• Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
Wszystko o roamingu zagranicznym, operatorach zagranicznych oraz ofertach eSIM z internetem na podróże
 #929513  autor: Zacksu22
 05 cze 2017, 07:00
Jak w temacie.
Otóż będąc w Niemczech kupiłem,zarejestrowałem i doładowałem tamtejsy starter za 15 euro.
Trochę koszystałem, internet 700mb za 10 euro koszt starteru.
Plus to doładowanie 15 euro.
Obecnie mam tam 16 euro na koncie. Jakieś darmowe rozmowy do wszystkich w Niemczech.
Tylko mam jeden zasadiczy bardzo poważny problem.
Mianowicie.Wróciłem z emigracji. I chciałbym jakoś chociaż te 20 zł z tej karty odzyskać.
I tak nie będę korzystać z tej karty sim więcej. A jest tam jakby nie patrzeć 16 euro jeszcze. Ma się zmarnować?
Próbowałem wystawić całą kartę wraz z resztą tych rzeczy na olx. Ale cały czas mi ogłoszenie kasują.
Szukam w internecie jakichś sposobób jakby te pieniądze wykorzystać. Żeby coś kupić,sprzedać ale dalej nie wiem co.
Może ktoś tu mi doradzi? Jak wspomniałem. Chciałbym odzyskać tylko te 20 zł. Nie więcej. No w ostatecznosci jak się nie uda. Wyrzucę tą kartę sim. Ale jestem człowiekem upartym. Nie rezygnuję szybko. I chciałbym jakoś mój problem rozwiązać.
Pomoże mi tu ktoś?
 #929528  autor: Zacksu22
 05 cze 2017, 08:28
Kryniczanin pisze:Odsprzedawanie zarejestrowanej karty...Człowieku nie wiesz co czynisz...
Podaj mi jakiś sposób jak chociaż 20 zł odzyskać. To zrobię to. A kartę spalę. Na karcie mi i tak nie zależy, bo nie zamierzam do Niemiec wracać.
Nie miałem wyjścia będąc w Niemczech mi kasjerka dała większe doładowanie niż prosiłem.
To kłócić się nie kłóciłem.
Zapłaciłem, załadowałem.
Karta zarejestrowana . Na moje imię i nazwisko. Ale wymyślone dane w Niemczech.
Nic więcej.
 #929702  autor: Zacksu22
 06 cze 2017, 06:22
Kryniczanin pisze:Człowieku 20pln to dla Ciebie taki majątek? LITOŚCI...
Nie no z takim podejściem do życia to powinnem wszystkie pieniądze które mam wyrzucić do kosza najlepiej.
Jak to mówią grosz do grosza.
Wiesz za darmo mi nikt pieniędzy na starter i doładowanie nie dał.
Chce odzyskać tylko 20 zł.
Jeżeli tobie się to nie podoba. Trudno , masz do tego prawo.
A ja mam prawo napisać że jak nie masz nic konstruktywnego do dodania. To żebyś się nie udzielał.
Bo widzę że lubisz się tylko przypierdalać do innych.
Tyle z mojej strony. Żegnam
 #929703  autor: KrP
 06 cze 2017, 06:53
Czytając temat pomyślałem, że może ktoś komuś kartę ukradł i się podszył za jakiegoś terrorystę, albo, że niemiecka skarbówka za coś ściga or sth.

A tu problem jak wykorzystać 16€. XD

Nie wiem, może hmm... wydzwoń?
 #929712  autor: Ryszard Lubicz
 06 cze 2017, 08:01
Zacksu22 pisze:Wiesz za darmo mi nikt pieniędzy na starter i doładowanie nie dał.
Chce odzyskać tylko 20 zł.
A dlaczego tylko 20 zł? A nie na przykład 21 lub 30 zł?
Weź człowieku to wydzwoń i po problemie. Więcej wydasz na prąd do komputera piszą posty o tym na telepolis niż to warte.

Grażynko wybacz...
 #931423  autor: Zacksu22
 14 cze 2017, 18:41
Właśnie zamknęli mi Niemiecką kartę sim.
Napisałem meila do mojego operatora gdzie miałem kartę.
W Niemczech jest takie prawo że idzie się do salonu. Mówi że chce zlikwidować numer. A środki z konta zwracają na konto. Wszystkie.
Zrobiłem to przez internet. Na początku problemy robili.
Podparłem się przepisami Niemieckimi.
Wczoraj numer wyłączyli. I odpisali że w ciągu 14 dni zwrócą wszystko na konto walutowe. Bo takowe posiadam w euro.
Nie da się nie?
Jak to niektórzy tutaj twierdzili.
Zawsze się da coś zorganizować. Jak się tylko chce.
Wystarczą chęci.
To tyle z mojej strony.
Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam wszystkich
 #931442  autor: kaspeed
 14 cze 2017, 19:37
Bardzo ciekawa usługa w Niemczech.U nas też by mogło to być realizowane sporo skarbonek by się wyczysciło.Brawo za chęc poszukania. Swoja drogą nie wiedziałem że coś takiego jest realne;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen: