Witam,
planuje przejść do TMobile z Orange. Umowa z orange kończy mi się dokładnie 5 stycznia 2018.
Z tego co czytałem na stronie Tmobile mogę już przejść do tmobile 6msc przed końcem umowy u innego operatora i otrzymam już telefon. Czy ktoś to może potwierdzić?
Cytat z strony TMOBILE:
"- Możesz mieć nowy telefon już 6 miesięcy przed końcem Twojej umowy u obecnego operatora."
Jeżeli tak jest to jak to wygląda? Teoretycznie mógłbym się starać dopiero o to w czerwcu.
Czyli jezeli biore umowę na 24msc to liczą mi od czerwca/lipca 2017 przez pół roku po 1zł? A od stycznia 2018 przez 18 msc po np. 99zł( w zależnosci od abonamentu). Czyli liczą od stycznia 2018 po 1zł przez pół roku a potem normalnie do stycznia 2020?
Jaki jest najlepszy kontakt dla osób przenoszących numer, tak aby uzyskać coś więcej niż na stronie? Nie liczę na wiele, bo i tak 1zł przez pół roku to duży rabat. Wcześniej pisał ktos o tym, że poprosił ze strony o kontakt konsultanta, czy jest jeszcze jakiś inny sposób.Interesuje mnie Huawei p10 z abonamentem do 100zł. Teraz przy najwyższym kosztuje 899zł.
EDIT:
Znalazłem jeszcze informacje, że: "Przeniesienie jest możliwe 4 miesiące przed końcem umowy u innego operatora."
A pod spodem jest to o tych 6msc. Czyli jak to się ma do tych 4msc?
To jest na tej stronie:
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... nies-numer