Dołączam do waszego grona

W rodzinie mam 4 numery. Były one w różnych sieciach. Pewnego dnia przeniosłem wszystkie do Orange. Wszystkie są podpięte do jednego konta. Bardzo dbam o te numery więc nigdy nie było ani telefonów ani smsów ze spamem. Wszystko zmieniło się po przeniesieniu numerów do Orange. Zaczęły się telefony z informacją o wygraniu garnków. Co ciekawe były takie sytuacje, że wszystkie 4 telefony dzwoniły w dokładnie tym samym czasie. Zmasowany atak spamu.
Wczoraj 16 czerwca i dzisiaj 17 czerwca sytuacja się powtórzyła, ale tym razem dzwonili w sprawie odkurzaczy. Są to firmy krzak typu Natura Relaxu i inny syf.
Dla mnie jasne jest, że ktoś w Orange wykrada dane i sprzedaje je dalej, bo jak to jest możliwe, że przez lata był spokój, a wszystko się zaczęło po przeniesieniu numeru do Orange?
Jednak najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez lata dbałem o te numery, przez lata miałem spokój, a teraz zaczęto mnie nękać telefonami i nie mam żadnej możliwości obrony. Nic nie da się zrobić. Blokowanie numerów zastrzeżonych nic nie daje. Blokowanie Premium nic nie daje. Blokowanie poszczególnych numerów nic nie daje, bo za każdym razem dzwonią z innego. Jesteśmy całkowicie bezbronni.