UWAGA! Włączenie promocji "9naL" (9GB na Lato) w taryfach z lejkiem (rbmE, PnKLT!, PnKSurf) powoduje DODATKOWO wydłużenie o miesiąc kalendarzowy ważności zwykłego konta internetowego MB/GB (na którym lądują płatne pakiety, bonusy GB za doładowania, GB z nakrętek i innych promocji np. BigMilk) - miesiąc licząc od aktualnej jego daty ważności.
Czyli jeśli dzisiaj ważność konta GB masz np. do 25 lipca, to po uruchomieniu promocji 9naL ważność konta GB wydłuży Ci się do 25 sierpnia (o miesiąc kalendarzowy, a nie o 30 dni bo lipiec ma 31 dni - gdyby wydłużenie było o 30 dni to ważność wydłużyłaby się wtedy do 24 sierpnia).
Taki Bonus...
---edit---
PS. Z oczywistych względów (nie minął jeszcze miesiąc promocji 9naL) nie można stwierdzić, czy włączenie promocji powoduje wydłużenie konta GB, czy przyznanie 3GB promocyjnych powoduje to dodatkowe wydłużenie.
Jeśli przyznanie 3GB powoduje ten "problem", to za miesiąc ważność konta GB wydłuży się o kolejny miesiąc.
Miałem tego posta nie pisać ale postanowiłem to zrobić aby przetestować jak szybko P4 (Play/RBM) naprawi ten błąd (jeśli) i czy czytają to forum

.
Koniec "awarii" za 3...2...1...
---edit2---
PS2. Po raz kolejny okazuje się, że najlepszą taryfą do zabaw z GB i promocjami jest PnKLT!

(oczywiście PnKSurf jest momentami lepsze ale już pisałem kiedyś, że z pewnych 2 ważnych powodów ta taryfa odpada).
---edit3---
PS3. Dodatkowy Bonus tej promocji (dodatkowy miesiąc ważności konta GB) działał 30 czerwca, 1 lipca, 2 lipca, 3 lipca i 4 lipca (dziś). Nie wiem jak jutro będzie...
---edit4---
PS4. Przy czym nie ma znaczenia czy mamy na koncie GB jakieś środki (GB). Po prostu samo konto otrzymuje dodatkową ważność 1 miesiąca.
W niektórych przypadkach (analizuję je) ważność konta GB wydłuża się o dodatkowe 2 miesiące!
Doładowanie takiego numeru np. kwotą 5-10zł, która daje w tych taryfach Bonus GB ale krótko ważny (5-10dni), powoduje, że ten Bonus również mamy ważny 1 miesiąc (lub 2 miesiące) - ważność po takim doładowaniu nie skraca się!