Spacedust pisze:levelxsi pisze:Witam !!
Ja na swoim smartfonie mimo, że ma LTE to mam uruchomione tylko 2G. Znajomi uskarżali się na niską jakość rozmów, więc przestawiłem na tylko 2G i mi się nikt nie skarży.
Zreszto niektórzy znajomi mają stare telefony jak Nokia 3310c, 3410 i to chodzi przecież w 2G.
Myślę, że sieć 2G (900 i 1800) nie zostanie wyłączona.
A z Internetu korzystasz?
2G to relikt przeszłości i powinien zostać maksymalnie ograniczony, a potem skasowany zupełnie.
Siemanko !!
Korzystam z internetu i w trybie 2G z forami internetowymi daje sobie radę

a tak ogólnie w telefonie mało korzystam z neta, tylko kiedy musze. Nie pili mnie żeby "siedzieć" na necie bo jest w komórce.
Dla mnie ważniejsze jest trzymanie jak najdłuższe baterii niż internet który bardzo szybko zje ją całą, a w ważnych momentach będę wiedział, że mogę spokojnie zadzwonić i mi nie zdechnie.
Wiadomo, że dla niektórych szpan i pokazanie się z nowym telefonem wśród znajomych to jest coś. Mnie juz to nie rusza i przeszło mi takie coś. Dla mnie liczy się funkcjonalność a nie gadzety w telefonie i jego możliwości, których i tak nie będę wykorzystywał na co dzień.
Czasami bardzo dużo jeżdżę i np. w Niemczech tryb 2G extra się spisuje, bo przy autostradowych prędkościach powyżej 200 km/h sygnał trzyma dobrze, a te nowsze technologie tzw niearchaiczne jak to nazywacie dawały radę żeby zerwać połączenie.