• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #91229  autor: wendzior
 03 sie 2006, 12:53
mam taki problem - chce podlaczyc v3 przez kabel do pc. v360 wykrywalo mi odrazu jako dysk wymienny, wiec myslalem ze w tym modelu bedzie tak samo a tu zonk :(
no to wgrywam mobile phone tools v3.28 (plyta dolaczana) a tu dalej zonk w czasie wykrywania telefonu postepuje z instrukcją a tu "telefon nie został wykryty" :(

pomocy :smt010
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2006, 19:47 przez wendzior, łącznie zmieniany 1 raz.

#91312  autor: orB
 03 sie 2006, 15:08
V360 wykryło jak dysk wymienny dlatego że tylko motki z kartami pamięci mają taką funkcję.
V3 musisz zainstalować standardowo. Telefon jest niepodłączony, włączamy MPT i gdy dojdziemy do okienka z wyborem USB, Bluetooth i Infrared wtedy dopiero podłączamy telefon. Dalej już samo pójdzie.

#91341  autor: wendzior
 03 sie 2006, 15:57
no wlasnie cos mi nie chce pojsc bo robie tak jak mowisz
moze to dlatego ze mam za stara wersje mpt?

#91352  autor: orB
 03 sie 2006, 16:10
Podłącz V3 do kompa, wejdź w menedżer urządzeń i usuń telefon(jest jako modem).
Przełączgo na inny port USB i spróbuj od nowa to co napisałem w poprzednim poście.
Jak nie pomoże to zrób upgrade'a MPT i od początku. A jak to nie pomoże to musisz robić coś źle, albo telefon jest walnięty. Dodam że najlepiej żeby był SP2

#91449  autor: wendzior
 03 sie 2006, 20:02
sprobuje jak pojdzie top pomogl masz jak w banku :)
mam sp2
 #93659  autor: kdarko
 09 sie 2006, 20:00
wendzior pisze:mam taki problem - chce podlaczyc v3 przez kabel do pc. v360 wykrywalo mi odrazu jako dysk wymienny, wiec myslalem ze w tym modelu bedzie tak samo a tu zonk :(
no to wgrywam mobile phone tools v3.28 (plyta dolaczana) a tu dalej zonk w czasie wykrywania telefonu postepuje z instrukcją a tu "telefon nie został wykryty" :(

mam podobnie tj. zainstalowałem oprogramowanie, utworzyłem profil dla v3 - w chwili podłączenia telefonu do komputera przez USB telefon zostaje wykryty i pojawia sie jego planasza, nawiązuje połącznie z komputerem, jest ok. lecz w chwili gdy przystepuje do przesyłu danych z komputera na telefon, początkowo pojawia sie ikona przesułu danych, lecz po kilku sekundach zatrzymuje sie transmisja i pojawia się na ekranie komputera komunikat, że telefon przerwał połączenie. Mam też v235 z która nie ma takiego problemu i komunikacja przebiega prawidłowo.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2006, 20:01 przez kdarko, łącznie zmieniany 1 raz.