• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 33
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33
 #936706  autor: kaspeed
 05 lip 2017, 12:33
No też realne;) Ale o ile wiem chcieli najpierw ogarnac roaming bo w prepaid kuleje sprawa przyznawania i wyliczeń ilości gb.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #936866  autor: xander21
 06 lip 2017, 01:27
Myślicie, ze w Orange nikt nie wiedział o przedłuzaniu Grunwaldu? Przecież ludzie robiący oferty, znaja na wylot wszystko. Według mnie przedłużenie będzie moźliwe do końca promocji. :-)
 #936881  autor: Przemix
 06 lip 2017, 07:52
w 2011 roku jak wprowadzili dwuletnią ważność konta to na pierwsze komentarze o przedłużeniu netu rzecznik nie był przekonany czy to ma przedłużać net we free. Wrócił na drugi dzień z info że tak, ma przedłużać. Co prawda net przepadał przy pierwotnej ważności choć data była 2 lata w przód, ale zwracali ten net i NAPRAWILI system żeby net nie przepadał, i od tego czasu działa dobrze. W międzyczasie 3 razy zwiększano bonusy za doładowanie i umieścili w regulaminie zapis o przedłużaniu na rok. Te głosy z forum mówiące o uszczelnianiu grunwaldu i zasiewanie niepewności uważam za trolowanie - bo to posty jednego użytkownika, a poruszyły całe forum. Nie ma się co spierać bo prawda i tak będzie znana dopiero jak komuś się skończy pierwotna ważność grunwaldu - za 5 miesięcy.
 #936896  autor: Blank
 06 lip 2017, 10:08
Ważność już przedłużonego bonusu NIE ULEGNIE zmianie.
Błędem NIE JEST przedłużanie grunawaldu do 12 miesięcy.
Błędem JEST przedłużanie bonusu (nie tylko grunwaldu) do 22 miesięcy - to w przyszłości MOŻE nie działać. Ale tyczyć się będzie TYLKO nowych doładowań.

Nawet jeśli usuną możliwość przedłużania kolejnych bonusów do 22 miesięcy, to nie skrocą ważności tym, którzy już ją mają - tyczyć się to będzie wyłącznie NOWYCH doładowań.
Myślicie, ze w Orange nikt nie wiedział o przedłuzaniu Grunwaldu? Przecież ludzie robiący oferty, znaja na wylot wszystko. Według mnie przedłużenie będzie moźliwe do końca promocji. :-)
Marketing i IT to w Orange dwa wyjątkowo durne działy. Przy wprowadzaniu bonusu 1410 GB, miało to być przedłużane Kontem Ważnym rok. Ale o Kumulacji Okresu Ważności, nie pomyślano. Z prostego powodu - Kumulacja NIGDY nie powinna wydłużać bonusu w OFnK - nawet standardowego.
Dzięki geniuszom z Allegro, zostało to dopiero w tym roku zauważone.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #936921  autor: Przemix
 06 lip 2017, 12:26
Wg mnie będą mieli w dupie, że bonus się przedłuża o 22miesiące, skoro już w 2011 można było przedłużyć o 24 i to darmowym smsem a nie 200zł doładowaniem. Jak była promocja 19gr/min w orange http://www.telepolis.pl/wiadomosci/19-g ... 31444.html to przez 12 dni uruchomiło ją mniej niż 35k ludzi, więc takie promocje to w porywach parę tysięcy ludzi przez co im się nawet poprawki nie chce robić w systemie bilingowym. 6gb za 6zł też było szokiem na początku, ale jak widać dla sieci to grosze. Przelewy sms nawet wróciły, choć też je zabrali za fraudy z netem we Free.
 #936926  autor: kaspeed
 06 lip 2017, 12:51
Nie mogłem.W sprawie bonusu gdyby im nie uciekała kasa by nie scigali allegrowiczów.A jest masa zgłoszen o blokady....Modernizacja systemów ma być i to od 1lipca przygotowują.A czy przy okazji poprawią coś to cięzko powiedzieć.Ja wiem co wiem moja sprawa tylko potem niech płaczu nie będzie.Doładowania do 1 lipca sa bezpieczne.Tyle w temacie

