Nie, chyba że dla jaj.piokuk pisze:też porozumiewasz się algorytmami?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Cześć!
Z góry przepraszam, jeśli odpowiedź na moje pytanie jest w tym temacie, ale mam jeden wielki mętlik.
Leci już do mnie starter TMobile i po aktywacji przenoszę go od razu do RBM7 w salonie Play. I potem normalnie DIL 50/100dni
Ale co z takimi aukcjami, skoro oferta 50/150 dni jest ponoć nieaktualna? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6686721192
Dziękuję za pomoc!
Z góry przepraszam, jeśli odpowiedź na moje pytanie jest w tym temacie, ale mam jeden wielki mętlik.
Leci już do mnie starter TMobile i po aktywacji przenoszę go od razu do RBM7 w salonie Play. I potem normalnie DIL 50/100dni
Ale co z takimi aukcjami, skoro oferta 50/150 dni jest ponoć nieaktualna? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6686721192
Dziękuję za pomoc!
na ``Nowych `` starych starterach można uruchomić za 50 zł na 150 dni
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
Czyli na tych "starych" idzie nadal korzystać 50/150?
Suma sumarum opłacalny biznes kupić ten starter, nawet za 70zł.
Suma sumarum opłacalny biznes kupić ten starter, nawet za 70zł.
takEnvilT pisze:Czyli na tych "starych" idzie nadal korzystać 50/150?
ale i w RBM5 można z 70 zł zainwestowanych pozostawić na karcie 30 zł po 361 dniach korzystania z DIL-a24bis24 pisze:takEnvilT pisze:Czyli na tych "starych" idzie nadal korzystać 50/150?

Rozmiar karty SIM: STANDARD SIM , MICRO SIM , NANO SIMmarcz123456 pisze:http://allegro.pl/internet-na-karte-pla ... 44591.html
Starter nowy nie aktywowany z datą ważność do 2018-2019
kup

Są jeszcze na rynku nieużywane startery z taryfą RBM Na Kartę 50zł/150dni sam mam jeszcze 2 takie.
Ale ich daty ważności nieuchronnie dobiegają do końca.
Moje są z edycji bezpłatnej rozdawanej promocyjnie pod koniec 2014 roku z 5zł na koncie Standard, mini i micro SIM tylko.
Podejrzewam iż na aukcjach także nawet te z puszką kończą żywot lub sprzedawcy sprytnie będą wciskali nowsze z puszką ale z taryfą RBM II/RBM5 bo od 2015 tylko takie są na rynku.
Moje są z edycji bezpłatnej rozdawanej promocyjnie pod koniec 2014 roku z 5zł na koncie Standard, mini i micro SIM tylko.
Podejrzewam iż na aukcjach także nawet te z puszką kończą żywot lub sprzedawcy sprytnie będą wciskali nowsze z puszką ale z taryfą RBM II/RBM5 bo od 2015 tylko takie są na rynku.
Ale jeżeli ją aktywuję w czas, to będzie w porzadku? :]adacomp pisze:Są jeszcze na rynku nieużywane startery z taryfą RBM Na Kartę 50zł/150dni sam mam jeszcze 2 takie.
te po terminie albo bez daty ważności będą działały,
natomiast te z dłuższym terminem ważności będą w RBM5
Te moje 2 sztuki są właśnie bez terminu ważności24bis24 pisze:te po terminie albo bez daty ważności będą działały,

Każda karta ma "termin ważności" (3 lata od "wyprodukowania" i wpisania karty do systemów Play/RBM, bardzo stare karty miały bodajże 5 lat ważności) ale nie każda ma ten termin naniesiony na opakowanie - część darmowych kart Play/RBM była/jest pozbawiona tego nadruku.
Karty, które są rozdawane w ramach jakiejś promocji, która ma swój regulamin często są właśnie bez nadrukowanych dat ważności ale data ważności często jest podana wtedy w regulaminie takiej promocji (data do której należy aktywować starter) - najczęściej jest to data około 2-3 lata do przodu od startu promocji (świeże karty mają 3 lata ważności, a np. roczne leżaki których chce się pozbyć Play/RBM mają około 2 lat, czasami 1,5 roku ważności).
Karty, które są rozdawane w ramach jakiejś promocji, która ma swój regulamin często są właśnie bez nadrukowanych dat ważności ale data ważności często jest podana wtedy w regulaminie takiej promocji (data do której należy aktywować starter) - najczęściej jest to data około 2-3 lata do przodu od startu promocji (świeże karty mają 3 lata ważności, a np. roczne leżaki których chce się pozbyć Play/RBM mają około 2 lat, czasami 1,5 roku ważności).
Play Karta 9 z 2007 odpala się obecnie bez problemujarekt pisze:Każda karta ma "termin ważności" (3 lata od "wyprodukowania" i wpisania karty do systemów Play/RBM) ale nie każda ma ten termin naniesiony na opakowanie - część darmowych kart Play/RBM była/jest pozbawiona tego nadruku.

Te karty sprzed 10 lat są wyjątkowe 
Termin 3/5 lat jest oczywiście niekoniecznie przez operatora przestrzegany - możliwe, że nawet wiele miesięcy po tym terminie kartę da się jeszcze odpalić ale to już każdy robi na własne ryzyko.

Termin 3/5 lat jest oczywiście niekoniecznie przez operatora przestrzegany - możliwe, że nawet wiele miesięcy po tym terminie kartę da się jeszcze odpalić ale to już każdy robi na własne ryzyko.

W takim razie z pomocą kolegi @24bis24 zdecydowałem, że zamiast kupować starter za 70zł korzystam po prostu z darmowego startera T-Mobile, przenoszę numer i korzystam z RWK :]
Dzięki!
Dzięki!
Od kiedy aby uaktywnić kartę trzeba ją wcześniej zarejestrować często takie niby przeterminowane startery działają bez problemu.jarekt pisze:Te karty sprzed 10 lat są wyjątkowe
Dziś kończy mi się RWK w RBME. Chciałem zmienić taryfę na inną w Play ale pod *163# brak dostępnych taryf do migracji. Czemu?
To taki trik od Play - odpowiedź na nasze triki. Spróbuj ten kod 3 razy pod rząd...