• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #926186  autor: teleman29
 16 maja 2017, 14:00
Koledzy poradzcie

Nie mam ochoty zeby jakis kurier mial dostep do wszystkich moich danych lacznie z pesel, numer dokumentu itd, a zalezy mi na przeniesieniu sie z play do nju z rachunkiem

Jest jakas opcja podpisania umowy nie u kuriera? Bo z tego co wiem nie ma na to szansy w salonie orange.
swoja droga dziwie sie ludziom ktorzy o zgrozo wysylaja kopie swojego dokumentu poczta lub wlasnie podpisuja takie umowy u kuriera
Dzieki za odpowiedzi
 #926188  autor: zielony71
 16 maja 2017, 14:13
teleman29 pisze:... dziwie sie ludziom ktorzy o zgrozo wysylaja kopie swojego dokumentu poczta lub wlasnie podpisuja takie umowy u kuriera...
Takie fobie podobno można leczyć ;-)
A w salonie nie boisz się pokazać dokumentu konsultantowi? Przecież jak tylko zgromadzi odpowiednią ilość danych to się zwolni i zacznie brać kredyty :-D
W Orange możliwy jest jeszcze odbiór na poczcie, ale poczty też się boisz, więc nie wiem... Chyba sobie odpuść ;-)
 #926192  autor: teleman29
 16 maja 2017, 14:21
kolego zielony....
poczytaj sobie o identity theft
mimo wszystko salon (zwlaszcza firmowy, nie jakas tam franczyza), pod nadzorem kamer, to cos innego niz powierzanie swoich cennych danych cieciowi z firmy kurierskiej
oczekuje rzeczowych odpowiedzi
 #926193  autor: piotras
 16 maja 2017, 14:29
rzeczowa odpowiedź: nie ma.

Przecież nju nie wymaga nawet ksera dowodu. Okazujesz go tylko kurierowi celem potwierdzenia tożsamości. O ile w ogóle będzie chciał go oglądać. Załóż sobie konto w BIKU'u i wykup alerty za 19zł/rok, będziesz spał spokojnie ;-). Albo po podpisaniu umowy zastrzeż dowód i wyrób sobie nowy ;-).

Rozumiem że nie chodzisz też głosować bo komisja wyborcza ogląda Twój dowód i zapamiętuje pesel wraz z nr dokumentu?
 #926344  autor: iPlus
 17 maja 2017, 11:04
wszystkie wirtualne sieci odpadają bo tylko przez kuriera można podpisać umowę albo zarejestrować sim, jak chcesz w salonie to zostają sieci salonowe