• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #845793  autor: teleman29
 18 sty 2016, 20:11
Witam czy na taryfie Play Fresh (stara, darmowe rozmowy do wszystkich sieci), ale na nowej karcie, niedawno wymieniana, pojdzie mi LTE? Bo nie dziala
Na karcie RBM dziala, a na tej nie. W zasiegu macierzystym Play tez nie zalacza sie LTE
 #845796  autor: KC-KARLOS
 18 sty 2016, 20:15
Niestety, Play Fresh (Darmowe rozmowy+SMSy do Play oraz Darmowe SMSy do wszystkich) z bonusami taryfowymi po doładowaniach są zbyt starymi taryfami, żeby wdrożyć LTE.
Aby uzyskać prędkości LTE, konieczna będzie zmiana taryfy na Play na kartę Rok Ważności Konta kodem *163*2#

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #845798  autor: Blank
 18 sty 2016, 20:21
Jeżeli zależy Ci na którymś z tych bonusów, warto przyjrzeć się ofercie Formuła Play na kartę.
Każde doładowanie (także za 5 zł) przedłuża tam ważność konta o 50 dni, a można aktywować Stan Darmowy (rozmowy i SMS-y w Play bez opłat). Z kolei za jedyne 7 zł miesięcznie mamy nielimitowane SMS-y do wszystkich, oraz 100 MB danych (i oczywiście rozmowy w sieci).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #845801  autor: KC-KARLOS
 18 sty 2016, 20:27
Ta taryfa jest dobra, lecz warto tam uważać na konstrukcję rozliczania Bezpiecznego Internetu. Z kolei 2 gr/100 kB wraz z bezpiecznikiem max 5 zł za neta kontra 12 gr/100 kB we Fresh/PNK/PNK-RWK to uczciwa propozycja.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #845810  autor: teleman29
 18 sty 2016, 21:34
dzieki Panowie, teraz juz wiem
ale mam wazne pytanie. czy jesli przejde do play na karte RWK, utrzymam pakiety internetowe- pakiety 10 GB za 10 zl?
to stary Play fresh jeszcze ze starym ZBIERAJ MINUTY.... perelka.... warto?
ZM nie uzywam w ogole, ale jakos tak mi szkoda....
 #845817  autor: garfield-
 18 sty 2016, 21:52
ja używam właśnie takiego zestawu ZM + 10 GB/10PLN, wcześniej przedłużałem fantą/sprite, a teraz 25MB/3PLN no i rok ważności konta. Co roku doładowywałem 5 pln, teraz doładowałem 10 PLN dla tych 10 GB, także koszty żadne za telefon. Smsów nie używam.
 #845819  autor: bolek2004
 18 sty 2016, 22:00
Moim zdaniem nie warto dla lte pozbywać się usługi Zbieraj Minuty. Prędkości w Play czy na lte czy na hspa są podobne, a usługa stare zbieraj minuty to jest naprawdę coś wartościowego, czego praktycznie nie ma, albo jest trudne do dostania.
Widzę 2 rozwiązania. Albo telefon dual sim (1 karta z zm +2 karta na przykład z formułą do netu)
albo jeśli to nie problem to zmiana numeru (zostawienie sobie karty z zm bo utrzymanie praktycznie zerowe, można kod raz na rok wysłać i mamy ważne wychodzące)
Ewentualnie wykupienie sobie 10gb i korzystanie na tej karcie bez lte zostawiając obecną taryfę.
Teraz w dobie tanich no limit minuty w zm praktycznie same się nabijają, wystarczy tylko odbierać telefon:)
 #845820  autor: KC-KARLOS
 18 sty 2016, 22:17
Zawsze można przełączyć się na zasięg T-Mobile / Orange. Na tych zasięgach przy starym Play Fresh łatwiej uzyskać lejek do 7 mbit/s.

#845824  autor: KC-KARLOS
 18 sty 2016, 22:40
Nie, nie mają takich ograniczeń.
Cennikowo prędkość różni się od taryfy, np. dla taryf PNK, PNK-RWK, PNK Lubię To! to 7,2 mbit/s, dla Formuły Play na Kartę / FORMUŁY MINI MAX to 15 mbit/s.
W praktyce i osobiście nie widziałem takich ograniczeń prędkości.
Na zasięgu T-Mobile (roaming krajowy), na karcie RBM z pakietem 10 za 10 miałem ponad 21 mbit/s na HSPA+DC (systemowo w roamingu krajowym Play może przycinać do 30 mbit/s).

#845828  autor: teleman29
 18 sty 2016, 23:25
dzieki Panowie, zostane na tej karcie ze stare ZM ale tylko przez sentyment, tym bardziej ze teraz juz wiem ze i tak mam lejek 7,2 jako jest ze jest to oferta glosowa wiec po co mi zmieniac zeby miec LTE jak bede mial te sama predkosc
przez chwile mialem RBM i na LTE download mialem 25 a upload 10 wiec niezle wartosci, ale jak na razie stabilne 7,2 ktore mam na roamningu Tmobile lub orange w zupelnosci mi wystarcza
 #936725  autor: admundo
 05 lip 2017, 13:46
Karlos20 pisze:Niestety, Play Fresh (Darmowe rozmowy+SMSy do Play oraz Darmowe SMSy do wszystkich) z bonusami taryfowymi po doładowaniach są zbyt starymi taryfami, żeby wdrożyć LTE.
Jest to dziwne. Co przeszkadza stara taryfa skoro technicznie da się włączyć, przecież to nie jest tak że stara taryfa łączy się z jakimiś magicznymi masztami czy nadajnikami które nie obsługują LTE. Też mam Play Fresh i dziwię się że Play nadal nie chce dać LTE w tej taryfie.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2017, 15:30 przez admundo, łącznie zmieniany 1 raz.
 #936761  autor: adacomp
 05 lip 2017, 16:23
admundo pisze:Pewnie tak ale kolejna dziwna rzecz że na starą taryfę też da się przejść.

Dokładnie np. z taryfy z przeniesienia z innej sieci Play na Kartę Start można przejść m.in. na :
Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich
Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #936762  autor: adacomp
 05 lip 2017, 16:24
tomektg pisze:Play chce żeby ludzie zrezygnowali z tej taryfy i przeszli do jednej z nowych - aktualnych taryf
Gdyż tylko w Play Fresh obowiązują Zbieraj Minuty - ja tak mam na dwóch kartach PF w starej wersji ZM bezterminowe i bez opłaty 3zł za aktywację.
 #936768  autor: 24bis24
 05 lip 2017, 16:32
adacomp pisze:Gdyż tylko w Play Fresh obowiązują Zbieraj Minuty - ja tak mam na dwóch kartach PF w starej wersji ZM bezterminowe i bez opłaty 3zł za aktywację.
ZM są też w Play karta 9/30 i moim zdaniem tylko tam nie płaciło się 3 zł za aktywację ZM.
Nowe ZM też były płatne.

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play