• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #939646  autor: myk6414
 19 lip 2017, 10:32
Są już oferty bez limitu danych i prędkości. Ja np taką mam. Co miesiąc po 400-500GB i nic nikt nie blokuje

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 #939648  autor: pakierhakierxd
 19 lip 2017, 10:43
taaa ;)
w regulaminie kazdego netu jest lejek czy FUP
Orange po ok max 200 gb ograniczenie do 1 mb
T-Mobile po 100 gb 2 mb
Play po 100 gb 1 mb
Plus FUP nawet do 32 kb/s ale tu nie ma sztywnego lejka wiec moga dac po 150 gb jak rowniez po 500 :P -to jedyna siec co nie trzyma sie az tak tego... ,tylko jak widzialem po forum 1 blokuja szybciej a 2 wolniej.

Pozdrawiam :)
 #939649  autor: forum_tg
 19 lip 2017, 10:50
Ta rozmowa powinna być podzielona na dwie części: miejsce zamieszkania (pokrycie zasięgiem i prędkością) oraz ile dany użytkownik wykorzystuje danych w przeciągu miesiąca.
Kim innym jest osoba która ściąga z internetu duże ilości danych, a kim innym jest starsza osoba, która przegląda sieć dwa razy dziennie (tzw. prasówka + portale aukcyjne i społeczne). Tutaj, też należy rozgraniczyć mieszkańców miast oraz małych miejscowości, czy tez wsi. Ja korzystając z tableta w Orange to praktycznie zawsze mam LTE
 #939742  autor: myk6414
 19 lip 2017, 14:56
pakierhakierxd pisze:To ze tak jest napisane nie znaczy ze w ktoryms momencie lejek cie nie dotknie (FUP).
Nie dotknie mnie lejek bo nie ma takowego w mojej umowie.
Jest oczywiście zapis że jak będę ssał 24/7/365 z pełną mocą to mnie moga zblokować - ale taki zapis jest w każdej umowie - nawet Orange na światłowód to wstawia jako wentyl bezpieczeństwa.
Ba - nawet w umowie na telefon jest wpisane że jak wykryją że za dużo dzwonię z no-limit mogą mi przyblokować rozmowy.
 #939760  autor: umcusumc
 19 lip 2017, 16:21
bed pisze:Tylko pewnie prędkości w dostępie mobilnym w takiej lokalizacji będą maleć ze względu na wzrastającą liczbę abonentów i coraz więcej danych przesyłanych przez każdego z nich - można powiedzieć, że to atak z podwojoną siłą. Zobaczymy jak się utrzymają, ale zazwyczaj jest tak, że jak inni "zwietrzą", że mobilny net (konkretnego opa A) działa X razy lepiej niż od operatora Y to przejdą do A, zwiększając ruch i automatycznie szybkość sieci. Koło się zamyka.
Od 3 lat mam takie prędkości. Zdaję sobie sprawę, że mam szczęście, ale tak czy inaczej, chodziło mi o pokazanie, że uogólnianie nie ma sensu. Różne są potrzeby i różne rozwiązania.
 #939812  autor: f0ku5
 19 lip 2017, 19:23
pakierhakierxd pisze:nie bede z toba gadal poczytaj regulaminy ofert.
Ależ ja doskonale znam regulamin oferty o której mówię, za to Ty bezsensownie idziesz w zaparte :)
 #939879  autor: reboot
 19 lip 2017, 23:41
A ten punkt do czego się odnosi?
3.2.6. Po przekroczeniu przez Abonenta korzystającego z usługi „LTE bez limitu” 100 GB transmisji danych w technologii LTE w Cyklu Rozliczeniowym, prędkość transmisji ulegnie obniżeniu do końca tego cyklu i będzie wynosić nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku danych pobieranych oraz nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku danych wysyłanych. Ograniczenie to nie będzie miało wpływu na
prędkość transferu danych poza usługą „LTE bez limitu”.

WKS
 #939882  autor: -Gosc-
 20 lip 2017, 00:24
Internet mobilny jako też domowy? Jak najbardziej, używam,działa, polecam. Po co mi jakieś dziwne instalacje w domu? Mam modem podpinam do lapka, wifi srifi i ten cały bullshit mnie nie interesuje, działa dobrze, po co mi tzw. stacjonarny internet? Jakież to niezbędne prędkości są potrzebne? Na mobilnym 42Mbps DL to jest nieprzydatne? Nie załatwię nic na takich prędkościach? Potrzebuje zabrać komputer, biorę z modemem i mam internet tam gdzie jestem.
 #939892  autor: pakierhakierxd
 20 lip 2017, 08:09
Aktywacja i dezaktywacja usługi „LTE bez limitu” nastąpi w terminie 24 godzin od jej zlecenia.
3.2.6. Po przekroczeniu przez Abonenta korzystającego z usługi „LTE bez limitu” 100 GB transmisji danych w technologii LTE w Cyklu
Rozliczeniowym, prędkość transmisji ulegnie obniżeniu do końca tego cyklu i będzie wynosić nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku
danych pobieranych oraz nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku danych wysyłanych. Ograniczenie to nie będzie miało wpływu na
prędkość transferu danych poza usługą „LTE bez limitu”.
3.2.7. Z usługi „LTE bez limitu” można korzystać jedynie w zasięgu Sieci.”

Pozdrawiam :)