GaduAirowiec pisze:Zamierzam siostrę przenieść do A2 Mobile z Orange po 10latach męczarni z zasięgiem. Do BTSa Orange ma 4,5km i w domu gubi zasięg (LTE nie istnieje właściwie przy takiej odległości). Do BTSa Plusa/Aero2 LTE ma 2,5-3km i na zewnatrz budynku pelen zasieg HSDPA+/ 3 kreski LTE. Myślę że A2 będzie dobrym wyborem. Czy są tu jakieś promocje z doładowaniem? Czy doładowania Plusa dają na konto A2 Mobile zawsze tyle ile nominalnie wydaję? Jak doładowuje się konto w A2 Mobile?Krótki kod USSD?
Jedynie konto email w domenie Orange jej chyba skasują...
Ja polecam wcześniej przenieść numer do testów (nowo kupiony za 5zl albo jakaś stara sim). Po przeniesieniu dostaje się 10zl. W sam raz na pakiet netu a rozmowy można sprawdzać przez odbieranie
Patryk7588 pisze:Absolutnie w tym wątku nie wolno pisać o problemach z zasięgiem a2mobile w porównaniu do Plusa!

Nie przesadzajmy. Wydaje mi się jednak ze problemy zasięgowe w a2 są marginalizowane bo dotyczą malej ilości użytkowników i są zakopywane zadowolonymi opiniami dla których problem nie istnieje.
Ale wiele wskazuje ze problem jest i twierdzenie ze "u mnie działa" nie znaczy ze problemu nie ma.
Ja będę mógł to potwierdzić bo mam miejsce w którym zasięg a2 znika (są dostępne tylko alarmowe) a plusa był. Jednak potrzebuje więcej czasu na przeprowadzenie dokładnych testów.
Tym czasem proszę nie pisać ze nie ma się problemu bo to zostało wielokrotnie potwierdzone.
Samej oferty a2 tez nie neguje bo sam chciałem ja polecić znajomej ale co jej po niej skoro w jej telefonie w domu i na podwórzu nie było zasięgu ? Chce tylko sprawdzić czy na tym samym telefonie w tym samym miejscu zgubi zasięg plusa...
Jedyne o co apeluje to o uczulanie na test przed przeniesieniem nowych użytkowników bo wiele wskazuje ze sam test z karta plusa nie jest miarodajny dla a2.