• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #924382  autor: _
 06 maja 2017, 21:06
Potrzebuje odblokować zasięg sieci Orange i chyba zablokować zasięg sieci T-Mobile (ew jeśli to by pomogło to zmieniłbym kolejności partnerów roamingowych Play'a czy te w/w wymagania to tylko załatwię przez BOK Play/Play24 (zgłoszenie) ?

PS strasznie denerwujące jest notoryczne zrzucanie zasięgu na T-Mobile, obojętnie tryb auto czy ręczny kwestia kilku minut
 #924441  autor: Ricki1980
 07 maja 2017, 09:37
Życzę powodzenia. Teraz aktywacja zasięgu Orange to cud. Zawsze mają wymówkę, że zasięg TM jest ten sam i w ostatnim czasie telefon nie miał prób logowania się do Orange i koniec rozmowy.
 #924453  autor: Dorotea
 07 maja 2017, 10:23
Co do Orange, to napisz w zgłoszeniu, że P4 Play oferuje zasięg 4 sieci: http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... g-krajowy/
Cytuję: "Partnerzy roamingowi oznaczają sieć T-Mobile, sieć Plus oraz sieć Orange. "
Dodaj, że w związku z powyższym prosisz o niezwłoczne umożliwienie korzystania z zasięgu Orange.

Mnie pomogło, ale na jednym z numerów włączyli dopiero przy drugim zgłoszeniu.
 #924536  autor: _
 07 maja 2017, 15:44
bobiwr pisze:
_ pisze:Potrzebuje odblokować zasięg sieci Orange .... czy ... to tylko załatwię przez BOK Play/Play24 (zgłoszenie) ?
- Można też w salonach.
Byłem w salonie i powiedzieli, żebym zadzwonił do BOK'u - bo nie mają takiej możliwości.

Dorotea pisze:Co do Orange, to napisz w zgłoszeniu, że P4 Play oferuje zasięg 4 sieci: http://www.play.pl/pomoc/pomoc-technicz ... g-krajowy/
Cytuję: "Partnerzy roamingowi oznaczają sieć T-Mobile, sieć Plus oraz sieć Orange. "
Dodaj, że w związku z powyższym prosisz o niezwłoczne umożliwienie korzystania z zasięgu Orange.

Mnie pomogło, ale na jednym z numerów włączyli dopiero przy drugim zgłoszeniu.
W Play24->zgłoszenia->pomoc techniczna->zasięg i napisz do konsultanta ?
Muszę odpowiedzieć na te wszystkie pytania czy wystarczy na samym dole opisać problem ?
Pytam ponieważ może być tak, że zgłoszenia niekompletne mogą być odrzucane.
 #924549  autor: xander21
 07 maja 2017, 16:11
Mnie też ostatnio konsultant zbył, chciałem zasięg Orange odblokować. Dostał najniższą ocenę ode mnie. Dałem zgłoszenie ponownie. Zobaczymy. A tak to potwierdzam, można zablokować/odblokować zasięg jakiejkolwiek sieci, sam tak kiedyś się bawiłem. :-)
 #924565  autor: Dorotea
 07 maja 2017, 17:32
_ pisze:W Play24->zgłoszenia->pomoc techniczna->zasięg i napisz do konsultanta ?
Muszę odpowiedzieć na te wszystkie pytania czy wystarczy na samym dole opisać problem ?
Pytam ponieważ może być tak, że zgłoszenia niekompletne mogą być odrzucane.
Tak, wybierasz zasięg. Lepiej uzupełnić te pola ogólnie, ale nie jest to konieczne.