Spacedust pisze:Nietoperze chyba mają nawet swoje odrębne przepisy i jeśli zostanie stwierdzone, że gatunek chroniony może ucierpieć od promieniowania lub nawet od prac budowlanych to raczej zgody nie dostaną.
No to jeśli mają to mówi się trudno - odrębne przepisy też są prawem i trzeba je respektować, a na kwestii wpływu PEM na nietoperze nie mam pojęcia i otwarcie się do tego przyznaję, ale obstawiam że coś takiego nie bardzo istnieje

Chyba, że echolokacja odbywa się na tych częstotliwościach

A prace budowlane można wykonywać ze szczególną ostrożnością, nie ingerując często w jakieś siedliska. Pytanie czy w tym przypadku to jest możliwe?
Spacedust pisze:Pokazywałem - PLAY ma elegancki krzyż na górze, ale T-Mobile/Orange i Plus ohydnie oszpeciły to co pod nim:
Sam budynek pięknością nie grzeszy (

), ale dzieło wszystkich poza Play to jakaś kpina, choć i tak nie większa niż u mnie, szczególnie po rozbudowie systemu Playa do dwóch anten na sektor - czekam co zrobi Nw! podczas modernizacji - pewnie też dołożą drugą antenę... W przypadku fioletowych nikt nawet nie pomyśli, że z tego krzyża coś nadaje