• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #936572  autor: Colinovsky
 04 lip 2017, 19:45
Witam,

przymierzam się do przejścia z Playa na kartę na coś innego. Moje wymagania to połączenia do wszystkich bez limitu (najlepiej ze stacjonarnymi), smsy do wszystkich bez limitu oraz internet (tutaj minimum 3GB miesięcznie, im więcej tym lepiej oczywiście, ale pewnie i tak nawet 5GB nie zużyję).

Aktualnie zastanawiam się nad Plushem na kartę za 25zł/msc. I tutaj mam kilka pytań.

1. Czy oferty 50% na pierwsze 3 miesiące oraz co 4 doładowania jedno doładowanie gratis się łączą?
2. Czy doładowywać mogę za jaką chcę kwotę przez internet?
3. Jakie są różnice między Plushem na kartę a Plushem ABO? Bo tak patrzę i naprawdę nie wiem gdzie się coś różni. :o
4. Czy po przeniesieniu do Plusha, gdyby coś mi się nie spodobało, można od razu przenieść numer do innej sieci?
5. Czy da radę przenieść numer jakoś przez internet, czy trzeba jechać do salonu Plusa?

Na razie to tyle, fajnie by było jakby odezwał się ktoś kto siedzi w Plushu już jakiś czas. ;)

Pozdrawiam.
 #936575  autor: habish
 04 lip 2017, 19:53
1. Tak
2. Dowolna kwota
3. Plush na kartę już znasz, w Plush Abo na czas nieokreślony z biegiem czasu rośnie Ci pakiet danych, zaczynasz od 10GB i rośnie aż do 20GB.
W Plush Abo jest także Duet, czyli jeśli przeniesiesz co najmniej dwa numery zarejestrowane na twoje dane, to cena abonamentu spada z 25zł na 20zł.
4. Tak, Plush na kartę od razu, Plush Abo w 30 dni.
5. Przez internet możesz przenieść do Plush Abo, Plush na kartę tylko w salonach Plusa.
 #936579  autor: Colinovsky
 04 lip 2017, 20:13
Okej, czyli Plush na kartę się bardziej opłaca ze względu na cenę, bo mamy pierwsze 3 miesiące po pół ceny, co 4 doładowania mamy kolejne gratis, a w ABO nie mamy tych gratisów, tak? Jedynie więcej neta, którego nie potrzebuję, bo 10GB to i tak dużo dla mnie, no i opcja duetu, która mnie również raczej nie obowiązuje, przynajmniej teraz.

Jest opcja przejścia z Plusha na kartę do ABO w razie czego? Albo odwrotnie?

Edit: Jeszcze o te kwoty. Mogę cały czas doładowywać po 25zł i dostanę gratisowe doładowanie również za 25, tak?

No i jeszcze pytanie o rok ważności konta - czy z czymś się to kłóci? Czy mogę aktywować bez żadnych kompromisów?

I jeszcze jedno... Jak doładuję dajmy na to 4x20 to dostaję kolejne doładowanie gratis również za 20, a potem jak będę doładowywał po 25, to dostanę gratis 20 czy 25? Liczą się te poprzednie też, czy tylko te cztery, które dają mi kolejne piąte?
 #936585  autor: habish
 04 lip 2017, 20:44
Z Plush na kartę możesz przejść kiedy chcesz do Plush Abo.

Możesz zasilać cały czas za 25zł, wówczas gratis będzie 25zł.

Rok Ważności Konta jest za 0zł, pamiętaj tylko aby aktywować RWK kodem.

Liczą się ostatnie cztery doładowania.
 #936586  autor: Colinovsky
 04 lip 2017, 21:09
Doładowanie Plusha to tak jak Plus na kartę? Zawsze doładowuję przez iPKO i tam nie ma opcji Plusha, ale jest Plus na kartę, więc to chyba będzie okej?
Ostatnio zmieniony 04 lip 2017, 21:41 przez Colinovsky, łącznie zmieniany 1 raz.
 #936593  autor: cyanoone
 04 lip 2017, 21:30
Colinovsky pisze:Doładowanie Plusha to tak jak Play na kartę?
Skąd Ci się to wzięło? :D

