A teraz jest na stacjonarne też;)
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Panowie, za 29 pln ze stacjonarnymi to jest na abo czy karte, czy moze obie?
RawStyle
Abo
Siostra na to całe NJU już chyba kilka lat. Kiepsko ją słychać. Na początku myślałam, że to wina Play z którego korzystam, bo też ma dźwięk nieciekawy, ale z jakiego tel. i operatora do niej dzwonię to tak samo jakoś słabo brzmi. Zmieniała telefony, dzwoni z różnych miejsc, ale cały czas marnie to wygląda.
To jest dziwne, bo mam mam też Orange i dźwięk w tej sieci jest naprawdę przyzwoity bez względu na telefon.
To jest dziwne, bo mam mam też Orange i dźwięk w tej sieci jest naprawdę przyzwoity bez względu na telefon.
Może siostra ma problemy z dykcją
?
Ja z nju nie mam żadnych problemów. Czysty dźwięk, internet 20-100Mbps w zależności od pory dnia, przez rok raz była awaria internetu i trwała 4h. Dla dwóch numerów nie ma tańszej oferty, nawet jakbym miał więcej płacić to bym został ze względu na jakość. Wynik z godz. 13.40: http://www.speedtest.net/my-result/a/2996951102

Ja z nju nie mam żadnych problemów. Czysty dźwięk, internet 20-100Mbps w zależności od pory dnia, przez rok raz była awaria internetu i trwała 4h. Dla dwóch numerów nie ma tańszej oferty, nawet jakbym miał więcej płacić to bym został ze względu na jakość. Wynik z godz. 13.40: http://www.speedtest.net/my-result/a/2996951102
Ostatnio zmieniony 01 lip 2017, 13:41 przez piotras, łącznie zmieniany 1 raz.
Siostra nie ma problemów z dykcją, mówi normalnie. Telefony też ma dość przyzwoite.
Z NJU jest zadowolona, ale właśnie ze względu na ten dźwięk nie przeniosłabym się tam. Oczywiście to są moje subiektywne odczucia. Do kiepskiego dźwięku przyzwyczaiłam się w Play więc nie jest to dla mnie najważniejsze, jednak przeszkadza jak coś zaczyna być nie tak ze słyszalnością.
Uprzedzając komentarze - słuch mam dobry
Z NJU jest zadowolona, ale właśnie ze względu na ten dźwięk nie przeniosłabym się tam. Oczywiście to są moje subiektywne odczucia. Do kiepskiego dźwięku przyzwyczaiłam się w Play więc nie jest to dla mnie najważniejsze, jednak przeszkadza jak coś zaczyna być nie tak ze słyszalnością.
Uprzedzając komentarze - słuch mam dobry

Ostatnio zmieniony 01 lip 2017, 13:59 przez Dorotea, łącznie zmieniany 1 raz.
Również sam miałem telefon w Nju, teraz moi rodzice mają i absolutnie żadnych problemów.
Miałem nju i jakość dźwięku była bardzo dobra, teraz mam Orange OFNK i nie słyszę różnicy, karty zamieniane na tym samym telefonie - bez różnic.Z NJU jest zadowolona, ale właśnie ze względu na ten dźwięk nie przeniosłabym się tam. Oczywiście to są moje subiektywne odczucia.
Rozmowy nju-orange ; orange-nju bardzo dobra jakość (oba tel. z obsł. HDVoice).
Także nie wiem skąd mogą być problemy które opisałaś.
Natomiast zauważyłem ostatnio, zdarzyło się że rozmowy z prepaida Orange były przerywane. Wcześniej tego nie było, może coś grzebią w sieci?
To też wszystko zależy od tego kto ma jaki zasięg w miejscu zamieszkania. Moi rodzice mają w play i w dużym mieście mają nieraz problem z rozmowami głosowymi. U mnie jeśli chodzi o połączenia to jest gorzej jak było dlatego uciekam z play.
Tak, tylko porównanie normalnych sieci do plej jest nie na miejscu. Jak miałem dawno temu plej (też się nabrałem ale nastawiałem się na testy bardziej) to nagminne było że telefon w zasięgu macierzystym leżący obok nie dzwonił tylk przychodziły smsy że ktoś próbował się skontaktować... po kilku takich akcjach w plej ich karta poszła tam gdzie jest jej najlepiej - do śmietnikasprintek pisze:To też wszystko zależy od tego kto ma jaki zasięg w miejscu zamieszkania. Moi rodzice mają w play i w dużym mieście mają nieraz problem z rozmowami głosowymi. U mnie jeśli chodzi o połączenia to jest gorzej jak było dlatego uciekam z play.

NJU ma babcia ja POPa + firmowe i różnic brak.W play owszem czy plusie było głucho przerwy echa i inne cuda.
Powitać po wielu latach

Czy nie ma żadnych kruczków przy przejściu z "do komórkowych za 19 zł" na nowe "rozmowy - nie więcej niż 19 zł" ? bo w sumie widzę same zalety
Nie ma żadnych. W Nju możesz sobie dowolnie zmieniać te "oferty" co miesiąc.
W nju nic się nie płaci za zmianę właściciela nr?
Czy jest osoba, która zmieniła taryfę na nową i otrzymała pakiet GB zgodny ze stażem liczonym w usłudze im dłużej tym lepiej? Z tego co czytam mają błąd i wszystkim staż zerują.
Albo czy komuś udało to się skutecznie zareklamować?
Albo czy komuś udało to się skutecznie zareklamować?
To nie taryfa, tylko usługa w taryfie buzz, staż jest liczony bez zmian. U mnie wszystko działa prawidłowo po zmianie.
Czy, a jak tak to gdzie, można sprawdzić swój staż?
Na umowie
. W sumie listę faktur można przejrzeć od kiedy są.

U mnie jest ten błąd i nie działa bonus za staż po zmianie na nową taryfę. Powinienem mieć 20GB a mam tylko 10GB:piotras pisze:Czy jest osoba, która zmieniła taryfę na nową i otrzymała pakiet GB zgodny ze stażem liczonym w usłudze im dłużej tym lepiej? Z tego co czytam mają błąd i wszystkim staż zerują.

Zgłosiłeś im to?