniejsze pakiety danych za granicą. Oznacza to ze dzialaja bezpłatne minuty i smsy nie tylko do Polski ale do dowolnego kraju UE. Np ja przebywając obecnie w UK mam karte Plusa z aktywnym pakietem nielimitowanych minut. Nie place wiec nicJagodaWarszawa pisze:a co te 4 miesiące zmieniają?lord_kr pisze:Jesli wyjazd jest na krotko (do czterech miesiecy) polska karta dowolnego operatora z no-limitem rozwiązuje problem.JagodaWarszawa pisze:Odświeżam
Wysłane z mojego Lenovo A2016a40 przy użyciu Tapatalka
w sumie tu nie chodzi o ciułanie 5-10 euro, ważne żeby się "nie naciąć" na wydaki 100-200 euro przez nie uwagę.