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #936600  autor: Colinovsky
 04 lip 2017, 21:40
Literówka, miało być plus na kartę oczywiście. :D Chciałem się tylko upewnić, że to to, a nie zauważyłem że napisałem 'play'. :D
 #936604  autor: sa
 04 lip 2017, 21:54
Colinovsky pisze:Literówka, miało być plus na kartę oczywiście. :D Chciałem się tylko upewnić, że to to, a nie zauważyłem że napisałem 'play'. :D
Spokojnie doładujesz jako plus, ja a2 doładuję jako plus,a w historii rachunku mam że...simplusa doładowuję. więc tu nie ma powodów do obaw.Plusz jest ofertą plusa i ma jego doładowania.
 #936634  autor: Remington
 05 lip 2017, 08:20
Plus z promocją pierwszego doładowania +40% wymiata. Ładując za 150 zł wpada na konto 240 zł. Sprawdzone w praktyce.
 #936669  autor: Colinovsky
 05 lip 2017, 11:09
Wszystkie te promocje na pewno mogą działać razem? Nic mi się nie wysypie nagle, że któraś przestanie działać z powodu drugiej?

I jak to jest z rokiem ważności konta? Czy aktywacja tego powoduje dezaktywacje czegoś, albo czy jest to w jakikolwiek sposób płatne?

I jeszcze jedno... czy jest ktoś w stanie powiedzieć, czy na stronie Playa jestem gdzieś w stanie sprawdzić na kogo jest zarejestrowany numer? Bo niestety nie jestem pewny, a to chyba dość istotne, bo pewnie nie mogę przenieść "nie swojego" numeru, gdyby się okazało że numer jest przypisany na inną osobę z rodziny, mam rację?
 #936679  autor: habish
 05 lip 2017, 11:22
1. Wszystko może działać razem.

2. Aktywujesz kodem RWK a następnie zasilasz konto za minimum 5zł, zasilenie przedłuża ważność konta o rok.
Za rok robisz to samo raz jeszcze, i tak w kółko.

3. Co do Play to nie pomogę, ale sprawdź czy tych danych nie ma w Play24.
 #936684  autor: Colinovsky
 05 lip 2017, 11:25
Dane już na szczęście znalazłem, ale musiałem się posiłkować google, w końcu się udało znaleźć. :D

Czyli te 5zł to po prostu minimalne doładowanie jakie można zrobić by dostać ten rok ważności konta, ale te 5zł w żaden sposób nie przepada, nie zostanie zjedzone przez aktywacje pakietu ani nic z tych rzeczy?
 #936685  autor: habish
 05 lip 2017, 11:28
Nie, 5zł normalnie trafia na konto.
Pamiętaj tylko że jeśli będziesz miał już aktywną promocje 5 doładowanie gratis, to owe 5zł zostanie zaliczone jako jedno z 4 wymaganych doładowań.

Dlatego albo włącz promocje 5DG już po ogarnięciu RWK, albo zasil za kwotę, jaką chcesz zbierać w promocji 5DG.

Mam nadzieję że napisałem zrozumiale.
 #936687  autor: Colinovsky
 05 lip 2017, 11:31
Tak, wszystko już rozumiem, rozwialiście wszelkie moje wątpliwości. Teraz tylko uporać się z przeniesieniem i cieszyć się nową siecią (no, może jak już będę miał w pełni sprawny telefon :D ).

Dzięki wszystkim za pomoc. ;)
 #936710  autor: kaspeed
 05 lip 2017, 12:43
Akurat brat plusha uzywa i złego slowa nie powiedział jeszcze.Zadowolony od ponad roku

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #937430  autor: fidel29
 08 lip 2017, 10:19
Panowie,
Otrzymałem kod do programu "JaplusTy". Może ktoś się przenosi do Plusha lub Plusa i zechce skorzystać. Osoba przenosząca numer dostaje 50zł na konto a ja mam podwojone następne doładowanie. Jeśli ktoś skorzysta prosiłbym o informację na [email protected].
KOD: C8QS62
 #937529  autor: warczanek
 08 lip 2017, 16:05
Panowie jak wyłączyć notkę sms bo tym kodem mi nie działa *122*00*03#

Dobra kod zadziałał tylko najpierw trzeba było pocztę wyłączyć