• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #93634  autor: Opportunist
 09 sie 2006, 18:23
A więc sprawa jest prosta: Zapomniałem jaki jest kod aparatu do telefonu, przez co nie mogę go włączyć, czy zna ktoś jakiś sposób aby owy kod znaleźć ??? Wiem, że jest coś takiego dla Nokii, ale czy znajdę coś takiego dla Siemensa???

Obrazek

#93637  autor: Klusek
 09 sie 2006, 18:33
Jedyne wyjście to ściągnąć simlocka wtedy i kod się zresetuje.

Obrazek
Obrazek

#93641  autor: kosaz
 09 sie 2006, 18:46
niekoniecznie zdjecie simlocka - moze pomoc wgranie nowego softu ewentualnie jesli nie zmieniales kodu to powinien byc 9999 lub 0000

#93643  autor: Klusek
 09 sie 2006, 18:48
Tylko ściągnięcie simlocka, wgranie softu nic nie da. W Siemensach nie ma standardowego kodu, kod ustala dopiero pierwszy użytkownik telefonu.

Obrazek
Obrazek

#93658  autor: Kaczy
 09 sie 2006, 20:00
No właśnie- nie trzeba ściągać simlocka.
Do ściągania kodów też są programy- nie powiem jak się nazywa, bo nie wiem.
Jednak wiem, że jak kiedyś sobie zablokowałem fona, to koleś w serwisie rozpracował mi to w niecałą minutę (koszt 15 zł).

...::: Made for loneliness :::...

#93661  autor: Klusek
 09 sie 2006, 20:02
Kaczy pisze:No właśnie- nie trzeba ściągać simlocka.
Do ściągania kodów też są programy- nie powiem jak się nazywa, bo nie wiem.
Jednak wiem, że jak kiedyś sobie zablokowałem fona, to koleś w serwisie rozpracował mi to w niecałą minutę (koszt 15 zł).
Bo i tyle czasu potrzeba na ściągniecie smoka :)

Obrazek
Obrazek

#93679  autor: Osk92
 09 sie 2006, 21:11
Ja też zablokowałem- wysłałem ankietę ze strony BS do centrali- miły pan (po upomnieniu się 2 formularzem z mojej strony) zadzwonił do mnie (myślałem że wygrałem EF51 :P) i mówi że taka usługa w ASO kosztuje... 50zł :smt005 dobre sobie pomyślałem :P

Z kablem serwisowym możesz zrobić to sam :wink:

NIGDY NIE ZMIENIAJ KODU APARATU