• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
 #937300  autor: Kryniczanin
 07 lip 2017, 16:34
Są wyniki z przenosin numerów za 2 kwartał 2017 roku. play dalej liderem, choć widać, że grudniowe ograniczenie prędkości w roamingu wywiewa ludzi z sieci. Czy za pół roku po czerwcowym lejku play będzie dawcą numerów pierwszy raz w swojej historii?

http://gsmonline.pl/newsy/przenoszenie- ... obile-play
 #937321  autor: habish
 07 lip 2017, 17:31
Orange oddało tylko ok 1000 numerów mniej, a z tego co pamiętam Orange ograniczenia nie wprowadziło.
Moim zdaniem są to standardowe ruchy SIM, ograniczenia nie miały dużego wpływu, przynajmniej w tym kwartale.
Play od jakiegoś czasu bardzo dużo oddaje ale także ciągle bardzo dużo pozyskuje.
 #937377  autor: Tabaluga
 07 lip 2017, 22:21
Sam odszedłem z Play (fakt), do Orange gdzie za 16 zł mam 200 minut, smsow i 8 giga przy doładowaniu za 50 zł a teraz jeszcze promocja 1410 ;)

Play ma dużo ofert ale często mało atrakcyjnych np lubie to!
 #937381  autor: Tabaluga
 07 lip 2017, 22:31
Patryk7588 pisze:A ta oferta za 16zł z pakietem 200 minut to niby atrakcyjna?
To poproszę oferte z play z 8 giga i 200 minut za 16 złotych, ma być bezproblemowa czyli auto odnawianie pakietu i żadnych kodów z bigmila lub innej fanty
 #937391  autor: patrix-83
 07 lip 2017, 22:45
W czerwcu przeniosłem 6 numerów z Play (w tym jeden numer abonamentowy) do innego operatora właśnie ze względu na obniżenie prędkości w roamingu krajowym do 1,5mb/s a także wyłączanie partnerów roamingu krajowego i zmuszanie do kontaktu z BOK celem ich aktywacji - mam tego dość.

W Play pozostał mi główny numer w mix i 2 numery internetu na kartę które używam rzadko i Red Bull z DIL ale jeśli dalej operator ten będzie postępować jak do tej pory to główny numer również wyląduje gdzie indziej.
Pewnego dnia i to szybciej niż się spodziewacie zobaczycie w statystykach Play więcej oddanych numerów jak przyjętych jeśli ktoś wreszcie na Taśmowej nie zacznie myśleć prokliencko!
 #937436  autor: piotrzet
 08 lip 2017, 11:08
Moim zdaniem tego od razu widać nie będzie jest to kwestia kilku miesięcy bo niestety ale osoby które mają zamiar przenieść czekają na koniec umowy za rok mniej więcej będzie widać czy to obcięcie prędkości wpłynęło negatywnie. Moim zdaniem sukces może odntotować T-Mobile praktycznie nic nie stracili kolejny kwartał będzie raczej wzrostowy. Moim zdaniem najwięcej dalej będzie tracił plus i play zysk play tak samo zacznie się zmniejszać i prawdopobnie IV kwartał będą na minus.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #937443  autor: f0ku5
 08 lip 2017, 12:22
Sam jestem w T-Mobile, przeniosłem dwóch znajomych w pracy z Playa do T-Mobile, moja mama pod koniec lipca przechodzi do T-Mobile (ale już z Nju, nie z Playa), mój tata też się nad tym zastanawia.
Mogę się założyć, że podczas następnego raportu T-Mobile będzie miało wynik dodatni :)
 #937445  autor: forum_tg
 08 lip 2017, 12:32
wg mnie Play daje ciała z internetem. Zasięg słaby, teraz ograniczenia prędkości, utrudnianie w korzystaniu z partnerów w roamingu krajowym. Samo korzystam z Play od prawie od zeszłego dziesięciolecia, ale jak operator będzie szedł w złą stronę to trzeba będzie się pożegnać.
 #937451  autor: piotrzet
 08 lip 2017, 12:43
f0ku5isko pisze:A to Play nadal idzie w dobrą stronę?
Naprawdę podziwiam ludzi, którzy z niego korzystają :P
Oni tylko co mieli do zaoferowania to kilka lat temu ceny niższe niż u konkurencji i nic więcej. Taka jest prawda nigdy nie była to sieć z prawdziwego zdarzenia i dalej tak jest. Tylko że teraz doszło do tego słaba oferta w porównaniu do innych.

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #937457  autor: forum_tg
 08 lip 2017, 12:50
Teraz to jakość i usługo ma Orange - moja subiektywna opinia. A zasięg internet i jakość w porównaniu z Play to niebo a ziemia.
W tablecie i modemie tylko karty Orange.