• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 28 z 33
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 33
 #930194  autor: kozien70
 08 cze 2017, 11:19
0kti pisze: W Inowrocławiu właśnie Play ma najwięcej nadajników.
Hmm... Wg btsearch w Inowrocławiu jest 13 stacji Orange/T-mobile, 8 stacji Plusa, 7 stacji Play. Aż takie braki w bazie?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2017, 11:22 przez kozien70, łącznie zmieniany 1 raz.
 #930203  autor: Dorotea
 08 cze 2017, 12:49
-Gosc- pisze:
Dorotea pisze:Zasięg orange już nie do włączenia nawet przez BOK jeszcze chwila i zapewne to samo będzie z T-Mobile.
Z Orange jako ich klient się cieszę - pasożyt plej odciąży moją sieć, lepsze parametry dla mnie:-)
Z T-m to fioletowy glut ma umowę do 2020 na roaming - i tylko to go ratuje od klęski.

To nie mnie cytujesz, ale dodam od siebie, że z ciekawości zrobiłam przedwczoraj zgłoszenia o odblokowanie Orange i następnego dnia włączyli, także jeszcze można korzystać.

Problem w tym, że wyłączają bez ostrzeżenia i za każdym razem trzeba zgłaszać do BOK.
 #930205  autor: 0kti
 08 cze 2017, 13:02
kozien70 pisze:
0kti pisze: W Inowrocławiu właśnie Play ma najwięcej nadajników.
Hmm... Wg btsearch w Inowrocławiu jest 13 stacji Orange/T-mobile, 8 stacji Plusa, 7 stacji Play. Aż takie braki w bazie?
15 play w Inowrocławiu

Tapatalk - Redmi Note 4 MKT
 #930300  autor: YttyXXU
 08 cze 2017, 21:14
RBM, karta używana głównie w Krakowie w sieci macierzystej. Brak możliwości zalogowania na TMobile i Orange. Działka tylko plus. Tak że chyba roaming w T sukcesywnie jest wyłączany.
 #930383  autor: YttyXXU
 09 cze 2017, 09:34
Dorotea pisze:Z tego co kiedyś zauważyłam, na niektórych kartach RBM "od nowości" blokada była nie tylko na Orange, ale też na T-Mobile.
Z tego co pamiętam moja SIM miała aktywna TMobile. Natomiast miała wyłączona orange mimo, iż przednia na tym samym koncie abonenckim miała aktywną. Teraz obie sieci N! są zdeaktywowane. Najśmieszniejsze że wybrałem Play żeby mieć dobry zasięg w górach i dolinach. I tak było przez dwa lata wiem bo używam równocześnie również Plusa i O. Oj potracą klientów, potracą.
 #930385  autor: YttyXXU
 09 cze 2017, 09:53
Ok. Przepraszam za ponowny wpis. Telefon do boku prośba o włączenie TMobile, restart i od razu karta się loguje. Wygląda więc na to że po prostu wg jakiegoś kryterium wyłączają na karcie TMobile ale można to spowrotem włączyć.
 #930396  autor: Dorotea
 09 cze 2017, 11:36
YttyXXU pisze:Wygląda więc na to że po prostu wg jakiegoś kryterium wyłączają na karcie TMobile ale można to spowrotem włączyć.
Wyłączają co jakiś czas wg. własnego uznania, w najmniej spodziewanym momencie i za każdym razem trzeba prosić BOK o ponowną aktywację.
PLAY pisze:Zmiany listy partnerów roamingowych w ramach ww. sieci nie podlegają procesowi udzielenia zgody przez Klienta i mają zapewnić jeszcze lepszy stopień świadczonych przez Play usług. Partnerzy roamingowi oznaczają sieć T-Mobile, sieć Plus oraz sieć Orange. Lista partnerów roamingu krajowego nie jest elementem umowy i może ulec zmianie. W chwili obecnej udostępniamy Tobie możliwość korzystania z sieci co najmniej jednego, wybranego przez nas partnera roamingowego.
Zasięg 4 sieci dostępnych dla klienta (wedle jego wyboru) to już przeszłość.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2017, 11:51 przez Dorotea, łącznie zmieniany 1 raz.
 #930399  autor: mikkel
 09 cze 2017, 11:50
Kiedyś dawno temu plej reklamował się jako sieć bez haczyków, teraz to mają same haczyki.
Powinni się reklamować jako sieć dla wędkarzy. Sam czasami łowię i wtedy haczyki mogą się przydać.
 #930439  autor: WOJTAS
 09 cze 2017, 15:12
Lokalizacja Biała Podlaska, właśnie sprawdziłem, telefon loguje się do wszystkich sieci włącznie z Networks czyli 26034 taryfa formuła na kartę podstawowa.

Wysłane z kalkulatora
 #930487  autor: -Gosc-
 10 cze 2017, 00:15
Kryniczanin pisze:Play za darmo wchodzi? Płaci ciężkie pieniądze za to a udostępniają chętni nikt ich do niczego nie zmusza.
Nie o to chodzi, co z tego że płaci? Wchodzi na obcą sieć nie wnosząc zasobów radiowych, korzysta z pasm w dyspozycji operatora który bierze takiego pleja i jego pieniądze. To oznacza pogorszenie warunków transmisji gdyż nie zwiększonymi zasobami radiowymi trzeba teraz obsłużyć większą liczbę abonentów. Wywalenie pleja z sieci - niewielka strata finansowa a lepsze parametry dla abonentów macierzystych.
 #930521  autor: Kryniczanin
 10 cze 2017, 11:54
Tym razem Play-owi może nie pójść tak gładko. Pytałem się swojej wiewiórki o to i powiedziała mi, że liczba reklamacji jest znacząca po ostatnim obcięciu prędkości. Szczególnie młodzi ludzie wiedzący gdzie jest problem reklamują.
 #930531  autor: Mixiorek
 10 cze 2017, 12:34
No i? Tu się nie reklamuje. Zmienia się sieć. Dostaną po dupie w MNP to może zakiełkuje myśl by budować własną sieć 3x szybciej niż dotychczas.
Play tyle lat jechał na asymetrycznych stawkach za połączenia. Wykorzystał te lata by pozbyć się całkowicie roamingu? Wykorzystał te lata na budowę sieci na miarę W3?

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png
  • Strona 28 z 33
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 33
  • 1
  • 26
  • 27