• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #937256  autor: Tommi_ASR
 07 lip 2017, 14:18
Witam,

Potrzebuję drugą kartę sim do telefonu z dodatkowym numerem, który ma służyć jako numer kontaktowy do serwisów ogłoszeniowych, w większości do odbierania połączeń i sms-ów, sporadycznie do oddzwaniania. Przeglądałem oferty operatorów i wydaje mi się, że najlepiej w takim przypadku kupić numer w Play na Kartę w ofercie #odNOWA - kasa nie przepada, konto ważne rok pod warunkiem, że raz w miesiącu zadzwonię (29gr/min) lub wyślę sms-a (29gr/sms).
Czy ktoś zna "lepszą" ofertę do powyższego zastosowania ? Być może jest jakaś podobna oferta gdzie nie trzeba pamiętać o wykonaniu połączenia lub sms-a, żeby numer był aktywny przez rok ? Może ktoś obeznany w ofertach wirtualnych operatorów jest w stanie coś podpowiedzieć ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
 #937260  autor: mikkel
 07 lip 2017, 14:23
Ja poleciłbym a2mobile. Roczna ważność konta i jeśli nie wykupisz pakietu, bo i poco, to masz 10gr za minutę o ile dobrze pamiętam.
W dodatku na plusie. Mój jeden numer leżakuje w tej sieci i za przeniesienie numeru dostałem 10 zeta.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 14:25 przez mikkel, łącznie zmieniany 1 raz.
 #937262  autor: mikkel
 07 lip 2017, 14:26
W pleju jak się nie dzwoni to kasują jakieś 2 - 3 zł miesięcznie czy jakoś tak. Nie wiem na 100% na jakich zasadach i lepiej to sprawdzić ale kojarzę że coś takiego gdzieś widziałem.
 #937265  autor: tyre23
 07 lip 2017, 14:32
mikkel pisze:W pleju jak się nie dzwoni to kasują jakieś 2 - 3 zł miesięcznie czy jakoś tak. Nie wiem na 100% na jakich zasadach i lepiej to sprawdzić ale kojarzę że coś takiego gdzieś widziałem.
To po co piszesz skoro nie wiesz? W Play 2zł/msc w przypadku braku aktywności jest tylko w Play odNOWA, a zaproponowana oferta to Play na kartę rok ważności konta, gdzie nie ma takiej opłaty.
 #937284  autor: Rebeliant
 07 lip 2017, 15:42
- Play RWK - wysłanie darmowego SMS-a wydłuża o rok
- Orange - wysłanie SMS-a wydłuża o rok (do 93 dni stażu płatne 3zł, a później za friko)
- W Rodzinie - ważność konta 24 miesiące i niska stawka 0,20zł.
- A2mobile - każde doładowanie o rok i niska stawka 0,10zł
- Klucz Mobile - jak wyżej, stawka 0,19zł
- Nju mobile - w przypadku braku doładowań trzeba odpowiadać na SMS-y w celu potwierdzenia chęci utrzymania numeru
- Virgin Freemium. Co miesiąc za friko 30 minut, 30 SMS-ów i 300MB. Aktywacja tego bezpłatnego pakietu daje RWK.

Wypisałem najciekawsze opcje, albo takie gdzie jest utrzymanie za friko, albo takie gdzie minimalne doładowanie daje rok ale przy tym jest atrakcyjna stawka. Jest pełno opcji gdzie jest RWK i stawka 0,29zł ale te niczym szczególnym się nie wyróżniają.
 #937412  autor: Tommi_ASR
 08 lip 2017, 07:06
Nie mam takiej potrzeby, nawet lepiej na 2 sim - jak mi już nie będzie potrzebny to łatwiej się go będzie pozbyć :)
P.S. Zdecydowałem się na Virgin Freemium, numer kupiony i zarejestrowany na poczcie :) bez czekania na kurierów itp - super sprawa :mrgreen:
Jeszcze raz dzięki za pomoc!
 #938396  autor: Vieslav
 12 lip 2017, 23:07
Jeżeli nie masz problemów z zasięgiem Play to tylko Virgin Mobile i oferta Freemium. Po aktywacji masz co miesiąc za darmo 30 minut, 30 smsów, 300 MB. Ofertę trzeba włączać raz na pół roku - przychodzi sms z przypomnieniem. Nie jest to jednak minus, ponieważ włączenie Freemium wydłuża ważność konta o rok. Dzięki temu mamy numer zupełnie za darmo i jeszcze można z niego zadzwonić, też za darmo.