mkkot pisze:Ogólnie wychodzi na to, że od lipca będę musiał za 3 mce płacić ok. 70zł za full no-limit (50zł + 5+5+5 +5zł na nakrętki). Daje to 23zł miesięcznie
...trudny wybór, ciężka sprawa, szczególnie że nie potrzebuję no-limitu, choć czuję się z nim o wiele bardziej komfortowo
Ja jestem (czy raczej zaraz będę) w podobnej sytuacji, ale warto pamiętać że te 50zł co 100 dni nie przepada tylko zostaje "zachowane na później."

Po zakończeniu promocji z kodami od Coli lub wyczerpaniu salda promocyjnego przechodzisz do Play Unlimited i wtedy za te 50zł masz 2 miesiące kompletnie za friko. Tak więc te 50zł to nie koszt w chwili obecnej tylko przedpłata do późniejszej taryfy już po wyjściu z Mini Max.
Natomiast jeśli nie potrzebujesz 'no limit' (choć ja podobnie jak Ty dobrze się z tym czuję bo nie bije mi żaden licznik...) to jeszcze jest ta nowa taryfa ODnowa, w której nic nie przepada.
mkkot pisze:Aha, no i w swoim już 6. miejscu zamieszkania znowu Play ma najbliżej nadajnik i najlepszy zasięg.
Ale nie cierpię miesięcznych stałych wydatków i ogólnie chyba taki mam skąpy charakter no i na nieszczęście Playa telekomunikacja to moje hobby i lubię mieć za darmo dla samej frajdy mania za darmo ;]
W tym przypadu nie ma co się zastanawiać tylko manewrować wyłącznie w taryfach Play/RBM - jakość jest ważniejsza niż kilka zł tu czy tam.
Ja też nie lubię rachunków/umów/wiązania się wobec korporacji i gdzie mogę to też prepaid.