kamil4862 pisze:macc pisze:Po zakończeniu rozmowy
Dzięki

@kamil4862, nie jest prawdą co pisze @macc. Przetestowane właśnie na numerze MNP.
SMS-y z usługi Ktoś dzwonił są wysyłane W TRAKCIE połączenia głosowego (z ok. 10 sekundową obsuwą).
Swoją drogą, karta na starcie wymaga podania PIN-u. Oczywiście - to nie Orange/Orżnąć, więc PIN bez problemu wyłączymy.
W wypadku MNP,
nie otrzymujemy numeru tymczasowego, karta staje się aktywna dopiero w momencie przeniesienia.
Po otrzymaniu dokumentów zwrotnych, Aero2 wysyła wiadomość w wybrany przez nas sposób - i tylko w ten. Wybierając maila, dostaniemy maila, ale SMS na numer przenoszony już nie.
Nie jest prawdą, że jakość połączeń w A2 jest niska - wręcz przeciwnie - w stosunku do Orange, jakość połączeń na 2G jest wyższa, na 3G porównywalna, ale wydaje mi się, że jednak lepsza. Nie ma HD Voice i to jedyna wada. Nie odczułem na razie problemu z "zajętą siecią", która w Orange i Play jest normalnością.
Na start dostajemy 10 zł - możemy je przeznaczyć na uruchomienie pakietu za 9,90 zł lub doładować i włączyć większy. Doładowania plusa. Zasięg zdaje się, że też. Karta bez doładowania jest od razu ważna 366 dni.
Pakiety włączają się
natychmiast - nie ma oczekiwania. Wpisujesz kod, i od razu jest informacja, że pakiet jest włączony (!)
Przeniesienie sprawne, bez problemów. Wydłużony czas z winy przewoźnika. Kurwie odesłali dokumenty równo po 7 dniach roboczych (zgodnie z informacją w trackingu), więc przeniesienie nastąpiło w 9 dniu roboczym po odebraniu dokumentów. Brawo DPD.
Pomijam, że mają bałagan w systemie, więc nie spodziewajcie się szybkiego i sprawnego doręczenia dokumentów. A jeśli chcecie zmienić datę lub miejsce doręczenia - lepiej tego nie róbcie. I tak będą doręczali gdzie chcą. Zmiana numeru kontaktowego też nic nie daje (Jeśli wprowadzisz inny numer kontaktowy, a2 tego nie wpisuje, kontakt z DPD nie wpływa - i tak dzwonią na numer przenoszony). Ogółem DPD to nieporozumienie.