Telekomunikacja jak na dłoni






PLAY - pytania i odpowiedzi

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Wiadomość
Autor

PLAY - pytania i odpowiedzi

Postprzez marcz123456 » 15 maja 2017, o 21:14

Mam dwa pytania o play.
1. któryś już raz po zmianie taryfy w play i chęci zmiany na inną mam komunikat "zarządzanie kontem chwilowo niemożliwe"
2. mam dwa numery, jeden mam od iluśtam lat przeniesiony jeszcze z ery. Drugi (czerwony byk) kupiłem w tamtym roku.
a. rejestrowałem go przez "dopisanie" do swojego konta w play 24 i nie mogę nim zarządzać. Nigdzie nie jest widoczny w systemie, a nie mogę go dołączyć "bo taki numer jest już wpisany".

b. to najlepsze. na początku korzystałem z internetu w tym starym "z ery" i nie miałem zasięgu lte, a teraz w tym z byka lte jest. Lokalizacja ta sama.
Ktoś może mi rozjaśnić?
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez jarekt » 15 maja 2017, o 21:46

1. Zmienić taryfę kolejny raz możesz dopiero po kolejnych około 200-250 minutach (3,5-4,0 godziny). Usługami możesz zarządzać już nawet po kilku minutach od zmiany taryfy ale kolejną zmianę możesz przeprowadzić dopiero po takim czasie.

2. Podczas rejestracji w Play24 zaznaczyłeś pewnie opcję na końcu "Dodaj mój numer do Play24". NIE WOLNO TEGO ROBIĆ! Numer jest teraz dodany do Twojego konta ale z błędem. Aby to naprawić wejdź w "Mój Profil" lub poprzez "Dodaj lub usuń numer" i usuń ten numer (maleńki krzyżyk po prawej stronie numeru) przeloguj się i dodaj numer ponownie do Play24 tak jak się to normalnie robi.

3. Obstawiam, że uszkodzona jest karta. Albo jest bardzo stara i ma jakieś problemy z LTE (albo urządzenie z nią ma problem). Zalecam wymianę karty w salonie.

---edit---
Napisz jeszcze jaka jest taryfa na tej karicie z problemami LTE.

I chodzi o "Mój Profil"...
Ostatnio edytowano 15 maja 2017, o 22:04 przez jarekt, łącznie edytowano 5 razy
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2381
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 15 maja 2017, o 21:52

Nie ma takiej opcji. Ten numer telefonu nie istnieje w moim profilu.
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez jarekt » 15 maja 2017, o 21:55

Przy czym są 2 listy z numerami:
Pierwsza lista z numerami pojawia się po wybraniu opcji "Moje numery" lub "Zmień Numer" - na tej liście numer błędnie dodany jest niewidoczny.
Druga lista z numerami pojawia się po wybraniu opcji "Mój Profil" - z tej listy usuwasz numer.
I mówię o Play24 w wersji www.

Jeśli numer i na tej drugiej liście jest niewidoczny to namieszało Ci się w systemie przez zaznaczenie tej opcji bardziej niż zazwyczaj - tylko Play może Ci pomóc...
Ostatnio edytowano 15 maja 2017, o 22:02 przez jarekt, łącznie edytowano 3 razy
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2381
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Pytanie o play

Postprzez asdaf » 15 maja 2017, o 21:56

Stare taryfy Playa nie mają wstepu do LTE.
Jarek wie co mówi, tylko musisz dobrze poszukać.
asdaf
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 564
Dołączył(a): 22 lis 2014, o 11:38

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 15 maja 2017, o 21:58

asdaf napisał(a):Stare taryfy Playa nie mają wstepu do LTE.
Jarek wie co mówi, tylko musisz dobrze poszukać.

miałem na nim energy
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez jarekt » 15 maja 2017, o 22:01

I chodzi o "Mój Profil"... a nie "Moje Konto" (pomyliłem nazwy w powyższych postach ale już poprawiłem - pisałem z pamięci jak widać zawodnej).
Ostatnio edytowano 15 maja 2017, o 22:01 przez jarekt, łącznie edytowano 1 raz
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2381
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 15 maja 2017, o 22:01

jarekt napisał(a):Jeśli numer i na tej drugiej liście jest niewidoczny to namieszało Ci się w systemie przez zaznaczenie tej opcji bardziej niż zazwyczaj - tylko Play może Ci pomóc...