#937316  autor: kaspeed
 07 lip 2017, 17:25
I nad tym pracują. Chodzi nie o cwaniaków a o zyski bo tracą i to sporo na tym. Ja sam nie ukrywam przelewam kase ale nie mam 4000 kart na siecie lecz 4;)

#937432  autor: tele2017
 08 lip 2017, 10:33
Ja mam 8 kart więc troche sie martwie czy nie zblokują mi wszystkich. Wolałbym żeby zwalczali handel na aukcjach niż operator blokował. Mają przecież w Orange w regulaminie usług że nie można odsprzedawać usług orange. Kilka wytycznych operatora do adminów allegro i sprawa handlu załatwiona. Na allegro powinien pojawić sie zapis w regulaminie zakazujący handlu kartami już doładowanymi.... i tyle.
 #937666  autor: zwariowany.kurczak
 09 lip 2017, 12:07
kaspeed pisze: I nad tym pracują. Chodzi nie o cwaniaków a o zyski bo tracą i to sporo na tym. Ja sam nie ukrywam przelewam kase ale nie mam 4000 kart na siecie lecz 4;)
tracą na czym? @ jest bonusem do doładowania, a środki można przelewem "odzyskać" tu już podpadasz pod regulamin, orange widzi takie rzeczy w systemie, jeśli im się to opłaci to furtkę zostawią...

24bis24 pisze:
tele2017 pisze:Ja mam 8 kart więc troche sie martwie czy nie zblokują mi wszystkich
a co takiego nabroiłeś?
masowe "xerowanie" kart na jeden PESEL? op to widzi... jednak nie za bardzo jest jak to zablokować - wykonywanie max. połączeń/sms to jedno, a korzystanie z @ to drugie. ba to drugie nie jest blokowane, bo masz LIMIT GB opłacony do wykorzystania :) jak mają Cię zablokować za korzystanie z GB :smt005

inna sprawa, co takiego Nw! kombinuje w wakacje, iż dał AŻ 1410GB, jak w PL się NIC nie opłaca, T zmienił kodowanie = czyli Orange też, podkręcą moc wszystkich pasm LTE? ich nadajniki są jakieś "słabe" w porównaniu do konkurencji, pomimo ich większej ilości - nie przekłada się to na szybkość... tak o u mnie wygląda
 #937670  autor: marokmon
 09 lip 2017, 12:34
Troche wypadłem z orange, a tu widze, że sporo się pozmieniało. Czy do sporadycznego korzystania jest z oranga coś lepszego niż virginowy freemium? W praktyce za 5zł mamy 300mb*12 chyba przez 2 lata.
 #937671  autor: forum_tg
 09 lip 2017, 12:45
trochę trudno odpowiedzieć na twoje pytanie, bo to zależy czego oczekujesz!
jeżeli masz na myśli pakiety internetowe to takie 1410 GB daje konkretny "zastrzyk" a pieniądze można wykorzystać na połączenia i smsy. albo (nie polecane) zakup na allegro, ale z rejestracją numeru na siebie, bo inaczej stracisz wszystko.
 #937688  autor: marokmon
 09 lip 2017, 15:11
No 1410 GB to przyznam, że nawet bym nie wykorzystał, jako net zapasowy. A to chyba jest po przeniesieniu numeru jak rozumiem?

Z takich pakietów które można aktywować co najkorzystniejszego jest w orange? Te okresowe pare gb od "świąt" różnych nigdy się nie sumuje chyba i nie da sie ich przedłużąć?
 #937694  autor: forum_tg
 09 lip 2017, 16:18
W orange dostajesz bonusy za doładowanie oraz co jakiś czas są promocje
1410 GB jest za doładowanie numeru kwotą 200 zł którą możesz wykorzystać na co chcesz, ew przekazywać (odsprzedawać) innym osobom po 5 zł za jednym razem.
 #937777  autor: marokmon
 10 lip 2017, 01:48
kaspeed pisze:I wazne masz tyle ile chcesz.moja np890dni
Tzn. ten pakiet zsumuje mi się z takim który mam obecnie i da radę przedłużać jak rwk? Słyszałem tez o tym, że orange niektórym blokuje - czy dotyczy to calego startera, samego bonusu czy kwoty doładowania?
  • Strona 22 z 33
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22