Tzn. co Ci wyszukuje?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
a2 mobile, Play, Orange i Tmobile. Wybierany roaming krajowy. Na czterech telefonach tak samo. A nadajników Plusa mam trzy.
A będzie jeszcze lepiej bo w tamtej okolicy powstanie nowy maszt: http://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wniosek ... 2bab797aa/Heisenberg pisze:Mikołów
Plusa nie ma wcale na liście, możliwe że twoja karta SIM ma zapisane aby 260-01 widzieć jako a2mobile.wooke pisze:a2 mobile, Play, Orange i Tmobile. Wybierany roaming krajowy. Na czterech telefonach tak samo. A nadajników Plusa mam trzy.
Dostęp powinieneś mieć do wszystkich technologii.
Nie rozumiem. Masz kartę a2 mobile i wyszukuje Ci sieć a2mobile zamiast Plusa? Mam tak samo. A2mobile to Plus.
A o tej okolicy masz jakieś nowinki? Chodzi najbardziej o miejscowość StrumieńPatryk7588 pisze:A będzie jeszcze lepiej bo w tamtej okolicy powstanie nowy maszt: http://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/wniosek ... 2bab797aa/Heisenberg pisze:Mikołów
https://www.google.pl/maps/@49.9072655, ... 789,11.86z

W linii prostej ok. 500 m. Co ciekawe nadajniki Orange/T/Plusa są w tym samym miejscu, a Plus kuleje z zasięgiem.Patryk7588 pisze:A stacja Orange jak daleko od pracy?
Ale testowałeś Plusa jako Plusa czy a2mobile?
Plusa jako a2mobile. Jeśli karta jest z a2mobile to mam tylko taką możliwość.
To może poświęć 5zł i przetestuj Plusa/Plusha tradycyjne?
W tym wątku jest sporo przykładów dziwnego funkcjonowania tej sieci, nie tylko ja o tym pisałem za co byłem kilka razy skrytykowany.
W tym wątku jest sporo przykładów dziwnego funkcjonowania tej sieci, nie tylko ja o tym pisałem za co byłem kilka razy skrytykowany.
Nie muszę, bo w pracy mają prywatne telefony na abo z Plusa i jest to samo. Jedyną siecią, która ma tam spoko zasięg jest T. Czyli jednocześnie Orange.
Nie zawsze zasieg T i Orange jest podobny 
ja mam lepszy w domu zasieg T niż Orange
przynajmniej tak było jak testowałem

Pozdrawiam 

W T LTE, a w Orange H+, czasem na odwrót. Nie mówiąc, że są różnice na skali.pakierhakierxd pisze:Nie zawsze zasieg T i Orange jest podobny
Ale temat o A2.
Czepiacie się. De facto nie robi to różnicy, bo w 90 proc. przypadków H+ ma podobne prędkości jak LTE więc jeśli kogoś jara posiadanie literek na wyświetlaczu to spoko. Chodzi mi o to, że tam gdzie ma zasięg T, będzie miało z dużą dozą prawdopodobieństwa Orange i na odwrót. Nigdzie nie napisałem, że prędkości i siła sygnału będą identyczne.
Co za brednie...
Z pewnością na H+ osiągnę podobne wyniki 70-80 Mb/s....
Z pewnością na H+ osiągnę podobne wyniki 70-80 Mb/s....
A jak wykorzystasz taką prędkość na ekranie smartfona? Tam strony są na tyle małe, że i tak szybko się załadują.
Poza tym, w godzinach szczytu w dużych miastach i przy dużym obciążeniu użytkownikami LTE jest też zapchane i wyciąga często po kilka Mb. We Wrocławiu nie mam prędkości średniej wyższej niż 25Mbit w ciągu dnia. 80 Mbit to mam może w jednej, dwóch lokalizacjach.
Żeby nie było. Nie neguję technologii LTE, ale przy dobrej konfiguracji H+ też jest w stanie wyciągnąć 15-25 Mbit, co jest realną prędkością osiąganą przez LTE w wielu lokalizacjach.
Oczywiście samo LTE ma też inne zalety ale nie o tym jest temat.
Poza tym, w godzinach szczytu w dużych miastach i przy dużym obciążeniu użytkownikami LTE jest też zapchane i wyciąga często po kilka Mb. We Wrocławiu nie mam prędkości średniej wyższej niż 25Mbit w ciągu dnia. 80 Mbit to mam może w jednej, dwóch lokalizacjach.
Żeby nie było. Nie neguję technologii LTE, ale przy dobrej konfiguracji H+ też jest w stanie wyciągnąć 15-25 Mbit, co jest realną prędkością osiąganą przez LTE w wielu lokalizacjach.
Oczywiście samo LTE ma też inne zalety ale nie o tym jest temat.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2017, 09:27 przez grzegi, łącznie zmieniany 1 raz.
Korzystam z internetu a2mobile szybsze mam H+, LTE połowę wolniejsze, ale za to ping mniejszy.
Ja w obu mam lte ale w Orange częściej zasięg traci.
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam 

Witam. Jestem zainteresowany zmianą playa na coś z zasięgiem plusa. Interesuje mnie a2 mobile za 19.90zl lub plush na kartę/abo na czas nieokreślony 25zl. Moze ktos porównać te dwie oferty? W a2 jestem traktowany jak klient plusa czy mam niższy priorytet? Czy w plushu jest za co dopłacać tego "piątaka"? Zalezaloby mi na hd voice. Pozdrawiam
HD Voice jest tylko w Plushu.
Plush jest także na kartę - Pełny No Limit + 10GB za 25zł.
Włączysz dodatkowo promocję 5 doładowanie gratis to i cena spadnie do 20zł.
Przeczytaj ten wątek: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=89680
Plush jest także na kartę - Pełny No Limit + 10GB za 25zł.
Włączysz dodatkowo promocję 5 doładowanie gratis to i cena spadnie do 20zł.
Przeczytaj ten wątek: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=89680
Udało mi się przenieść numer z Play, wszystko gładko jedyny zgrzyt to brak koperty ochronnej u kuriera na dokumenty, ale może rzeczywiście trzeba jej zażądać i czekać, aż w taką zapakuje. Sprawdzę następnym razem.
Problem jest inny, w praktycznie centrum miasta transfer mam około 1 Mb/s. Zresztą na Plusie tyle samo. Trochę kiepsko, ale może za miastem lepiej się sprawdzi.
Problem jest inny, w praktycznie centrum miasta transfer mam około 1 Mb/s. Zresztą na Plusie tyle samo. Trochę kiepsko, ale może za miastem lepiej się sprawdzi.