@Przemix, dzięki za radę. Nr przeniesiony, ale w drugim salonie, w jednym powiedziała mi Pani Konsultant, że mają problem z przeniesieniem numeru do tego nie mają kart SIM, na abonament bez problemu przeniesie.
Tam gdzie przeniosłem numer, w trakcie przenosin, rozmawiam z Panią Konsultant i mówię o poprzedniej sytuacji ( była przy rozmowie, ale nie słuchała,była zajęta inna sprawą ) i mówi, że albo jej kolega mnie nie zrozumiał i powiedział mi, że będę płacił ceny ustawowe,albo ja jego nie zrozumiałem to co mówił ( ale ja jego na pewno zrozumiałem )
Z nią rozmawiam, i mówi mi, że bez problemu po wykupieniu pakietu no-limit w kraju za 28zł( za przeniesienie numeru) mam 8 GB w kraju, a 1,76 GB za granicą, plus rozmowy i sms-y bez limitu.
Jeszcze jednej ciekawej wersji się dowiedziałem.
Od połowy maja, kiedy już mniej więcej było coś wiadomo o RLAH,gość mi mówił, że Orange monitoruje 4 m-ce, i jak CIĄGŁOŚĆ zalogowania do zagranicznego nadajnika będzie większa niż 60 dni
( 2 m-ce ) wtedy będzie FUP, wczoraj typ mi mówi, że Orange zmienił już regulaminy i jest to suma, gdzie ja już mu to mówiłem, że wydaje mi się, że będzie to SUMA dni, tak jak reszta opów to ma. Ale on w zaparte szedł, aż do wczoraj.
Wczoraj jeszcze dzwoniłem na infolinie, i dalej twierdzą, że jest to CIĄGŁOŚĆ 60 dni zalogowania do nadajnika. Cyrk i burdl, tyle w temacie informacji od konsultantów. Jak nie widzą, to sobie dopowiedzą, i odpowiedzą to co klient by chciał usłyszeć.
Czy mają tak w umowie, że trzeba robić klientów w $%#@&@ ?
RawStyle