Napisałem do nich. Przeleciałem opcje i nie ma nigdzie.
A jak rejestrowałem babcię, to podpiąłem pod dziadka, bo rejestrował wcześniej w salonie i są oba :roll:
Czasem się nóż otwiera przy tej sieci. Wciągnąłem całą rodzinę, a ci kłody pod nogi..
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez jarekt » 15 maja 2017, o 22:07

Ta opcja "Dodaj ten numer do mojego konta w Play24" widoczna na końcu rejestracji jest skopana od 11 miesięcy i ostatnio skopali to bardziej - jest kilka postów na forum z takim samym problemem jak Twój (numeru nie można usunąć nawet z tej drugiej listy, dodać również, oczywiście jest niewidoczny i nie można nim zarządzać).

Powtarzam kolejny raz (pewnie gdzieś tak na oko setny raz :):
NIE UŻYWAĆ TEJ OPCJI!!!
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2381
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 16 maja 2017, o 16:06

Dobra, mogłem dodać numer i dodało, ale nie widać go w głównej stronie.
Jest tylko krzyżyk przy opcji "Moje numery" - mogę go tu usunąć i dodać.
W "Wybierz numer, którym chcesz zarządzać:" - nadal go nie ma.
ech o za poroniony system.
Ostatnio edytowano 16 maja 2017, o 16:12 przez marcz123456, łącznie edytowano 1 raz
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez jarekt » 16 maja 2017, o 16:10

To teraz go usuń i dodaj jeszcze raz i powinno już być OK. Tylko za każdym razem się przeloguj. A jak nie to tylko Play pomoże (nie pomoże :) )...
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2381
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 16 maja 2017, o 16:12

Właśnie już trzy razy usuwałem i dodawałem i dalej nic.
Przynajmniej go widać, w odpowiedzi dostałem że mam tylko jeden numer przypisany :lol: :roll:
A kij z tym. Nie chce mi się już z tym szarpać.

jarekt napisał(a):
3. Obstawiam, że uszkodzona jest karta. Albo jest bardzo stara i ma jakieś problemy z LTE (albo urządzenie z nią ma problem). Zalecam wymianę karty w salonie.
---edit---
Napisz jeszcze jaka jest taryfa na tej karicie z problemami LTE.

I chodzi o "Mój Profil"...


Właśnie ta karta z problemami lte była w tamtym roku wymieniona w salonie, bo była starego typu a trzeba mi było tą micro czy nano. W każdym razie mniejszą.
Korzystałem z promocji nakrętkowej.
Była na niej taryfa bodajże play na kartę starter czy jakoś tak.
Ta z tym bandyckim taryfikowaniem neta bez pakietu.

Teraz w smartfonie mam kartę red bulla i lte jest.
Ostatnio edytowano 16 maja 2017, o 16:26 przez marcz123456, łącznie edytowano 3 razy
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez 24bis24 » 16 maja 2017, o 16:23

usuń wszystkie i dodaj jeszcze raz
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: Pytanie o play

Postprzez marcz123456 » 16 maja 2017, o 16:24

Tzn "numer główny" też? Nie wiedziałem czy nie ubije mi to konta czy cuś.
marcz123456
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 28 mar 2012, o 11:03
Lokalizacja: noc
Pochwały: 3
Model telefonu: Redmi 3
Sieć: fresh,virgin

Re: Pytanie o play

Postprzez 24bis24 » 16 maja 2017, o 16:26

konto normalnie się loguje ale bez numeru
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2221
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Następna strona

Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości